+ Başlığa Yanıt Yaz
16 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
07.03.2008 14:31 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- Ankara
Yeni adaydan; Ubuntu, Suse, pardus vd. -Hangisini seçmeli ?
Yeni kullanıcı adayıyım.
dw editörü ile statik web tasarımdan,
php ile dinamik sayfalar hazırlama aşamasına geçmek istiyorum.
ve; işletim sistemim "linux" olsun istiyorum.
Seçim yapmak sorun...
Deneyimlerden yararlanılır ise; "Tarih tekerrür etmez."
Sizlerden ricam;
1- Ubuntu,
2- Suse,
3- Pardus,
4- Bilinen diğerleri...
Bu yazılım "lehçeleri" hakkında bilgi istiyorum.
Farkları nelerdir ?
Pardus'un arkasında kurumsal bir güç; tubitak var,
Diğerlerinde durum nedir ?
Neden birini diğerine tercih etmeliyim ?
Bilgi için şimdiden teşekkür ederim.
-
07.03.2008 17:19 #2
1-Ubuntu : Arkasında Afrika'lı zengin bir iş adamı vardır.Yeni olmasına karşı kullanıcılar tarafından sevilmektedir.Herhangi bir eksiği yok bildiğim kadarıyla...
2-Suse : Almanya'lı bir kişi tarafından yapılmış en eski linux dağitılarından biri.En köklü ve en tecrübeli.Daha sonra Novell tarafından alınarak gücüne güç kattı...
3-Pardus : Ulusal bir dağıtım.Çeşitli eksikleri olabiliyor.Ama yinede destek verilmesi lazım.
Bunun yanında kurumsal kullanımda daha aktif olan Fedora var.Debian,Mandriva ve Knoppix'de bu dağıtımlarla başabaş giden bir dağıtım...özgüяℓüк ιçιη ραя∂υѕ,мσzιℓℓα,gмαιℓ,σρєη σƒƒι¢є
-
08.03.2008 14:48 #3
Ubuntu: Kurulumu kullanımı kolay. Program bulmak, kurmak çok kolay. Windows ile benzer menü yapısı ve ayar menüleri var. Multimedya özellikleri ve desteği diğer dağıtımlardan daha iyi (özgür olmayan yazılımları kurmaya izin veriyor. Divx, mp3 gibi eklentileri rahatça kurabiliyorsunuz)
Suse: Grafik altyapısı sistemi biraz ağırlaştırıyor. Kurulumu uzun sürüyor. Ayrıca, Novel firması Microsoft ile işbirliği anlaşması imzaladığından beri insanlarda olumsuz bir hava uyandırdı.
Pardus: Herkesin yerli malı dediği ancak neresinin yerli malı olduğu tam olarak belli olmayan bir işletim sistemi. (Linux kernel'ini kendileri mi yazmışlar da yerli malı diyorlar? %100 Türkçe desteği olduğu doğru ancak, diğer pek çok dağıtımın da tam Türkçe desteği var...) Ayrıca, program kurmak için PISI paketlerine muhtaçsın ve PISI paketlerinin sayısı kısıtlı. Pisi harici paket kurmak için derleme yapmak uzun sürüyor ve zor.
Fedora: Core 8 piyasa, Core 9 ise beta testleri için indirilmeye hazır. RPM paketi kullanıyor ve multimedya desteği konusunda Ubuntu kadar cömert değil. Kurulum sistemi (Anaconda) gerçekten mükemmel olsa da zaman zaman kararsızlık gösterebiliyor. Üstelik Fedora, Redhat firması tarafından Enterprise Edition için (ücretli sürüm) bir nevi test sürümü olarak kullanılıyor... RPM paketlerinin bulunduğu depo sayısı fazla ancak sistemi kurup güncelleme yapmaya kalktığınızda 670 MB'lık bir güncelleme dosyası var. (DVD'den kurulup da bir CD kadar dosyayı internetten indiren bir sürüm kullanmak ne kadar mantıklı acaba?)Onur "AynShtein" Gözüpek
http://www.multimeyda.com
-
09.03.2008 08:31 #4
-
09.03.2008 13:50 #5
web tasarımı istiyorsan yada programcılıkla uğraşıyorsan kesinlikle fedora core 8 dvd sürümünü KDE masaüstü ortamında kullan.
birde yeni kullanıcı isen asla Gnome masaüstü ortamını kullanma. tam bir işkence bana göre. en iyiyi KDE.
ben uzun bir süredir linux kullanıyorum fakat gnomeye hala ısınamadımEn son hacker1 tarafından düzenlenmiştir: 09.03.2008 13:53
windows kullanma Linux'tan şaşma!
windows'un ustasıyım, Linux'un hastasıyım!
evime windows yüklü bir bilgisayar giremez!
tüm windows düşmanları kardeşimizdir!!!
batsın microsoft (microsoft games hariç. çünkü oyunları iyi)!!!
hayat bilgisayarsız, bilgisayarda Linux'suz olmaz:!::!::!:
hayat felsefem:
internet buldun http://pcnet.com.tr/ yi aç
dayak buldun kaç
limuzin buldun bin
linux buldun kullan
fanta buldun iç
para buldun harca
komedyen buldun eylen
Benzer Başlıklar
-
Xp-Linux Seçmeli Başlangıç ?
Marilyn_Manson tarafından Linux forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 19.04.2007, 09:50 -
yeni pardus kurulumu
cavuskoylu tarafından Linux forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 03.02.2007, 14:38 -
Suse indirecem; ama hangisini indirecem?
__baris__ tarafından Linux forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 02.10.2006, 10:40 -
pardus mu suse mi
maganda tarafından Linux forumundaYanıt: 13Son Mesaj: 28.09.2006, 21:57 -
Pardus Yeni Turk isletim sistemi !!!!!!
irresistible tarafından Linux forumundaYanıt: 31Son Mesaj: 04.05.2005, 17:17

Alıntıyla Yanıtla

Oyun fazla kasmıyor ama mouse geç...
Bugün, 22:24 / Oyunlar