PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 4 1234 SonSon
17 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: DSL ve Ethernet

Katılım Tarihi
    2002
    Yer
    , o da bilmiyor...

Varsayılan DSL ve Ethernet

Ethernet kartı ile DSL yoluyla internete bağlanılabiliyor mu, yoksa ben mi yanlış duydum? Eğer bağlanılabiliyorsa nasıl olduğunu anlatabilir misiniz?

Evet oluyor , yapman gereken ağ ayarlarını yaptıktan sonra dns adresine 212.156.4.1 ve 212.156.4.6 rakamlarını yazman ..

coldfire
    Misafir

ADsl modeminin markasını bilmiyorum ama over ethernet ve over atm diye 2 seçenek var modemin ayarlarında, oradan over ethernet seçip ip adreslerini de ayarlarsan sorunun çözülür

Alıntı Orijinalini Gönderen: DanteThomaS
    Evet oluyor , yapman gereken ağ ayarlarını yaptıktan sonra dns adresine 212.156.4.1 ve 212.156.4.6 rakamlarını yazman ..
    Bu ayarları

Başlat-->Bağlan-->Tüm bağlantıları göster'de

"Lan ya da yüksek hızda internet" kısmındaki "yerel ağ bağlantısı"nda mı yapacağız? ADSL yeni bağlandı ve şöyle bir sorunum var çünkü:

Zoom X5 modem aldım, ethernete bağladım, kurdum ve tüm ayarlarını yaptım. 10.0.0.2 'de ADSL Status sayfasında "SHOWTIME" görünüyor. fakat hiç bir sayfayı açamıyorum. "sayfa görüntülenemiyor" hatası veriyor. en altta "Sunucu ya da DNS bulunamadı" yazıyor. sağ altta yerel ağ etkin simgesi görünüyor. Türk Telekom ADSL hattını aradım, modemimin sinyalle buluştuğunu yani bir problem olmaması gerektiğini söylediler.

Başlat-->Bağlan-->Tüm bağlantıları göster'de "LAN ya da Yüksek hızda internet" kısmında "yerel ağ bağlantısı" etkin olarak görünüyor. sağ tıklayıp özelliklere girdim. TCP/IP özelliklerinde DNS adresleri olarak ADSL hattındaki yetkilinin verdiği "212.156.4.2" ve "212.156.4.5" numaralarını girdim, ama hala sayfa açamıyorum. bilgisayarı ve modemi kapatıp açtım ama nafile.
    Lan Yasin, gravyeti niye kestin lan?/Nejat UYGUR

Dns adreslerini 212.156.4.1 -- 212.156.2.70 olarak dene birde. ben hiç dns adresi belirtmediğim halde internetteyim hiç bir sorunlada karşılaşmadım..
    Bilmemek değil, Öğrenmemek ayıptır...

Benzer Başlıklar

1. ethernet mi USB mi?
    deepnote tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 30.11.2008, 22:04
  2. Ethernet
    oguzdem tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 19.04.2007, 08:57
  3. Ethernet - Ethernet Ağ Bağlantısı
    Al1en tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 11.09.2005, 09:42
  4. ethernet
    Raider_in_Jihad tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 24.12.2004, 19:28
  5. Ethernet Ethernet Linuxin Ethernet Sorunu ?
    emreka tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 04.09.2003, 10:26