+ Başlığa Yanıt Yaz
9 sonuçtan 6 - 9 arası sonuçlar
Başlık: Linux hakkında?
-
12.09.2010 10:37 #6
- Katılım Tarihi
- 2010
1- Linux üzerinde kapalı kaynak kodlu Windows programları kullanmayı düşünüyorsan Linux'e geçme çünkü Linux'un hemen her programda kendi açık kaynak(özgür) ve çoğu ücretsiz alternatifi vardır. Yok ben buna bağımlıyım diyorsan demek ki Windows'a da bağımlısın. Opensuse kullanıcıları Microsoft cephesini en iyi bilenler olduğu için forums.opensuse.org adresindeki uluslarası foruma senin programının Linux'teki eşdeğer olanı sorabilirsin ancak İngilizce bilmen gerek.Arkadaşlar öncelikle merhaba,,ben windows 7 işletim sistemini kullanıyorum.Ve linuxa geçmeyi çok istiyorum.Fakat bazı teredtütlerim var.Emin olmak istediğim konuları belirtiyim ilk başta:
1.Linux'un 64 bit sürümü varmıdır? (After Effects cs5 için.)
2.Bu işletim sistemi grafik tasarım da yani after effects gibi programların kullanımında iyimidir?
3.Türkçe dil özelliği taşıyormu? + Kullanım ara yüzü basitmi?
4.Bu işletim sistemin programlamayla ilgilenenler için ideal olduğunu söylüyorlar doğrumudur?
5.Linux adlı konu başlıklarında pardus lafını çok duydum.Bu ikisi arasındaki bağ windows la microsoft gibi mi yoksa pardus başka birşey mi?
6.Ayrıca ücretsiz olduğuda belirtiliyor eğer ücretsizse beni nereden indirebileceğimi söylerseniz sevinirim hatta linkini verirseniz daha iyi olur.
Bu sorularımın hepsini lütfen cevaplayın.Cevaplarınızı bekliyorum.
2. Eğer ki grafik tasarım diyerek Adobe programlarını kastediyorsan iyi değildir. Hatta Windows da iyi değildir. MacOS kullan. Linux'un 180 derece tersi felsefe ve sistemi vardır. Ancak yeniliklere açıksan en iyisi Linux'tür. Burada yenilikçi ve gelenekçi ayrımını yapman gerek. Grafiker ve müzisyenler için tasarlanmış özel Linux dağıtımlarına(Ubuntu Studio gibi) bakabilirsin. Hem gerçek zamanlı rt kerneli sayesinde büyük hız artışı hem ücretsiz hem de açık kaynak.
3-Dünya üzerinde aktif geliştirilmeye devam eden şu an 321 tane linux dağıtımı var. Bunların yarısından fazlası %99 ve üzeri Türkçe destekliyor kalan yarısı ise büyük oranlarda sadece birkaçı desteklemiyor. Kullanım arayüzü senin tercihine göre değişir. Linux üzerinde birkaç tane kullanım arayüzü(masaüstü) vardır.
KDE(şık, fonksiyonel, özelleştirilebilir)

Gnome(basit, sade, dengeli)

Xfce(hızlı, uyumlu, değişken)

Lxde(hızlı, sade, odaklayan)

e17(hızlı, görsel, şık, fonksiyonel)

Birkaç tane daha var ama yeter bu kadar
Her arayüzün avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır mesela kde sistem gereksinimi yüksek gnome gelişmiş ayarları eksik xfce olgunlaşmamış lxde uyumsuz e17 kullanımı zor gibi.
4-Meşhur bir söz vardır Windows'u herkes kullanır MacOS'yi pazarlamacılar kullanır Linux'u profesyoneller kullanır. Gerçek programcı kendini Linux sistemlerinde belli eder.
5-Pardus Türkiye'de Tubitak desteği dahilinde üretilen milli Linux dağıtımıdır. Masaüstü olarak KDE kullanır, henüz 64 bit versiyonu yoktur, programları daha kısıtlıdır. Ancak kullanımı çok kolay özellikle Linux cephesine yeni başlayanlar için idealdir.
6-Şimdi öncelikle 321 linux dağıtımının listesi için buraya
http://distrowatch.com/stats.php?section=popularity
hergün çıkan yeni linux versiyonları için buraya
http://distrowatch.com
Sen orada istediğin bir linux dağıtına tıkla, indirme adresi de dahil her türlü ayrıntıyı alırsın.
-
12.09.2010 10:58 #7
Sanada teşekkür ediyorum arkadaşım,,, mac os 'un grafik tasarımlarla ilgilenenler için en iyisi olduğunu biliyorum.Ama galiba her bilgisayara kurulmuyor doğrumudur kurulsa bile fiyat bakımından çok yüksek olduğunu duydum. Programlamanın nasıl birşey olduğunu öğrenmek istiyordum ve herkes linuxa geçilebileceğini söylüyordu programlama için. Onuda öğrenmek için linuxa geçmeyi istiyordum açıkçası. Ama hemen geçmekten vazgeçtim.Çünkü öncelikle net aleminden, içini dışını öğrenmeyi planlıyorum linuxun...Son olarakta şunu belirtiyim ben windowsu hiç sevmeyen kişilerdenim
çünkü sorunlaryla beni bıktıran bir işletim sistemi yada beni buluyo bu sorunlar.Windows bağımlısı değil after effects bağımlısıyım.Bu yüzden linux bekliyecek artık.
-
12.09.2010 11:16 #8
- Katılım Tarihi
- 2010
Bence bu konuda yanlış bir karar vermişsin.Ama hemen geçmekten vazgeçtim.Çünkü öncelikle net aleminden, içini dışını öğrenmeyi planlıyorum linuxun.
İnsanların bir konu hakkındaki fikirleri, düşünceleri ve zevkleri tamamen farklıdır.
Dolayısıyla bir yerde çok olumlu olan bir yorumun diğer yerde tam tersi olması mümkündür.
Bu da kafanı karıştırmaktan başka bir işe yaramaz.
En iyisi kendin deneyip kendi kararını vermektir, başkalarının yorumlarının seni etkilemesine izin verme. Çünkü bir kişi için kötü olan belki senin için süperdir veya tam tersi.
Zaten sürekli yeni versiyonlar ve dağıtımlar çıkmakta, kimse hızına yetişemiyor.
Windows ile Linux'u aynı bilgisayara yükleyebilirsin, performans olarak bir eksisi olmaz.
hard diskinden 40gb kadar ayırsan yeterli hatta ben hard diski üçe bölüm birinci linux ikinci windows üçüncü de deneme alanı, yeni çıkan dağıtımları veya versiyonları kafama estikçe denediğim alan.
Benim de Windows kullanmamın nedeni bağımlı olduğum bir program aslında ancak benzer linux versiyonu henüz çıkmadı.
Linux'un felsefesi ile MacOS tamamen terstir. MacOS biraz pahalıdır, apple marka bilgisayarlar hariç yüklenmez(resmi olarak) apple özgürlükleri çok kısıtlar, apple izin vermediği yazıcı, tarayıcı, monitör hatta fare bile kullanamazsın. İzin verdikleri modellerde ise komisyon uyguladığından macos için fareler bile normal farelerin birkaç katı pahalıdır. Neredeyse bütün programlar ücretli ve kapalı kaynak kodludur(ücret olayı, açık kaynak olayı(özgür yazılım) farklı)
Bilgisayardan çok gelişmiş cep telefonu yazılımı gibidir. Apple izin vermediği kısayol tuşlarını atayamazsın, Hala görünüşü iyi diyenler var, win98 zamanında evet windows hatta linux'ten daha iyi görünüyordu yıl oldu 2010 windows aero çıkardı linux kde 4 blur çıkardı apple ne yaptı gitti flash desteğini kesti.(çünkü flash apple üzerinden harici programlar yapmaya izin veriyordu ancak bu işlerine gelmedi çünkü programdan kazanılan her paranın bir kısmı apple'a gitmeli idi) apple kapitalizmin teknoloji baş merkezidir ve Amerika hariç birçok ülkede yer tutmaz.
Hatta ilginç bir şekilde FBI, CIA, Pentagon, Nasa, Bankalar, Cern deneyi, Sunucular, Süper Bilgisayarlar, Askeri sistemler linux dağıtımları kullanmaktadır.
İşte dünyanın en hızlı 20 bilgisayarı ve kullandıkları dağıtım

İlk 500 bilgisayar bakıldığında ise %88.6 Linux kullanılıyor.
http://www.habertux.com/haberler/ozg...inuxun-zaferi/En son tremere tarafından düzenlenmiştir: 12.09.2010 11:21
-
12.09.2010 12:12 #9
Linux' un ücretsiz olması çok iyi bir şey garanti geçeceğim zaten biraz bekliyecek dememin sebepi bazı kuşkularımın olmasaydı mesela bu işletim sistemini öğrenebilirmiyim gibi ve ingilizcem biraz zayıf.Türkçe dil desteği var ama bu işletim sistemi hakkında türkçe kaynak site varmı? Önemli olan bu bence.Verdiğin istatikler ise bu yazılıma yani kısacası özgürlüğe destek verenlerin çok olduğunu gösteriyor.Dediğin gibi pcmde 2 işletim sistem olacak artık arkadaşım.
Anladağım kadarıyla sende linux kullanıyorsun linuxu kendinmi öğrendin yoksa başka yerlerden mi arkadaşım?
Benzer Başlıklar
-
Linux net hakkında
namebaris tarafından Linux forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 10.04.2009, 22:09 -
Linux Hakkında
JRCeSaR tarafından Linux forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 07.01.2008, 17:08 -
linux hakkında
tarafından Linux forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 22.12.2004, 18:22 -
Linux hakkında
mx1 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 16.10.2002, 17:35 -
Linux Hakkında !
HeLL tarafından Linux forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 03.10.2002, 10:40

Alıntıyla Yanıtla

işlemci %100 ?
Bugün, 01:21 / Donanım