+ Başlığa Yanıt Yaz
12 sonuçtan 11 - 12 arası sonuçlar
-
08.12.2004 19:24 #11
- Katılım Tarihi
- 2003
enteresan.bilgisayarını güvenli kipte aç ve o şekil virüsü silmeyi dene
-
06.12.2009 15:46 #12
- Katılım Tarihi
- 2009
trojanlar ne yapabilir ve onlara karsi guvenlik
Merhaba arkadaslar benim trojanlar hakkinda bazi sorularim olacakti umarim yardimci olabilirsiniz.
1-Bir bilgisayarda trojan olup olmadigini nasil anlayabiliriz?
2-Bilgisayarimiza bir trojan ssizmis ise bununla bilgisayarimiz uzerinde hangi islemler ve ne gibi degisiklikler yapildigini ogrenebilirmiyiz.
3-Bir kisi bilgisayarimiza trojan sizdirirsa o trojani bilgisayarimizdan trojani bilgisayarimiza sizdiran kisi silebilirmi yoksa trojanin temizlznmesi tamamiyle bizim elimizdemi.Bilgisayarimiza trojanin kimler tarafindan sizdirildigini ogrenenbilme imkanimiz varmi?
4-Bir trojan sizmis oldugu bilgisayar icerisinde tam anlamiyla neler yapabilir.Ornegin bilgisayar ekran goruntusunu veya temasini degistirebilirmi.Bilgisayari bizim kontrolumuz disinda acip kapatabilirmi yada bilgisayarimizin kamerasini acip goruntuyu kendi bilgisayarina aktarabilirmi?
5-Trojanlarin bazen anti-virus programlari tarafindan farkedilip temizlenebedigi ssoyleniyor.Bir trojanin bilgisayarimizdaki varligini kesin bir sekilde nasil ogrenebiliriz ve onu nassil yok edebiliriz?
6-EN onemlisi bu.Trojani bilgisayrimiza ssizdiran kisi bilgisayarimiz uzerinda yapmak istedigi islemleri gerceklestirdikten ssonra trojanin varligini bilgisayarimizdan silebilirmi?Bir siteden trojanin varligini MS-DOS sayfasindan ogrenebilecegimiz yaziyordu ama bunun hakkinda fazla detayli bir bilgi yoktu.MS -DOs nasil acablirim.Bu islem hakkinda daha genis bir bilgisi oplan varmi acaba? Bu cok onemli bence.Bilgisayarimizda trojan sayesinde istremedigimiz islemlar yapildiktan sonra bunlardan haberimiz olmadan ve o trojanin varligini ortaya cikarmadan yapilan islemlerin bizim tarafimizdan yapilmadigina inandirmak biraz zor olacaktir.
7-Bilgisayarimiza sizdirmis oldugu trajan sayesinde bilgisayarimizi kontrol edebilen kisi Bilgisayarimizda bazi islemler gerceklestirirken ayni anda bende bilgisayarin karsisinda olursam onun yaptigi butun islemlerin farkinda olurmuyum.Ornek:Ben bir internet sayfasinda iken oda baska bir intrnet sayfasina girdigi zaman ben bunu gorebiliyormuyum.Normalde bende iki websayfasi acik ornek google ve youtube bunun yanina trojani yoneten kisi yeni bir sayfa actiginda bu gonurunurmu.Bu biraz sacma olacak ama ben fareyi oynatirkrn oda karsi tarafdan fareyi oynatirsa ne olur.Kendi ekranindan fare yi benim ekrandaki fare imlecinden bagimsiz bir sekilde hareket ettirebilirmi?
Arkadalar sorularimda hic bir kasti amac yoktur.Bunlari tamamiyle bilgisayar genelbilgisi icin ogrenmek ve kendimi trojan ve viruslere karsi korumak ici soruyorum.YArdimci olursaniz cok sevinirim.simdiden teekkurler
Benzer Başlıklar
-
trojan horse yakaladım norton silemiyor yardım !!! lutfen
sermat tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 24.01.2006, 21:44 -
trojan horse
fat32bjk tarafından Yazılım forumundaYanıt: 17Son Mesaj: 03.08.2005, 14:50 -
trojan horse ile başım dertte.bilimum trojan mevcut.
gokturk tarafından Yazılım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 01.07.2005, 16:50 -
trojan horse TR/startpage.ES
DEBUTANTE tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 09.04.2005, 17:55 -
Trojan horse
zimitar tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 11.09.2004, 12:22

Alıntıyla Yanıtla

Ekran kartı tavsiye
Bugün, 23:44 / Ürün İnceleme ve Tavsiye