PCnet Online
Geri Dön   PCnet Online > İşletim Sistemleri > Linux
Bu Sayfayı Yenile Pardus 1.1
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

MehmetNadir Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Eskişehir
Varsayılan Pardus 1.1 - 04.11.2006, 19:59

Arkadaşlar bu ay Pcnet'in DVD'sinde verilen Pardus'u kurmak istedim,
İlk kez böyle bir şey yaptım sonunda başardım ama bir sorunum var.
Ben en başta DVD'deki dosyayı imaj olarak değilde winrar ile iso dosyasını açıp dosyaları CD'ye yazdırdım. (Acemilik oldu biraz oradaki açıklamayı okumadımda ondan) Sonra CD'yi taktım bu arada KURULAN CD olanını yaptım. Sonra otomatik açılmaya çalıştı açılmadı (bütün bunları windows gezgini üzerinden yapıyorum bu arada) Sonra; "olmadı herhalde" düşüncesine kapılarak CD'nin içini açtım ve bazı dosyaları açıp birşeylere tıkladım kafama göre acaba hangisi çalışıyor diye falan, neyse hiçbiri açılmadı dedim olamadı bu cd baştan yapayım dedim, sonra dönüp dvd'deki açıklamayı iyice okudum ve imaj olarak yazılacağını anladım yaptım oldu, pardus'u yükledim, buraya kadar herşey normal tamam, neyse kapattım windows'u açtım asıl sorun burada, neredeyse tüm programlarımın %80'ine ait .exe dosyaları uçmuş başka birşey olmuş, dosya kısayollarına tıkladığımda onun daha önce kurulu olduğu dizini açıyor uygulamayı açmıyor, görev yöneticisinde çalışan uygulamalar baktım çalışıyor gözüküyor. Örneğin opera'yı açmak istediğimde opera açılmıyor onun kurulu olduğu dizin açılıyor ve görev yöneticisie baktığımda opera.exe çalışıyor ama ortada açılan birşey yok. Opera simgesi değişmiş diğer bütün uygulamalarda olduğu gib simge win98 deki standart klasör simgesi gibi uyuz birşey olmuş ve bu simgeye daha önce pardus cd'sini açtıpta bazı şeylere tıkladığımda gördüm (ayrıca simgede dosya özelliklerinde "gy" diye birşey yazıyor hani görünüm>döşeme derizde yazar çizer falan soluk olarak yazarya orada gy yazıyor işte) Zaten ne olduysa cd dekilere tıklayınca oldu. Ha bu arada ufak bir ayrıntı bazen onu açmayada zorlanıyor 1 saniye kadar görev çubuğunda C:\Windos\System32... gözüküyor tam tıklayıp tam yola bakacakken kapanıyor belki size yardımcı olur da bana yardım edebilirsiniz.
sonra C: sürücü altında iki tane dosya var biri htm biçiminde bir dos gibi birşey, sonra açtığım her klasörün altında o klasörle aynı isme ait bir .exe dosyası ver ve yine simge şu pardus cdsindeki klasör simgesinin aynı.
Aklınıza ne gelirse söyleyin deneyeyim, ha format atamam benim için önemli olan bazı uygulamaların setup dosyaları elimde yok. Bulmakta da zorlanırım yoksa çoktan çekmiştim formatı. Bazılarının exe dosyaları hiç yok piyasada gizli klasör olmuş,

Ben sistem geri yüklemeyi denedim tık yok olmuyor da olmuyor çıldıracam ya. Düzelmesi için ne yapabilirim.

Giden uygulamalarda aklıma gelenler mesela
Opera, winamp, winrar, ve çok varda daha fazla yazıyo uzatmayayım.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Katılım Tarihi: 2006
Yer: Antalya
Varsayılan 04.11.2006, 20:15

Pardusu herhalde windowsun üstüne kurdun.(aynı disk bölümüne)
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Varsayılan 04.11.2006, 20:19

Hayır sonra açılan cd'yi yaptım Pardus kurulu değil. şu anda cd'den açılıyor.
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Katılım Tarihi: 2006
Yer: Antalya
Varsayılan 04.11.2006, 20:23

Ben pardusu çalışan cd kullanmadım.Knoppix kullandım hiçbir şey olmamıştı.Belkide Pardus senin dosyalara erişmeye çalışmış bunu yaparken batırmıştır.
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Varsayılan 04.11.2006, 20:26

Evet öyle oldu galba, peki nasıl bir çözümü var bunun hakkında birşey önerebilirmisin.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
PARDUS StallioN Linux 6 03.12.2006 12:34
Pardus 1.1 ATA caneryild Linux 0 11.11.2006 19:03
pardus umutt Linux 4 16.07.2006 16:51
pardus 1.1 afensis Yazılım 26 18.08.2005 13:41
Pardus EarthKhan Linux 23 20.05.2005 22:17

vBulletin® Sürüm 3.8.2 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

En Son Mesajlar

0 gösterim, 0 yanıt

215686 gösterim, 2016 yanıt

0 gösterim, 1 yanıt

570 gösterim, 13 yanıt

0 gösterim, 1 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

88 gösterim, 3 yanıt

55 gösterim, 1 yanıt

10 gösterim, 2 yanıt

352 gösterim, 1 yanıt

30 gösterim, 2 yanıt