PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 5 / 5 İlkİlk 12345
22 sonuçtan 21 - 22 arası sonuçlar

Kimin hangi işletim sistemini kullandığına kimse karışmaz, karışamaz. Ben iyi yada kötü bulduğum yanlarını söylemekle yetirinirim. Zaten hepimiz aynı fikirde olsak forum olmasına gerek kalmaz

%95 ticari pazarlama tekniğiyle ilgili bir durum. Microsoft ticari bir firma ve pazarlamayı da iyi yapıyor. Bu malın çok iyi olduğu anlamına gelmiyor.

LINUX konusunda ise para işletim sistemine ödenemez, istediğin siteden kaynak kodunu yada image 'ını indirip kullanabilirsin. LINUX çular ne satar? Teknik destek ve kitap satarlar alıp almamak senin bileceiğin bir iş.

Lisanssız kullananlar %95 e dahil mi bilmiyorum ama legal yoldan LINUX kullanmayı göz önünde bulundurun derim.

İşletim sisteminden MediaPlayer, IE 7, Yeni Temalar anlıyorsanız benim diyecek birşeyim yok vistaya gidip 400$ versin sorun değil.

Ama bir işletim sisteminin ne olduğundan farklı birşeyler anlayan ve güvenliğe ve hıza önem verenlerdenseniz LINUX baya önde haberiniz olsun.

Iddia ediyorum Vista çıktığı gün yeni yamaları da yayınlanmaya başlayacak .NET açıklandı arkasından donut konsept virüsü açıklandı.

UNIX zordur kullanışsızdır?! O makaleler 1970-80 lerden kalma yeni haliyle işletim sistemleri oldukça kullanışlı LINUX sa bu konuda en kullanışlısı LINUX a geçmekte zorluk çekiyorsan Windows temalı bir KDE kullan hemen alışırsın

LINUX'ta da virusler var inkar etmedik ama hiç bir zaman windows daki kadar saçma sapan modüllerden kaynaklanmaz, emin ol açıklar microsofttan önce gideriliyor LINUX ta. Yapısı gereği sistem güvenliği önemli tutulmuş yani temel sağlam, viruslere karşı ne kadar yaygın olursa olsun LINUX daha dayanıklı endişelenme

Ama hiçbir sistem ve şifre kırılamaz değildir ve bu nedenle da tam güvenli değildir. Bu nu da göz ardı etmemek lazım.

Şu windowsta benim göremediğim artıları bir yazarsan bizde görelim. LINUX un artılarını soran arkadaş olmuş ondan yazdım, daha da yazarım ama önce sizi dinleyelim.

7 madde yazdım sadece 2 sini eleştirmişsin bakalım senin yazdıklarına kim ne diyecek.

Oyunlar konusu ise bambaşka bir konu ben eğlence arıyorum falan diyosan işletim sistemi ihtiyacın yok ki konsol al doya doya oynarsın. PS2-3 XBOX kıyamet kadar, işletim sistemi niye lazım ki? Ama oyunların LINUX ta nasıl çalıştığına dair linkler de verirler burda OpenGL diye bişey varsa oyununda rahat rahat çalışır LINUX da endişelenme

Not: Burada şahıslar ve kurumlara saldırı yoktur. Sadece fikirler eleştirilmiştir. Kimse kimse ile aynı düşünmek zorunda değildir. Saygılar.

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    Birol Tekirdağ-İstanbul

Kardeş neyin tartışmasını yapıyorsun anlamadım..İkimizde halbuki aynı taraftayız.Ama sen illa beni karşına almak istiyorsun senin oyununa gelemem.

Keşke sadece reklam yapılarak kullanıcı sayısını artırabilseydik ben öyle bir linux reklamı yapardımki herkes sadece linux kullanır dı..Bunun reklam la ilgisi yok..Firmalar sadece reklama bakar..
    Bu foruma üye olan sen dahil kaç kişi bana diyecek ben sadece linux kullanıyorum tek işletim sistemi...(linux un sürümlerini aynı andada kullanabilir).. Ama bir sürü kişi ben sadece windows kullanıyorum diyebilir. Çünkü windows kendilerine daha uygun. Yazılımcılar oyunfirmaları ilk windowsa göre yapılıyor.Windows daha sade olduğu için kullanımı daha basit kullanıcı bunu şeçiyor.

Şimdide legallikten bahsetmişsin.. Legal diye linux mu kullanayım.. bunu mu demeliyim "Arkadaşlar üzgünüm ama herşeyi bir tarafa atıyorum benim windows a 150$ verecek param yok ben bundan sonra dürüst bir kullanıcı olarak linux kullanacağım.".(Linux istediklerimi yapsa benim için 1.olurdu 2.seçeneğimde olmazdı)
    Bu forumda parasını vererek kullanan bir sürü windows cu vardır. Maddi durumuna göre elbetteki alabilir.. Ama asla fiyatını haketmiyor bu bir gerçek..
    Linux un hızlı olduğunu bende biliyorum..Adamlar özellikle eski bslarda çalışması için kodluyorlar..Editörlerde testleri genelde eski bs ile yaparlar.. Ama bazen kafam karışıyo linuxta bir şey yapacağım benim bs da canavar gibi çalışması gerekir ama bazı işlemleri çok uzun sürüyor.. Örneğin dosyayı sağ tıklıyorum özelliklerden boyutuna bakacağım ha bire hesaplıyor. xp de yada 98 de tak diye geliyor.. Bunlar biraz kafamı karıştrıyor.Neden uzun sürüyo boyutunu göstermesi..
    Linux bilenlerden forumda yardım alıyorum. Ben zamanında linuxu çok kurcaladım dosya yapısını filan anlamıştım kendim ama program kurmayı öğrenemedim yada beceremedim bilmiyorum bunun üzerine forumdan yardım alıyorum linux kurup program kurmayı deneyeceğim(arkadaşlar taktik yardımcı site vs önerdiler..)
    Linux un zorluğu windows temalı kde kullanınca olacak şey değilki..Bu temayı kullansam yine program kuramayacağım..arayüz bunlar basit önemsiz kullanımı önemli..
    Bs nedir? iş eğlence müzik film geliştirme iletişim gibi vs... Hepsi birarada demektir.. Ben oyun için ps3(zamanında çok reklamı yapılan ps2nin çözünürlüğü 800*600 ü geçmiyor bile asla konsollar tercihim olmayacak) mü alayım müzik için müzik sistemi.. film için projektör+divx oynatıcı uzar gider bu liste.. Hepsine 1000 ytllik bir bs yetiyor artıyor bile.. windows kullanım ve programlar açısından daha iyi durumda olduğundan insanlar bunu seçiyor.. Oyunu çok basit görüyorsun.. Ev kullanıcıları canı sıkılır yada herhangi bir nedenle oyun oynarlar iş yeri değil bu..Yeni çıkan oyunlarda ilk directx e göre yapılıyor.. open gl desteği vermesi hiç önemli değil.bi kez grafikler çok düşecek..bunu yamasını ara linux profu olmak gerek..
    o senin 7 maddene hepsine cevap verdim aslında anlamadın..cevap bu kısaca Windowsda yapılabilen ama linuxta yapılamayan şeyler:hepsi yazının içinde var..
    windows kesinlikler yeni özellikleri linux tan kopyalıyor..ie nin firefox u kopyalamsı gibi.. Ama linux önemli özellikleri destek vermemesi windows un arkasından gelmesine sebep oluyor sadece bu açıdan.. örneğin directx hadi bunu boşverin directx tan daha iyisini yapsınlar linuxt koysunlar adına daha iyi olduğu için ekran kartları destek verecektir.. Sonra oyun firmaları buna tam destek vererek onlar için linuxt 1. sırada olur kodlamada..

Konu çok değişti yeni bir başlıkta bunu devam ettirelim.

linux için buradan devam edelim
    http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...=531592#531592
    teşekkürler...

Benzer Başlıklar

1. Yanıt: 2
    Son Mesaj: 31.08.2010, 16:53
  2. 3 işletim sistemi
    BoSS92 tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 36
    Son Mesaj: 21.01.2007, 12:58
  3. işletim sistemi
    metin_4545 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda