PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

- Silindi -
    En son ByEGT tarafından düzenlenmiştir: 05.07.2011 02:34

Tüm Linux işletim sistemleri hakiki işletim sistemidir. Dağıtım dedikleri bir anlamda versiyon, sürüm olarak tanımlanabilir. Windows Vista'nın bile 6 farklı versiyonu var. Ama hepsinin ortak adı Windows Vista. Linux'ta da durum bunun gibi. Ubuntu da Linux, Pardus da Linux, Fedora da, OpenSuse de... Aralarındaki farklar, kaynak kodlamalarında, kullandıkları paketlerde ve masaüstü yazılımlarında. Gerçi kafan iyice karışacak biliyorum ama KDE, Gnome, Xforce gibi çeşitli masaüstü temellerini de hesaba katarsan, Linux sadece senin isteklerin doğrultusunda bilgisayarına kurabileceğin bir işletim sistemi. Şöyle ki, daha görsel daha kolay kullanılabilen bir işletim sistemi istersen Ubuntu'nun KDE masaüstü ile birlikte sunulan Kubuntu versiyonunu kullanabilirsin. Pardus da KDE masaüstü ile sunulan Linux dağıtımlarındandır. Tamamen Türkçe olarak kodlanmış ve Türk kullanıcıların beğenisine sunulmuştur. Devlet desteğini de arkasına aldığında oldukça hızlı bir şekilde yayılmakta, kullanımı artmaktadır. Hangi Linux sürümünü kuracağına karar veremiyorsan, Pardus, KUbuntu, Fedora ve OpenSuse Linux dağıtımlarının Çalışan CD olarak adlandırılan sürümlerini denemeni tavsiye ederim. Çalışan CD'ler sisteme hiç bir şekilde zarar vermeden doğrudan CD üzerinden açılıp çalışarak Linux sürümünü denemenize imkan tanır. CD-rom'u sürücüden çıkarıp bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda sisteminiz eski (hantal) haline geri döner )
    Onur "AynShtein" Gözüpek
    http://www.multimeyda.com

- Silindi -
    En son ByEGT tarafından düzenlenmiştir: 05.07.2011 02:34

http://www.winehq.org/

belki fikrin değişir
    A-DEeP

Aslında hem var hem yok dağıtımlarla ilgili kısmı anlatıldı Birde UNIX olarak aratırsan ticari olan ve ciddi bir firma olan zamanının işletim sistemi markasıyla karşılaşabilirsin.

Benzer Başlıklar

1. Sizce Hangi Linux Sürümü ????
    tayfuncustan tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 11
    Son Mesaj: 26.09.2006, 20:35
  2. Hangi Linux Sürümü internet cafe için ?
    dark_dante tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 11.01.2006, 20:26
  3. Tek Disketlik Linux Sürümü
    PROgrammer tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 27.06.2005, 19:13
  4. Linux sürümü
    TigerMax tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 07.08.2003, 18:11
  5. MIRC Linux sürümü ?