PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar

Varsayılan Pardus'u nasıl kaldırırım?

Arkadaşlar PC Net'in Şubat sayısında verdiği Pardus'u bilgisayarımın D sürücüsüne kaydetmiştim. (C, D, E sabit disklerim var) Pek kullanamadığım için kaldırmak istiyorum. Windows'tayken Bilgisayarım simgesi üstünde sağ tıklayıp açılan menüden Yönet; oradan da Disk yönetimine gidip mantıksal sürücüyü sil dedim. Daha sonra da NTFS şeklinde format attırdım. Ancak bilgisayarımı yeniden başlattığımda bilgisayar aşağıdaki uyarıyı veriyor ve kesinlikle açılmıyor.

"GRUB loading, please wait...

Error 17"

Pardus'u kurduğumda GRUB'u da kurdurduğum için Pardus yüklü iken işletim sistemi seçim ekranı olarak Pardus'un arayüzü ekrana geliyordu. Pardus'u kaldırmak ve direkt olarak Windows'un arayüzüne geçebilmek için ne yapmalıyım. Pardus'u güvenli bir şekilde nasıl kaldırabilirim?

Windows'a tekrar girebilmek için Pardus'u yeniden kurmak zorunda kaldım. Bilenlerden yardımını rica ediyorum.

Varsayılan Windows açmak için

Pardus kaldırmadan önce sisteminizi Windows >XP kullanıyorsanız XP CD ile, başka bir sürüm kullanıyorsanız o sürüme ait olan açılış disketi ile açınız.

XP iken kurtarma konsoluna geçin FIXMBR yazıp enter basın. Açılış disketi ile ise fislk kullanıyorsanız fdisk /mbr yazmanız da yeteli olur.

Disketi /CD çıkarıp sistemi yeniden başlatın bve karşınıza Windpws gelecektir. PArus kurulu bölümleri ise Windpws üzerinden de silebilirsiniz.

Görüşmek üzere...

Benzer Başlıklar

1. nod32 yi nasıl kaldırırım
    silelsuyu tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 18
    Son Mesaj: 24.05.2010, 07:57
  2. USB cihazları nasıl kaldırırım ?
    trityum tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 28.02.2007, 23:28
  3. Active x i nasıl ortadan kaldırırım??
    DEATH-ATTACK tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 14.08.2006, 18:30
  4. msn de yasağı nasıl kaldırırım???
    nurca19 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 02.03.2005, 16:34
  5. temalarımı nasıl kaldırırım
    serkanaltuntas tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 13.11.2003, 17:23