PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 4 1234 SonSon
19 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: SUSE 9.1 Personal

Varsayılan SUSE 9.1 Personal

Merhaba ben ilk defa linux'u denemeyi düşünüyorum. Suse 9.1 personal'de karar kıldım.Yalnız indirmek için bakarken x86 i386 gibi yazılar gördüm.Bunların ne olduğunu bilmiyorum. Bunlara göre mi iso dosyası indireceğiz ya da hangisi olduğu fark etmez mi?Lütfen çabuk cevap verin bu akşam indirmeyi düşünüyorum da

i386 : 386 , 386'ya denk ve daha yukarısı işlemciler için.
    i586 : Pentium(100,166,233..) , Pentium'a denk ve daha yukarısı işlemciler için
    i686 : Pentium2 , Pentium2'ye denk ve daha yukarısı işlemciler için

Bu ifadeler işlemci mimarisini temsil eder. Önce işlemcinin ne olduğuna bakacaksın. Örneğin sende Pentium 4 var. O halde senin yapman gereken en doğru şey i686 için hazırlanmış dosyayı indirmendir. Linux'ta program kurarken de bu ifadelerle karşılaşacaksın ;

Bir de indirmek için hangi adresi kullanacaksın ? Ben de bakayım

Cevabın için sağol.www.linux.org.tr deki ftp dosya alanından indireceğim. Yalnız emin olmak istiyorum ben de pentium 4 var ama orda i386 ile uyumlu dosya var.Ben şimdi işlemcim i386'dan yüksek olduğu için indireyim mi yoksa i686 lı bir kaynak mı arayayım?

Bir soru daha bu suse 9.1 personal boot edilebiliyor mu yoksa kurulum yapmam gerekiyor mu? Şimdiden sağol.

i386'lı sürümü indirmende hiçbir sakınca yok.
    Büyük bir ihtimal kendiliğinden boot'ludur. İndirdiğin iso dosyasını nero gibi bir programla cdye yazman yeterli.

Benzer Başlıklar

1. kerio personal
    omer_35 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 13.11.2005, 01:06
  2. AntiVir Personal
    Toad tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 01.02.2005, 12:24
  3. Personal Web Manager yükleme
    The_Man tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 5