PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: bilgisayar ağı

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    Ölümüne Heavy MeTal

Varsayılan bilgisayar ağı

Arkadaşlar ben evde ağ kurmak istiyorum.Makinın birinde xp professional diğerinde ise 98se var.Xp ana makina olarak ayarlanmak vede internet bağlantı paylaşımı yapmak istiyorum bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim......

Bilgisayarı Fax-Modem ile internete bağlantı yapcaksan Bilgisayarların Arasındaki mesafe karar UTP kablo ve iki tabe RJ-45 ile Ev ağı sayesinde iki bilgisayarıda İnternete Bağlayabilirsin ama ADSL ile Bağlıyacaksan eğer Bir adet ADSL router ile ikisinide bağlayabilirsin...

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    Ölümüne Heavy MeTal

Kusura bakma soruyu yeterince açık yazmamışım.Ethernet kartları var iki bilgisayarında windows üzerinden ayarların nasıl yapılacağını bilmiyorum.İşletim sistemleri farklı olduğu içinde kafam çok karışıyor.Ağ kurulum disketi oluşturup denedim ama bir şey değişmiyor.....Ana bilgisayar olacak olan makinada adsl modem var....

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul

Adsl bağlantınız var ise ve eth. üzerinden ise , ana bilgisayarda iki adet ethernet kartı olması gereklidir.. ( biri adsl modeme , diğeri diğer bilgisayara gider )

Onun dışında, kabloları bağladıktan sonra , zaten xp size bir sihirbaz çıkaracaktır... oradan , gerekli yapılandırmayı seçerek , bir başlangıç disketi oluşturun... Bu başlangıç diskeyini win 98 kurulu olan makinaya takarak başlatın...

Ağınızın hazır olması gerekli..

Kolay Gelsin.

neden Efendi Köle şeklinde yapmak istediğini anlamadım Bu şekil yapmak için Server Tabanlı bir işletim sisteminin olması gerekir...
    Bunada Hiç gerek yok!
    ADSL Routerin Kaç Prot Olduğunuda Yazarsan Daha iyi olurdu.
    O 1 port 1 USB ise USB olanı XPye tak UTP kablolu olanıda Win 98 olana tak ve tabi bunların Ağ ayarları var mevcut bir ağ bağlantınzı yoksa ağ bağlantılarında Yeni bir ağ bağlantısını oluştur seçmen yeterli olacaktır Zaten sizi Sonuca Götürecektir...

Benzer Başlıklar

1. a' dan z' ye bilgisayar
    DR-RH tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 23
    Son Mesaj: 06.07.2008, 21:10
  2. ana bilgisayar
    serhadli tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 04.11.2006, 09:26
  3. bilgisayar
    emrah22 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7