+ Başlığa Yanıt Yaz
9 sonuçtan 6 - 9 arası sonuçlar
Başlık: İşletim Sistemi Tercihi
-
20.09.2011 19:07 #6
Pardus 2011.1 kurmayı düşünüyorum.
Bir kaç soru daha soracağım zahmet oluyor ama
Pardus'u yükledikten sonra sistemimde bir sorunla karşılaşır mıyım?
Bilgisayar'a format atılıyor mu yada recovery mi yapılıyor ?
Şuan kullandığım programları yükleyebilecek miyim acaba ? (winrar,opera,firefox,photoshop,dvd player vb.)
Ve oyun yüklenmiyor herhalde ?
Ayrıca sistemimide yazayım bir problem oluşturur mu sistemim?
Ve ben driverlerimi windowsa yükler gibi yükleyebilecek miyim ?
Bellek:1024MB RAM
Ekran:Radeon X300/X550X/X1050 Series
Yaklaşık Top. Bellek:256.0 MB
-
20.09.2011 20:03 #7
OPERA'nın Linux versiyonu piside var Firefox kurulu geliyor... windows programlarını wine ile çalıştırman olası... ancak karşılığını kullanması daha iyi... www.ozgurlukicin.com adresini incele...
WINDOWS KULLANANLARA YARDIM ETMEM...INTEL KULLANANLARA YARDIM ETMEM...
-
30.09.2011 12:30 #8
Driver kurmana gerek yok normalde otomatik tanınıyor
Ama oyun oynamak için kapalı kaynak sürücü kurman gerekebilirXp kullanıyorum diyebilirsiniz
Vista kullanıyorum diyebilirsiniz
Ama GNU/Linux kullanana kadar
Asla bilgisayar kullanıyorum diyemezsiniz.....
-
30.09.2011 19:00 #9
- Katılım Tarihi
- 2011
CEVAPLAR
0-Kesinlikle.Windowsun kurulu olduğu bilgisayarda linux dağıtımlarından(Örn:Ubuntu,fedora,pardus,linux mint...) herhangi birini sorunsuz kurabilirsin.
1-Doğrudur.Linux çekirdekli işletim sistemlerine genellikle virüs yazan olmaz.Zaten Linuxa virüs girince etkilemez.Sisteme girmek için root şifresine ihtiyaç var.Ve virüs girerse diğer linux yüklü bilgisayarlara bulaşamadığı virüs yazanların çıkarı olmaz.
2-Windowstan sorunlu değil bu kesin.Linuxta çökme olması zor bi ihtimal bir bilgisayara linux yükleyip 5 yıldır kullanan tanıdıklarım var.
3-Sana önerim Pardus.Kullanması kolay hem de Türk yapımı.Googleye Pardus yazıp sitesine girip iso sunu indir.Nero gibi yazma programıyla kalıp olarak yazdır.Pardus kurulumu için şu adrese bakabilirsin: http://tr.pardus-wiki.org/Kurulum sorun olursa bana pm atabilirsin
Benzer Başlıklar
-
işletim sistemi tercihi
xxceloxx tarafından Donanım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 22.02.2010, 19:19 -
başlangıcta işletim sistemi tercihi yapmak istemiyorum
sancak4ever tarafından Windows Vista forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 26.02.2008, 11:48 -
işletim sistemi tercihi silme YARDIM!
sancak4ever tarafından Windows XP forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 26.02.2008, 08:05 -
İki İşletim Sistemi
ae1907 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 29.06.2005, 16:31 -
İlk Türk İşletim Sistemi, Pardus Ulusal İşletim Sistemi Çalı
crazylover tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 26.05.2005, 17:49

Alıntıyla Yanıtla

topladığım sistem nasıl?
Bugün, 22:58 / Donanım