PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan dvix altyaziları konusunda yardımcı olabilirmisiniz...

mrb arkadaşlar şu dvix işine resmen gönül verdim her türlü codec i player i var ama tek halledemedğim ya da hallettiğim ama çok zorlandığım olay altyazi konusu...arkadaşlar herkesin başına gelmişyitr heralde bazı filmlerde altyaziının süresi tutmaz bazen önden gider bazen arkadan bunu sadece zaman ayarıyla oynayarak mı yapıcaz,,canım çıkıyo valla...daha basiti ne biliyim bu iş için ayarlarını zamanını tutturtcak bi program yok mu??varsa lütfen haberder edinn lütfennn

merhaba,
    unutmadan yazmak istiyorum,dvix değil;divx..
    altyazı konusunda dikkat etmen gereken 1-2 ufak nokta var..
    filmin fps(frame per second=saniyedeki kare miktarı..) i ile altyazının ayarlandığı fps aynı olmalı..25 fps e sahip bir film ile 23,976 fps e ayarlanmış altyazı dosyası uyuşmayacaktır..belkide senin problemin budur..filmin fps ini gspot adlı program ile görebilirsin..
    bazen de filmin fps i ile altyazınınki aynı olduğu halde,senkronizasyon sağlanmayabilir..mesela filmin başında 2 sn.lik bir boşluk varsa,altyazılar daha erken gelebilir veya filmde ufak tefek hatalar varsa,altyazı sorunu oluşabilir..vs.vs.

bu tür ve benzeri sorunların hepsini Subtitle Workshop adlı programı kullanarak çözebilirsin.. download; http://www.urusoft.net/download.php?lang=1&id=sw

bu program ile altyazının fps ini değiştirebilir,zaman aralığını kaydırabilir,altyazıları yeniden düzenleyebilir vs.vs.benzer işlemleri kolaylıkla yapabilirsin..

(sanırım bahsettiğin problemi de edit\timing altından çözebilirsin..şu anda tam olarak hatırlayamıyorum..ama programın bir bölümünde zaman aralığını kaydırma bölümü vardı..mesela altyazının ilk gösterileceği kare ve son gösterileceği kare yazıldığı zaman,arada kalan kısımlar otomatik olarak ayarlanıyor,böylece altyazının önden veya arkadan gitmesi engelleniyordu..biraz kurcalarsan,bu tür ayarları bulabilirsin..)

çok teşekkürler yardımların için zahmet etmiş baya bişey yazmışsın saolasın hemen indircem onu bu arada sen baya ilgilisin galiba bu konularda belki biliyosundur ama www.free-codecs.com die bir site var müthiş her türlü divx ihtiyacın ordan karşılanır hatta tavsiye ederim bs playerin en son sürümü var muhteşem süper özellikleri var...çok saoll kendine ii bak...

önemli değil..
    bu arada, verdiğin adresi biliyorum zaten istersen bu sayfayı oku,ses ve görüntü problemin de kalmaz..

Benzer Başlıklar

1. anakart konusunda yardımcı olurmusunuz??
    LibertA tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 01.03.2006, 19:41
  2. ekran kartı bakıyorum yardımcı olabilirmisiniz?
    emrah_ tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 17.11.2005, 18:19
  3. araştırmam için yardımcı olabilirmisiniz
    recepx30 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 07.04.2004, 15:56
  4. pcnet şifremi oto algılıyor yardımcı olabilirmisiniz
    eDmaN tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 25.11.2003, 22:35