+ Başlığa Yanıt Yaz
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Linux Kullanmak İstiyorum Ama..
-
07.01.2007 02:45 #1
Linux Kullanmak İstiyorum Ama..
Linux kullanmak niyetindeyim
Yalnız hangi sürümün bana daha uygun oldugunu kestiremiyorum
Bunun dışında çekindiğim bir nokta ise notebookumun d diskinin recovery olarak ayrılmış olması..Linux kurulumu yaptıgımda burası yok olur mu?
eğer öyleyse Yok olmasını önlemek için ne yapmam gerekir?
-
07.01.2007 03:23 #2Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul
linux kurulumunda zaten kendinize, linux'un dosya sistemiyle formatlanacak bir bölüm oluşturmanız gerekiyor. bu bölüm oluşturma sırasında, bölümün oluşturulacağı yer olarak D: deki boş alanı gösterebilirsiniz.
böylece windowstan bakıldığında tek fark D: bölümünün boyutunun küçülmesi olacaktır.
*tabi yeni partisyonlar oluşturulurken yapacağınız bir hata tüm D: bölümünü kaybetmenize sebep olabilir. hatta ve hatta yapılan hatanın büyüklüğüne göre C: bölümünün uçmasıda ihtimaller dahilindedir.!
ama gözün kormasın :) Linux kurulum ekranı windowsun ki gibi text tabanlı değil, gayet anlaşılır bir şekilde grafik tabanlıdır..
linux dağıtımı olarak sanırım herkes kendi kullandığı dağıtımı önerecektir, ben de öyle yapıp mandriva'yı önereyim :)
-
07.01.2007 03:37 #3
En iyisi önce masaüstü bilgisayarımda denemek,zira notebookun recovery cdleri yok onun yerine disk alanı oluşturmuşlar.Riske etmeyeyim kendimi

Mandriva yı deneyeceğim
Bu arada Pardus için ne düşünüyorsunuz,övgü dolu sözlerle bahsediyorlar
-
07.01.2007 09:30 #4
Pardus bence amatör bir linux kullanıcısının rahatça kullanabilmesi için geliştirilmiş. Çomar ve pisi gibi sağladığı kolaylıklar Windows'u aratmıyacaktır.
-
07.01.2007 09:38 #5
Kafanı karıştırmadan kesin çözüm..
D de ki verilerinin cd ye yada C ye yedeğini al. Sonra XP cd ile D yi 2 ye ayır..ayni D ve E olsun.. E linux kurulucak bölüm olacak ona göre aboyutunu ayarlarsın.. Sonra linux cdsini tak sadece E yi seç ve ayarlamaları otomatik kendi seçmesini sağla hiç uğraşmadan kurmuş olacaksın...Son olarak yedeklerini D ye geri yükle..
Benzer Başlıklar
-
DC++ Programını Kullanmak İstiyorum
Bilader tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 28.06.2005, 00:24 -
Hem Xp Hem Linux Kullanmak İstiyorum Ama Nasıl ??
Canercik tarafından Linux forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 22.11.2003, 15:15 -
Neden kabloneti kullanmak için kablotv'de kullanmak zorunda.
etke tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 19.11.2003, 12:54 -
CD'den Linux kullanmak.
chelique tarafından Linux forumundaYanıt: 14Son Mesaj: 05.06.2003, 08:00 -
Linux ve Windowsu beraber kullanmak
memocan tarafından Linux forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 12.12.2002, 23:32

Alıntıyla Yanıtla

topladığım sistem nasıl?
Bugün, 22:56 / Donanım