+ Başlığa Yanıt Yaz
19 sonuçtan 16 - 19 arası sonuçlar
Başlık: pardus cd siz çalışmazmı?
-
23.12.2006 16:54 #16
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Ancak dikkatlice ne yazdığınıza bakarsanız beni daha iyi anlamış olursunuz.
Orijinalini Gönderen: sleazyII
Burada sorduğunuz soruya tam ve net olarak cevap verdim. Hadi ben yanlışım buyurun:
Orijinalini Gönderen: sleazyII
Zaten en son veya doğru versiyonu indirmenizi arkadaşlar demişti.
Orijinalini Gönderen: pardus.org.tr
Sorunsuz bir Pardus deneyimi yaşamanız dileğiyle...
-
24.12.2006 12:25 #17
- Katılım Tarihi
- 2006
erhan arkadaşım ilgin için çok teşekkürler. aslında sorunum düzeltildiği içinde forumu daha fazla meşgul etmek istemiyorum ancak soru işaretleri kalmaması için yazayım dedim.
Benim sorunum pardusu indirmekte veya iso dosyasını yazmakta yada çalışan cd yi bios ayarlayıyla kurmakta değil. Ben pardus un sadece çalışan cd si olduğunu sanıyordum. Meğer kurulan cd side varmış. Ben bunu bilmediğimden ve öğrendikten sonrada kotalı kullanıcı olduğumdan dolayı yenisini indiremediğimden doalyı çalışan cd yide kurmanın bir yolunu aradım. Ancak bunun cevabını alamadım. yapmam gereken pardus kurulan cd yi downlaod etmek sonra yazdırıp kurmak.
-
24.12.2006 14:28 #18
- Katılım Tarihi
- 2006
Arkadaşım forumun uzamasında bir sakınca yok bilgi ve bilenler yazarsa faydalı olur. Live Cd versionunu indirdiğin için ve kota nedeniyle tekrar indirmek istememen normal.
Açıklamam zor bir işlem olduğu için gereksiz gördüğüm için bir önceki mesajımda CD yerine hardiske kurmanın uzun yolu var demekle yetindim. Live Cdleri hard diske kuran yazılımlar var, PARDUS için henüz hazırlayan olmamış.
Knoppix adli LINUX dağıtımı için nette bulunabiliyor. Ayrıca Live CD için hard diske kurmak için elle (manuel )bir yöntemi de örnek olması için ekliyorum. Pardus için yapmak istemiyorum çünkü dağıtımı sevmedim.Kişisel görüşüm
Sistemi Knoppix CD ile boot ediyoruz (PARDUS la deneyeceksin),
Hard diske min 2GB boş alan hazır olacak,
mke2fs komutu ile bu partisyonu formatlıyoruz (mke2fs/dev/hda3)
sonra /mnt/knoppix dizinine mount ediyoruz(mount/dev/hda3/mnt/knoppix),
cp -a/KNOPPIX/*/mntknoppix/ yazarak her şeyi sabit diske kopyalıyoruz,
/mnt/knoppix/etc/fstab ve /mnt/knoppixetc/lili.conf ayarlarını sisteme göre değiştiriyoruz,
lilo'yu çalıştırıpğ (chroot/mnt/knoppix/etc/lilo.conf)
mkdir /mnt/knoppixhome/knoppix&&\ komutu veriyoruz,
chow knoppix.knoppix/mnt/knoppix/home/knoppix komutunu veriyoruz.
ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
Dizinleri pardusa göre yeniden denemek lazım. Knoppix bu şekilde kurulabiliyor ama pardus u denemedim denemekte istemem. Pardus gönüllüsü bir arkadaş bunu pardus a uyarlayabilir ben düşünmüyorum.
Kısaca uğraşmak gereksiz ve yorucu sorununu çözmek için uzun yol.
Kolay gelsin.
-
13.01.2007 22:57 #19
- Katılım Tarihi
- 2007
Merhaba
Ulusal işletim sistemiz olan pardus kurulan ve çalıştırılan olarak ikiye ayrılmaktadır. pardus calısanı cd ye çekersiniz ve cd ile çalıştırabilirsiniz pardus kurulanı ise bilgisayarnız indirip daha sonra nero ya da baska cd ye yazma programlarını kullanarak cd ye iso dosyasını yazabilirsiniz daha sonra kurulan cd yi pc nize kurabilirsiniz ve cd takmanıza da gerek kalmaz.
Çalışmalarınız da başarılar dilerim.
Benzer Başlıklar
-
PARDUS
StallioN tarafından Linux forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 03.12.2006, 11:34 -
Pardus 1.1
MehmetNadir tarafından Linux forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 05.11.2006, 17:24 -
pardus 1.1
afensis tarafından Yazılım forumundaYanıt: 26Son Mesaj: 18.08.2005, 12:41 -
Pardus
EarthKhan tarafından Linux forumundaYanıt: 23Son Mesaj: 20.05.2005, 21:17

Alıntıyla Yanıtla

İnternetim Bu Sıralar Çok Yavaşladı Ne...
Bugün, 11:20 / İnternet, Ağ ve Güvenlik