+ Başlığa Yanıt Yaz
112 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar
Başlık: Pardus Mu Ubuntu Mu
-
22.03.2008 00:40 #6
Ben şuan Pardus 2007.3'ü kullanıyorum ve pek sorunla karşılaşmadım. Eğer bu ilk linux deneyiminiz olacaksa kesinlikle pardus kurun.
-
22.03.2008 01:51 #7
En son piRe_ tarafından düzenlenmiştir: 22.03.2008 10:34
-
22.03.2008 16:06 #8
Bu soruya kesinlikle şu veya bu denemez bence. Zira Pardus'un donanımlar konusunda enteresan bir desteği var. Donanım problemi yaşatmıyor. Ama herhalükarda kablosuz modem gibi donanımlar için windows sürücülerine muhtaçsınız. Bunun dışında donanımsal bir sorun yaşamıyorsunuz.
Fakat gelin görün ki Ubuntu/Kubuntu/Xubuntu cephesinde de durum neredeyse aynı. Özgür olmayan medya çözücülerine (codec) destek vermesi, her türlü donanımı rahatça tanıtabilmeniz, program depolarının uçsuz bucaksız olması sizi Ubuntu'ya çeken önemli özelliklerden.
Güvenlik kısmına gelince içiniz rahat olsun. Linux işletim sisteminin Windows gibi milyon tane açığı olmadığından güvenlik açısından rahat nefes alabilirsiniz. Ne sistemi kazığa bağlanmış köpek gibi kolaçan eden bir antivirüs programına ne de her bite olağan şüpheli olarak yaklaşan anti casus yazılımlara ihtiyacınız yok. Sisteminize sizin onayınız olmadan veri kopyalanması, çalıştırılması söz konusu olmuyor...
Performans konusunda Ubuntu biraz daha avantajlı. Nedeni ise bir kaç yönden ele alınabilir. Her yazılımı kolaylıklar kurmak sizin için "performans" kriteri ise Ubuntu'da daha şanslısınız. Sistem açılış hızı konusunda biraz sabırlı olmanız gerek. Zira donanımların yüklenmesi yaklaşık 1 dk. alıyor. Ancak bu, Windows'taki gibi, hoşgeldiniz ekranından sonra sistem çalışabilir hale gelene kadar beklemenizden daha az zaman alıyor. Bu çok ama çok önemli bir artı.
Aynı zamanda dahili ekran kartları (Onboard) ile bile iyi performans alabildiğiniz bir gerçek. (Compiz videolarını aratın, izleyin, ne demek istediğimi anlarsınız)
Linux'un Windows'a göre tek temel dezavantajı oyunlarda ön plana çıkıyor. Ancak, aylık 5 doları gözden çıkarabilirseniz, Cedega (yada genel adıyla Winex) eklentisi ile pek çok Windows oyununu sorunsuzca oynayabiliyorsunuz...
Başka sorusu olan???
Onur "AynShtein" Gözüpek
http://www.multimeyda.com
-
22.03.2008 16:14 #9
AynShtein seni görende ubuntu Türkiye temsilcisi yada ubuntu sevenler derneği üyesi sanır..
Evet haklısın ubuntu güzel.Ama ben bilgisayarımda ubuntu çalıştıramadım..Pardus çalıştı.Evet kablosuzu tanımadı..bi make, bide make install çalıştı.Hem birkere Pardus Türkiye'de doğdu, Afrikada değil.En azından klavye dil seçerken karşıma saçma sapan seçenekler çıkmadı....
-
22.03.2008 17:15 #10
Yahu şimdi burada bana sataşmana ne gerek vardı ben onu anlamadım...
1.si dahi anlamındaki -de'ler ayrı yazılır: "seni gören de" olması lazım.
2.si Ubuntu'yu kendi bilgisayarında çalıştıramaman tamamen senin hatan. İşletim sistemi her donanım koşulsuz tanıyacak diye bir şey yok. Elbette ki ilk hatada CD'yi kaldırıp bir kenara koymak işin kolayı. Ufak bir araştırma yapsaydın sorunu çözebilirdin.
3.sü Pardus Türkiye'de doğmuş olabilir, ama kaynak kodlarının %100 yerli olduğunu söyleyebilir misin? Hiç sanmıyorum. İşletim sisteminin milliyetçiliği olmaz. Tamam Pardus kullanalım bunu fanatiklik için değil gerçekten işe yaradığı için yapalım. Pardus'un gerçekten kullanılabilir olması için 1-2 sürüm daha geçmesini beklemek daha iyi olur kanısındayım.. Aksi taktirde Pardus için "tu kaka" dediğim filan yok...Onur "AynShtein" Gözüpek
http://www.multimeyda.com
Benzer Başlıklar
-
Yeni adaydan; Ubuntu, Suse, pardus vd. -Hangisini seçmeli ?
yusufdemirkoparan tarafından Linux forumundaYanıt: 15Son Mesaj: 13.03.2008, 16:13 -
xp pardus bileşiminde pardus yok
asalet32 tarafından Linux forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 14.02.2008, 16:17 -
ubuntu
LordofWar tarafından Linux forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 02.06.2007, 16:52 -
ubuntu linux..!
syntax_nhate tarafından Linux forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 28.07.2006, 13:20 -
ubuntu 2.6 dan 2.4 e
1394 tarafından Linux forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 23.08.2005, 20:29

Alıntıyla Yanıtla

yeni makine mi yoksa sadece tek bi kasa...
Bugün, 16:53 / Donanım