+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar
Başlık: linux madrake 7.0 yardim
-
11.09.2002 21:46 #1
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Kutahya.gif
linux madrake 7.0 yardim
merhaba
sitenize yeni katılıyorum
bilgisayarıma linux mandrake 7.0 işletim sistemi kurmak istiyorum linux hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim sadece 7.0 versiyonun eski bir versiyon oldugunu duydum yeni versiyonunu arama ragmen bulamadım
hardiskim c ve d olmak üzere iki bölüm c de win98 kurulu d ye de linux u kurmak istiyorum linuxu nasıl kurabilirim birde linux kurulumu yaparken comple hdd ye format attıgını duydum dogrumudur win98 ve linux u aynı hdd de ayrı ayrı kurarak çalıştırabilirmiyim vereceğiniz bilgilerden dolayı teşekkür derim
kolay gelsin
-
11.09.2002 23:40 #2
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- istanbul.gif
Re: linux madrake 7.0 yardim
Merhaba,
Orijinalini Gönderen: turap
Öncelikle şunu belirteyim sizinde yazdığınız gibi Mandare Linux 7.0 eski sayılır. Ben size daha yeni bir versiyonunu yüklemenizi öneririm. Şu andaki en güncel versiyonu 8.2 fakat çok kısa bir zaman içinde Mandrake Linux 9.0 çıkacak. İsterseniz onuda bekleyebilirsiniz. Fakat beklemeyip 8.2 alıp kurmak isterseniz http://www.linux34.com adresinden sipariş edebilir yada http://www.mandrakelinux.com/en/ftpt...b8c822abaa.php adresindeki yansıların birinden .iso olarak download edip cdye kopayalayabilirsiniz. Mandrake Linux 8.2 3 cd olduğunu hatırlatayım iyi bir bağlantınız yoksa download uzun sürebilir.
Kurulum grafik ekranda ve türkçe olarak yapabilirsiniz bu yüzden fazla zorlanaçağınızı sanmıyorum (Mandrake Linux 7.0' da da). Kurulum sırasında siz istemesseniz yada bir hata yapmazsanız o kafasına göre format atmaz. Biraz dikkatli olmasnızı ve ekranda ki yönergeleri okumadan atlmamanızı öneririm özellikle linux' ü ilk kez kuruyorsanız.
Linux cd' sini bilgisayarınıza takın ve cdden açılacak şekilde ayarlayın. Hardiski bölümleme kısmına kadar rahatlıkla gelirsiniz sanırım belki bu kısımda takılırsınız. Hardiskin D kısmında yani ikinci kısmında en basit şekilde bir 3000 bg yer ayrın ve bağlanma noktası türü olarak "/" işaretini seçin. Sonra 300-400 mb civarında bir yer daha ayarıp burayıda swap olarak belirtin. Daha sonrada kalan kısmı bir oluşturun ve /home olarak seçip bitti tuşunu tıklayın ve kuruluma başlayın hepsi bu kadar.
Kolay Gelsin.............Düşünde bile göremez işler, düşlerin gördüğü işleri.
-------------------------------------
http://linuxmultimedia.geleceklinux.org
Benzer Başlıklar
-
Linux Madrake 10 kurdum ama
PC-CodeR tarafından Linux forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 02.10.2005, 17:36 -
madrake 10 kurulumu
burak136 tarafından Linux forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 30.08.2005, 13:38 -
madrake 10 kurulum root
enginsev tarafından Linux forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 11.08.2004, 00:25 -
Linux ta yeniyim bi yardim pls...
Hamuul tarafından Linux forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 11.08.2003, 21:48 -