Yanıtla

Başlık Araçları
Eski 13.01.2005, 00:17   #1
metalkafa31

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Ölümüne Heavy MeTal
bilgisayar ağı

Arkadaşlar ben evde ağ kurmak istiyorum.Makinın birinde xp professional diğerinde ise 98se var.Xp ana makina olarak ayarlanmak vede internet bağlantı paylaşımı yapmak istiyorum bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim......
metalkafa31 çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 13.01.2005, 00:25   #2
DeLiGiBi

Yer: AnTaLYa
Bilgisayarı Fax-Modem ile internete bağlantı yapcaksan Bilgisayarların Arasındaki mesafe karar UTP kablo ve iki tabe RJ-45 ile Ev ağı sayesinde iki bilgisayarıda İnternete Bağlayabilirsin ama ADSL ile Bağlıyacaksan eğer Bir adet ADSL router ile ikisinide bağlayabilirsin...
DeLiGiBi çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 13.01.2005, 00:29   #3
metalkafa31

Kusura bakma soruyu yeterince açık yazmamışım.Ethernet kartları var iki bilgisayarında windows üzerinden ayarların nasıl yapılacağını bilmiyorum.İşletim sistemleri farklı olduğu içinde kafam çok karışıyor.Ağ kurulum disketi oluşturup denedim ama bir şey değişmiyor.....Ana bilgisayar olacak olan makinada adsl modem var....
Eski 13.01.2005, 00:31   #4
ErsinG
Genel Moderatör

Katılım Tarihi: 2003
Yer: Istanbul
Adsl bağlantınız var ise ve eth. üzerinden ise , ana bilgisayarda iki adet ethernet kartı olması gereklidir.. ( biri adsl modeme , diğeri diğer bilgisayara gider )

Onun dışında, kabloları bağladıktan sonra , zaten xp size bir sihirbaz çıkaracaktır... oradan , gerekli yapılandırmayı seçerek , bir başlangıç disketi oluşturun... Bu başlangıç diskeyini win 98 kurulu olan makinaya takarak başlatın...

Ağınızın hazır olması gerekli..

Kolay Gelsin.
ErsinG çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 13.01.2005, 00:37   #5
DeLiGiBi

neden Efendi Köle şeklinde yapmak istediğini anlamadım Bu şekil yapmak için Server Tabanlı bir işletim sisteminin olması gerekir...
Bunada Hiç gerek yok!
ADSL Routerin Kaç Prot Olduğunuda Yazarsan Daha iyi olurdu.
O 1 port 1 USB ise USB olanı XPye tak UTP kablolu olanıda Win 98 olana tak ve tabi bunların Ağ ayarları var mevcut bir ağ bağlantınzı yoksa ağ bağlantılarında Yeni bir ağ bağlantısını oluştur seçmen yeterli olacaktır Zaten sizi Sonuca Götürecektir...
Eski 13.01.2005, 00:42   #6
metalkafa31

Adsl nin ethernet girişi yok.Yanlız tek usb çıkışı var ve ana bilgisayarda bir tane ethernet diğerindede tek ethernet haliyle ve daha önce aynı düzende aynı işletim sistemleriyle ağ kurulmuş ve bağlantı paylaşımı yapılmıştı , düne kadar sorunsuz çalışıyordu ama malum virüsler sebebi ile iki makinayıda formatladık....Disket oluşturup yüklemeyi çok kere denedik her iki sistemede ama nafile....(daha öncede başka birisi yapmıştı.Yaptınız daha öncede neden soruyorsun olmasın diye sölüyorum )
Eski 13.01.2005, 00:48   #7
DeLiGiBi

ev ağı kurmayı denediniz dimi? iki bilgisayar birbirini Görmesini Sağlayınız
yani iki PC arasında Bir Ağ oluşturunuz Ağ bağlantınız var ise Mevcut ağınıdaki Ağ bağlantılarını Görüntüleyiniz Ve bağlantınızın Üzerinde Sağ Tuş yapın ve bağlantıları Köprüle diyerek Diğer bilgisayarı ethernet Kartı üzerinden Görün ve Paylaştırın...
Kolay Gelsin...
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
a' dan z' ye bilgisayar DR-RH Donanım 23 06.07.2008 21:10
ana bilgisayar serhadli Web ve Grafik Tasarımı 1 04.11.2006 09:26
bilgisayar emrah22 Donanım 7 06.11.2005 03:42
bilgisayar askixiri Donanım 6 08.05.2005 14:57
İki bilgisayar???? golgedar Donanım 1 04.12.2004 12:22

Tüm saatler GMT +3 saat dilimindedir. Şu anda saat 02:53.

Televidyon
PCnet Yazı İşleri Müdürü Erdal Kaplanseren'in hazırladığı DanDun'un ilk konuğu derginin İnternet Editörü A.Kıvanç Tanrıkulu.

Erdal Kaplanseren ve PCnet Yazılım Editörü Daron Dedeoğlu açık kaynak dünyasını didikliyor.

En Son Mesajlar

ekran kartı 2si arasında kaldım (ati)
35 gösterim, 2 yanit

Mouse ile gelen problem
114 gösterim, 9 yanit

messenger sorunu
40 gösterim, 5 yanit

Yeni işlemci
40 gösterim, 2 yanit

Messenger sorunu
16 gösterim, 2 yanit

internetteki videolar
29 gösterim, 1 yanit

cookie ve javascript
17 gösterim, 1 yanit

site googlede gözükmüyor
10 gösterim, 1 yanit

msn yardım
15 gösterim, 1 yanit

Bİlgisayar resliyor acil yardım lütfen
66 gösterim, 6 yanit

messenger sorunu
17 gösterim, 0 yanit

messenger sorunu
17 gösterim, 0 yanit

Messenger sorunu
11 gösterim, 0 yanit

Messenger sorunu
12 gösterim, 0 yanit

messenger sorunu
15 gösterim, 0 yanit

Tasarım: Vjacheslav Trushkin, renk şeması: ColorizeIt!.
vBulletin® Sürüm 3.6.7 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul