benim sorunum halloldu. ancak senin anlattığın şekilde sorun çözülmez. çünkü bendeki sürüm çalışan cd 1.1 ben yanlış sürümü indirmemden dolayı kaynaklanan bi sorun. aslında sorunda değil bu.
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Ancak dikkatlice ne yazdığınıza bakarsanız beni daha iyi anlamış olursunuz.
Alıntı:
Orijinalini Gönderen: sleazyII
Bu pardus u pc e yükleyemezmiyiz? yani illede cd ile mi çalışıyor? programı kaptıp cd i çıkardığımda gerçekten çok ısınmış olduğunu görüyorum ve bu şekilde kullanıma devam edersem kısa bir süre sonra cd bozulacak. bunun bir çözümü yok mu?
Burada sorduğunuz soruya tam ve net olarak cevap verdim. Hadi ben yanlışım buyurun:
Alıntı:
Orijinalini Gönderen: pardus.org.tr
Başlamadan önce...
İnternetten indirdiğiniz Pardus-Kurulan-2007.iso adlı dosya CD'lerde sıkça kullanılan bir dosya sistemi olan ISO biçimindedir. Eğer CD'yi yazacağınız sistemde bu dosya bir arşiv dosyası olarak görünürse bile bu dosyayı açmaMAnız gerekmektedir.
Bu dosyayı kullanarak Kurulum CD'sini oluşturmak için lütfen NASIL:ISO Yazılır belgesini okuyun.
CD'nizi hazırladıktan sonra, bilgisayarınızın CD'den başlatılabilecek şekilde ayarlanması gerekmektedir. Bunu BIOS ayarlarınızda başlangıç sıralamasında CDROM sürücüsünü sabit diskinizden önceki bir sıraya koyarak yapabilirsiniz. (Detaylı bilgiyi bilgisayarınızın/anakartınızın kullanım kılavuzlarında bulabilirsiniz)
Bilgisayarınızı Pardus'tan başlattıktan sonra gerçekleşecek tüm süreci adım adım açıklamalarla izleyebilirsiniz.
Zaten en son veya doğru versiyonu indirmenizi arkadaşlar demişti.
Sorunsuz bir Pardus deneyimi yaşamanız dileğiyle...
erhan arkadaşım ilgin için çok teşekkürler. aslında sorunum düzeltildiği içinde forumu daha fazla meşgul etmek istemiyorum ancak soru işaretleri kalmaması için yazayım dedim.
Benim sorunum pardusu indirmekte veya iso dosyasını yazmakta yada çalışan cd yi bios ayarlayıyla kurmakta değil. Ben pardus un sadece çalışan cd si olduğunu sanıyordum. Meğer kurulan cd side varmış. Ben bunu bilmediğimden ve öğrendikten sonrada kotalı kullanıcı olduğumdan dolayı yenisini indiremediğimden doalyı çalışan cd yide kurmanın bir yolunu aradım. Ancak bunun cevabını alamadım. yapmam gereken pardus kurulan cd yi downlaod etmek sonra yazdırıp kurmak.
Arkadaşım forumun uzamasında bir sakınca yok bilgi ve bilenler yazarsa faydalı olur. Live Cd versionunu indirdiğin için ve kota nedeniyle tekrar indirmek istememen normal.
Açıklamam zor bir işlem olduğu için gereksiz gördüğüm için bir önceki mesajımda CD yerine hardiske kurmanın uzun yolu var demekle yetindim. Live Cdleri hard diske kuran yazılımlar var, PARDUS için henüz hazırlayan olmamış.
Knoppix adli LINUX dağıtımı için nette bulunabiliyor. Ayrıca Live CD için hard diske kurmak için elle (manuel )bir yöntemi de örnek olması için ekliyorum. Pardus için yapmak istemiyorum çünkü dağıtımı sevmedim.Kişisel görüşüm
Sistemi Knoppix CD ile boot ediyoruz (PARDUS la deneyeceksin),
Hard diske min 2GB boş alan hazır olacak,
mke2fs komutu ile bu partisyonu formatlıyoruz (mke2fs/dev/hda3)
sonra /mnt/knoppix dizinine mount ediyoruz(mount/dev/hda3/mnt/knoppix),
cp -a/KNOPPIX/*/mntknoppix/ yazarak her şeyi sabit diske kopyalıyoruz,
/mnt/knoppix/etc/fstab ve /mnt/knoppixetc/lili.conf ayarlarını sisteme göre değiştiriyoruz,
lilo'yu çalıştırıpğ (chroot/mnt/knoppix/etc/lilo.conf)
mkdir /mnt/knoppixhome/knoppix&&\ komutu veriyoruz,
chow knoppix.knoppix/mnt/knoppix/home/knoppix komutunu veriyoruz.
ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
Dizinleri pardusa göre yeniden denemek lazım. Knoppix bu şekilde kurulabiliyor ama pardus u denemedim denemekte istemem. Pardus gönüllüsü bir arkadaş bunu pardus a uyarlayabilir ben düşünmüyorum.
Kısaca uğraşmak gereksiz ve yorucu sorununu çözmek için uzun yol.
Kolay gelsin.
Merhaba
Ulusal işletim sistemiz olan pardus kurulan ve çalıştırılan olarak ikiye ayrılmaktadır. pardus calısanı cd ye çekersiniz ve cd ile çalıştırabilirsiniz pardus kurulanı ise bilgisayarnız indirip daha sonra nero ya da baska cd ye yazma programlarını kullanarak cd ye iso dosyasını yazabilirsiniz daha sonra kurulan cd yi pc nize kurabilirsiniz ve cd takmanıza da gerek kalmaz.
Çalışmalarınız da başarılar dilerim.