+ Başlığa Yanıt Yaz
22 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
08.12.2006 19:22 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
- Mesaj
- 132
Çin'den Windows'a rakip işletim sistemi
ABD'nin işletim sistemlerinden güvenlik nedeniyle rahatsızlık duyan Çin, kendi güvenliğini sağlamak için sunucu özelliğine de sahip yeni bir işletim sistemi geliştirdi.
Kylin adı verilen işletim sistemi kısa süre önce 863 numaralı yüksek teknoloji araştırma ve geliştirme programı ofisince tanıtıldı. Normal işletim sistemleri ile uyumlu olan ve birden fazla mikroişlemci destekleyebilme özelliğine sahip olan sistem, değişik yapıdaki bilgisayarlarda da çalışabiliyor.
Linux ve Free Standarts'ın onayını da aldığı belirtilen Kylin işletim sistemi, Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nca devletin kendine ait bir sistemi olması açısından stratejik öneme sahip görülüyor. Söz konusu sitem ülke güvenliği için 2002 yılında devletin katkısıyla Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne hazırlatıldı.
Çin'in teknoloji araştırmalarında olağanüstü ilerlemenin bir göstergesi olan işletim sistemi, IBM'i satın alan ve dünyanın en büyük üçüncü bilgisayar şirketi Çinli Lenovo ile de daha şimdiden üretim ve kullanım anlaşması imzaladı. Kylin işletim sisteminin, Çin'de güvenliğin söz konusu olduğu devlet dairelerinde kullanılmaya başlandığı belirtildi.
Çin, internetin bütün ana sunucularının Amerika'nın elinde olmasından oldukça rahatsız ve Amerika'ya bu konuda büyük baskı uyguluyor. Teknolojik rekabet gücü ve devlet güvenliği için yıllar önce kendi bilgisayar işlemcisini üretme kararı alan Çin'in bu yolda büyük ilerleme kaydettiği ve şimdiden Pentium III standartlarındaki bir teknolojiye ulaşıldığı kaydediliyor.
(CHA)
-
08.12.2006 19:29 #2
Google'ın işletim sistemi çıksın (: Hepsini solda sıfır bırakır.
-
08.12.2006 20:03 #3
allah bizim başımızdakilere de akıl versin. pardus çıktı devlet birimlerinde en azından denenmesi için en ufak adım atıldı mı?yoksa ben mi hatırlamıyorum? hatta öyle bir silinmeye çalışılıyorki medyada bile yer almıyor yeni sürümleri!!!!!!!!!
-
12.12.2006 21:44 #4
- Katılım Tarihi
- 2006
- Mesaj
- 2.764
Yaza yaza dilimde yüy bitti. PARDUS Türk İşletim Sistemi Değil Türkçe LINUX dağıtımı diye. Her linux dağıtımı da o ülkeyi değil Linus Bey i yüceltiyor diye. Evet PARDUS u yerden yere vuranlardanım. Çünki Dünyada .... adet Linux Dağıtımı var diye geçen haberlere PARDUS +1 olarak istatistiki malzme oldu. Fazlası değil.
Türkçe isletim sistemi yazılıyor zaten www.csdos.org adresinde.
Pardus u amma abarttınız alt tarafı Türkçe dağıtım ama,
LINUX sonuçta. Tamam TÜBİTAK saygın kurum ama , kurum saygın diye körü körüne de sahiplenilmez ki. Berbat bir linux dağıtımı. Soruyorum Kernel Türk mü? yok, Window Manager Türk mü ?(KDE) hayır. Dosya sistemi Türk mü (Ext2 veya Ext3) eeeee neresi Türk?
Mercedes i almış Türkiye de Montajını yapıyoruz. Kotuk döşemesinde Anadolu kilimi motifiyle süsledik diye Türk oldu sanıp seviniyoruz. Varmı böyle birşey yaaa?!
Neden sadece KDE ile geliyor GNOM yok??? mesela
Hedefleri giriş seviyesi LINUX kullanıcıları hepsi bu abartmayın fazla da yüceltmeyin. Server özellikleri de zayıf ve adı dışında Türk tarafı da paket yönetim sistemi falan
Demek ki TÜBİTAK adı geçen herşey kaliteli kabul ediliyor. Reklamcılar bu durumu farketmesin yoksa rekalmlarda TÜBİTAK tarafından test edilmiştir. TÜBİTAK onaylı gibi, sabun, deterjan reklamları görcez.
Biraz seçici olalım. Keşke Türkçe işletim sistemimiz olsa ama henüz yok. PARDUS umuz var denize düştük sarılıyoruz.
Yanlış anlamayın birçok LINUX dağıtımı hayvan logosu kullanıyor, penguen, kertenkele, iguana, öküz başlı antilop vs
AAAAA ne ilginç PARDUS ta Anandolu Parsı kullanmış?! Taklitçi değiller özgünler öylemi?
Not: Yazımda kurumlar, kişiler eleştirilmemiştir. Fikirler eleştirilmiştir. Kimse üzerine alınmasın.
-
12.12.2006 21:53 #5
tabiki türk işletim sistemi değil. yalnız bunu bir adım olarak kabul edemezmiyiz sence MR_C. şimdi milli eğitim bakanlığı 10 küsür bin bilgisayar aldı daha yeni. acaba işletim sistemleri için ödediği parayla kaç bilgisayar daha alabilirdi?? önemli olan bu ülkedeki insanlara bilgisayar kullanmayımı yoksa işletim sistemi kullanmayımı öğretmek. pardus tabiki şu andaki haliyle kötü. peki nasıl gelişecek?? veya şöyle sormak lazım böyle bir bakış açısıyla bir türk işletim sisteminin ortaya çıkma şansı nedir???
Benzer Başlıklar
-
win xp işletim sistemi ve win 2000 işletim sistemi kurmak is
mustad tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 31.08.2010, 17:53 -
3 işletim sistemi
BoSS92 tarafından Linux forumundaYanıt: 36Son Mesaj: 21.01.2007, 13:58 -
işletim sistemi
metin_4545 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 16.08.2006, 19:07 -
işletim sistemi
health_water tarafından Yazılım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 15.08.2006, 18:53 -
iki işletim sistemi
suatak000 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 15.05.2006, 22:48



Alıntıyla Yanıtla

C:\Program~1\Google\GOOGLE~3\GO36F4~1.DL...
Bugün, 22:17 / Donanım