PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Windows 'u C den Linux 'u D 'den nasıl Başlatırım

Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarım C ve D olmak üzere 2 bölümde.Windows Xp şuan C 'de kurulu.Ben D 'ye de Ubuntu kurmak istiyorum.Yalnız Bilgisayarı hangi işletim sistemini seçersiniz diye hiç soru sormadan direk Windows Xp 'den başlatsın.Ama benim istediğim zamanda D 'den yani Ubuntudan başlatsın diyorum.Bios da böyle bir boot özelliği varmı yani istediğin zaman d istediğin zaman c den başlatma gibi.

Böyle bişe olması imkansız arkadaşım. D'ye linux kuramazsın D dediğin partition NTFS dir. Linux ext2/ext3 gibi dosya sistemleri kullanır. Boş bir partitionu ext3 yaparsan windowsta göremezsin zaten. Boot etmek için de grub olmadan olmaz..
    PcNet

Bunun en pratik yolu GRUB denen ön yükleyiciyi kurmaktır. GRUB ile sistem başlarken işletim sistemini seçersiniz. Windows veya Ubuntu. Daha sonra GRUB ayarlarında değişikliğe giderek varsayılan işletim sistemini Windows olarak tanımlarsınız. bekleme süresini de 5-6 saniye gibi kısa tutarsanız, 5-6 saniyelik bir bekleme sonrası Windows otomatikman yüklenir.

Ancak siz illa ki başlangıçtabir menü gözükmesin diyorsanız. Ayrı sabit disklere kurulum yapın. Hangisini kullanacaksanız onu takın

Cevaplar için teşekkürler...

aslında ntfs olması sorum değil çünkü format sırasında dosya sistemini değiştirebilirsin. birde bugün kullanılan tüm modern linuxların kurulum cdsinde bir grub önyükleyici vardır. bunu mrb halinde kurman yeterde artar bile. fakat hem linux hem win kullanıcaksan linuxtan windowsa veri aktarmak için linuxu açıp oradan wine aktarmalıusın çünkü win ext2/3 ü okuyamaz. fakat linux ntfs yada fat (windows sadece bu 2 sine kurulum yapabilir) dosya sistemlerini rahatlıkla okur. gerçi benim tercihimeğer 80 gb yada üstünde bir diskin varsa 10 gb lik ntfsli bir oratak disk kullanman. gerçi bende 2 adet 80 lik var. herbirinde 2 toplamda 4 linuxum var. birinde 10 gb lik diğerinde ise 8 gblik bir ortak disk alanı kullanıyorum. ve eğer disklerimden birini çıkartığ win yüklü bir bilgisayara takmam gerekirse diye bu orak bölümleri ntfs ile forumatladım.
    windows kullanma Linux'tan şaşma!
    windows'un ustasıyım, Linux'un hastasıyım!
    evime windows yüklü bir bilgisayar giremez!
    tüm windows düşmanları kardeşimizdir!!!
    batsın microsoft (microsoft games hariç. çünkü oyunları iyi)!!!
    hayat bilgisayarsız, bilgisayarda Linux'suz olmaz:!::!::!:

hayat felsefem:

internet buldun http://pcnet.com.tr/ yi aç
    dayak buldun kaç
    limuzin buldun bin
    linux buldun kullan
    fanta buldun iç
    para buldun harca
    komedyen buldun eylen

Benzer Başlıklar

1. Windows Ve Linux
    MandRaKe tarafından Linux forumunda