+ Başlığa Yanıt Yaz
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
22.07.2004 00:33 #1
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Istanbul
Web Sitesinin Kopyalanmasını Engellemek.
Merhaba Arkadaşlar.
Web sitemin Teleport ve Web Stripper türü programlar ile kopyalanmasını istemiyorum.Bunu engelemenin bir yolu var mı?
Yardımlarınız içim şimdiden teşekkürler.
-
22.07.2004 08:36 #2
siteni php veya asp gibi dillerde yaparsan kopyalanmaya bilir sanırım. denemedim ama yüksek bir ihtimalle öyledir. çünkü php ve asp lerde kaynak kodu açtığında yazılmış hali değil html olarak ekranda görünen hali kopyalanır.
-
22.07.2004 15:11 #3
selamlar...
birde bazı barındırma (ingilizce host derler..birde höst var ama o ayrı) firmaları _PRIVATE gibi klasör veriyorlar.bu klasörün özelliği dışarıdan erişilememesi.mesela veri tabanları bu klasör içine konur.veya o klasörler doğrudan erişilemez olarak ayarlanmışlardır.bu klasörlerin içindekiler dışarıdan indirilemezler(download).tarayıcıya klasörün adresini yazdığında adres bulunamadı gibi bir hata verir.tabi yaptığın web sitesi bu klasörü rahatça kullanacaktır.
ayrıca siteni tempory int. files klasörüne kaydettirilmesini engelleyen java scriptleri kullanabilir,son olarak sağ tuş kitleme gibi daha başka işlevleri de (ingilizce fonksiyon derler) değerlendirebilirsin.
iyi çalışmalar....................
-
22.07.2004 22:32 #4
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Istanbul
İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür edrim.
-
24.07.2004 22:53 #5
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Kocaeli
Şu kodu ekleyin yeter (PHP)
1. adım ) Aşağıdaki kodları yasak.html adıyla kaydedin.
<html><head><title>Yasak!</title></head><body><font face="verdana" size="9" color="#FF0000">Siteyi indirmeniz engellenmistir!</font></body></html>
2. adım ) Aşağıdaki php kodlarını sayfalarınıza ekleyin. (www.siteniz.com kısmına site adresinizi yazmalısınız!)
<?
$agent = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
if(($agent == "WebReaper v9.8 - www.webreaper.net")||
($agent == "WebReaper [info@webreaper.net]")||
($agent == "Web Downloader/5.4")||
($agent == "WebZIP/4.0 (http://www.spidersoft.com)")||
($agent == "WebStripper/2.16")){
header("Location: http://www.siteniz.com/yasak.html");
exit();
}
?>
Artık koruNabilirsiniz...
Daha fazla ayrıntılı bilgiyi http://www.phpfreaks.com/articles/39/0.php adresinde bulabilirsiniz...
Benzer Başlıklar
-
Resimlerin ve yazıların kopyalanmasını engelleyici kod ?????
SwiXtyle tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 18.11.2006, 21:42 -
müzik arşivinin kopyalanmasını engellmek ???!!!
turntable tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 08.10.2006, 02:41 -
cdnin kopyalanmasını onlemek
shalashaskaa tarafından Teknoloji forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 12.05.2005, 12:08 -
Web sitesinin İp adresi
Bjk55 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 13.03.2005, 20:35 -
Çektiğim cd'nin kopyalanmasını nasıl engellerim
galipozdemir tarafından Yazılım forumundaYanıt: 18Son Mesaj: 12.02.2005, 23:20

Alıntıyla Yanıtla

Wifi modem üzerinden hangi siteye...
Bugün, 23:35 / İnternet, Ağ ve Güvenlik