+ Başlığa Yanıt Yaz
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
29.06.2004 09:02 #1
surf yaparken hardiske kayıt olanlar
arkadaslar ben internette sadece gezinirken yani bir sey download etmeksizin bilgisayara dosya yada cerez(arkadasım soyledı) turunde seyler kayıt olunurmu . cunku bellı bır zaman sonunda performansı dusuruyorlarmıs simdiden yardımlarınız ıcın saolun
-
29.06.2004 09:12 #2
evet bilgisayarına bu dosyalar yerleşir int. exp. da seçenekler kısmından bunları silebilirsin. ama unutma bunlar da internette sayfaların çabuk açılması için bilgisayarına yüklenirler. eğer arkanda iz bırakmak istemediğin durumlarda da bunları silerek kurtulabilirsin. bu dosyalar bilgisayarın performansını düşürmez diye biliyorum. ama emin değilim..
-
29.06.2004 09:18 #3
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Ankara
HDD içinde yer kaplaması belki performansı etkiler ama çileden çıkaracak bir şekilde değil. Gene de belli aralıklarla bu dosyaların silinmesi iyi olur kanımca...
-
29.06.2004 09:23 #4
- Katılım Tarihi
- 2004
çerez (cookie) kaydı,sadece bazı kullanıcı bilgilerinin saklandığı zaman diske yazılır..mesela pcnet forumlarına kullanıcı adına ve şifreni yazıp,girdikten sonra harddisk e bellirli bir kayıt yapılır..windows\cookies bölümüne kaydedilirler..daha sonradan bu siteye girdiğin zaman,önceden kaydedilmiş cookie lerden yararlanılır.
dosya kaydı da,(kabul edilen indirmeler dışında..) geçmiş bilgilerin tutulduğu zaman yapılır..gezilen siteler,vs.. bunun dışında bir de registry de girilen sitelerin listesi tutulur..geçmiş kaydı;temporary internet files klasöründe tutulur.(internet explorer ayarlarından tam yerini öğrenebilrsin.araçlar\internet seçenekleri= temporary internet files bölümünde bulunan ayarlar butonuna tıklayıp,orta kısımda yazan yerde..).girilen site kayıtları ise ;registry deki; HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\TypedURLs anahtarında tutulur..
tüm bu kayıtları manuel olarak silebileceğin gibi,internet explorer ın ayarlar (seçenekler) penceresinden de otomatik olarak sildirebilirsin..
eğer uzun bir süre,bu bilgileri temizlemezsen performans kaybı olur,doğrudur..özellikle cookie bilgilerini düzenli olarak silmeni tavsiye ederim...
edited: benim yazdıklarımı gönderemeden,2 cevap verilmiş..göremedim.pardon..zaten cevaplar birebir aynı değil..
-
29.06.2004 09:26 #5
tesekkur
arkadaslar size yardımcı oldugunuz ıcın cok tesekkur ederım
Benzer Başlıklar
-
güvenlikli surf yapın
anketci tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 07.03.2007, 23:53 -
çalışma yaparken video şeklinde kayıt eden program lazım
uluer tarafından Yazılım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 03.07.2006, 14:20 -
internette rastgele surf
yesiloglunebil tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 16.02.2006, 19:53 -
ses kayıt yaparken çızırtı oluyor neden ?
diesel tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 07.03.2005, 11:34 -
surf log
dalgin tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 04.03.2005, 09:34

Alıntıyla Yanıtla

Ekran kartı tavsiye (acill)
Bugün, 23:04 / Ürün İnceleme ve Tavsiye