PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
8 sonuçtan 6 - 8 arası sonuçlar

Başlık: Suse linux

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul

sonuç itibariyle partition'larla oynadığından sistemin çökme riski her zaman için vardır. Partition Magic'i kullanmadan önce defrag (disk birleştiricisi..) yapman bu riski minimize edecektir.

kullanımına gelince oldukça kolay, hele birde ingilizce biliuorsan daha da kolay geliyor :)

tek yapman gereken Linux bölümlerini formatlarken, disk bölümünün üstüne sağ tıklayıp "format" demen, menuleri seni yönlendiriyor zaten. diski birleştirirkende sağ tıklayıp "merge"ü seçiceksin.

daha önce forumda merge işlemini şu şekilde anlatmışım:
    Alıntı Orijinalini Gönderen: SurFeR
    C:\ bölümünün üstüne sağ tıkla ve Merge'e gir..
    açılan pencerede sana iki seçenek sunacaktır.
    F: yerel disk (NTFS) becomes a folder of C: yerel disk (NTFS) gibi C'nin sonda yazdığını seç (muhtemelen üstteki seçenek olacaktır!)

burada birde folder name kısmı var oraya herhangi birşey yazabilirsin. işlem bittikten sonra yazdığın isimdeki bir klasörü C: nin altına kopyalayacaktır. bu klasörün asıl amacı D: de bulunan dosyalarını barındırmak ama program D: deki boş alanı böleceği için bu klasörde boş olacaktır. işlemler bittikten sonra C:\ altındaki bu klasörü silebilirsin..

Folder Name'e de birşey yazdıktan sonra OK'a bas. işte bu kadar..
    en sonda "apply" buttonu ile bu işlemleri uygulamaya koyuyorsun.
    küçük bir hatırlatma: programın demosunda apply buttonu çalışmıyor.!

Alıntı Orijinalini Gönderen: SurFeR
    küçük bir hatırlatma: programın demosunda apply buttonu çalışmıyor.!
    oopps:

SuSe 10.2 son sürümünü kurmayı başaramadım. Sistem Analiz taraması yaparken catalog'la ilgili problemden dolayı duruyor. Dil seçimi İngilizce de olsa Türkçe de olsa duruyor, bazen CD1 takılmasını istiyor ki bendeki DVD. Tekrar denemelerimde iki sefer bu bölümüde geçtim kurulum aşamasında bir süre sonra durdu. Fakat kardeşimin bilgisayarında sorunsuz kurulum gerçekleşti. Acaba bendeki sorun, donanımın uyumsuzuluğu olabilir mi? Benim bilgisayarım Fujitsu Siemens marka, kardeşimin ki toplama. Yanıtlarınız için teşekkürler.

Benzer Başlıklar

1. Linux suse 9.3 yardım
    kurbath2 tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 04.09.2005, 01:02
  2. SuSE Linux Kullanıcılarına
    zindan tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 25.08.2005, 23:04
  3. suse linux yardımı
    akifyurdakul tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 6