+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
20.10.2002 19:46 #1
- Katılım Tarihi
- 2002
Linux'tan Windows Kurulu Sabit diske ulaşım?
Sabit diskim 4'e bölünmüş durumda , 1. ve 2. bölümler fat 32 formatında ve Win ME kurulu buradaki dosyalara linuxtan nasıl ulaşabilirim? Eğer SAMBA ile yapılıyorsa nasıl? :? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
20.10.2002 20:27 #2
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Kocaeli.gif
Selamlar;
Samba'ya gerek kalmadan bunu yapabilirsin. Zaten samba bu iş kullanılmaz. Hangi Linux'ü kullandığını söyleseydin. Daha iyi olurdu.
İlk olarak mount komutu kullanarak yapabilirsin. ancak bu şekilde istediğin zamanlarda buraya bağlanabilirsin.Sürekli komut yazmak istemiyorsan şunları yapman lazım.
1-Kök dizinde kaç bölüme ulaşmak istediğine bağlı olarak dizinler oluşturmalısın. Mesela win1 ,win2 gibi...Bunları oluşturduktan sonra.....
2-root olarak sisteme giriş yapıyoruz. Daha sonra herhangi bir metin düzenleyici ile (pico olabilir yada kate) /etc dizini altında bulunan "fstab" dosyasını düzenleyici ile açıyoruz.(/etc/fstab)
3-Açtıktan sonra buraya şu satırları eklememiz gerekiyor.
hdax /win vfat defaults 0 0
Burada hdaX bölümünde Xyerine windows kısmın numarası (1,2 gibi)
/win bağlantı klasörünün yeri..
vfat dosya sistemini belirtiyoruz.diğer kısımlar aynı kalabilir.
Kaydedip çıkıyoruz.
4-Bundan sonra windows bölümlerine bu dzinler altından rahatlıkla ulaşabilirsin.
Hadi kolay gelsin
Sevgiyle kalın...
-
30.01.2010 08:34 #3
- Katılım Tarihi
- 2009
- Yer
- istanbul / Esneler / Yüzyıl
arkadaşalar ben debian kullanıyorum aynı şekil bende xp suruculerime ulasmak istiyorum.Linux'a yeni geçtim onun için fazla bir bilgim yok bu konuda.
benim hdd yi 3 bolume ayırdım ve 2si xp biri ise debian kurulu.
bu söylediğiniz komutları terminal penceresine mi yazıyoruz
tam olarak nasıl gireceğimizi açık bir şekilde anlatabilirmisiniz acaba.
şimdiden çok teşekkur edrim...
-
13.02.2010 21:07 #4
- Katılım Tarihi
- 2010
Ben Ubuntu kullanıyorum ama Debian tabanlı olduğu için aynı olmalı;
Paket yöneticisinden ntfs-config isimli aracı yükleyin... Sistem bölümüne "NTFS yazma desteği yapılandırma aracı" gibi bir isimle yerleşiyor. Oradan sürücülerinizi işaretleyip yönergeleri uyguluyorsunuz... Disklere dosya sistemi > media bölümünden erişebilirsiniz.
-
15.02.2010 08:12 #5
- Katılım Tarihi
- 2010
Ben Ubuntu kurduğumda otomatik olarak Bilgisayar altında o HD bölümlerini görüyor. Onlara tıkladığında da mount ediyor. Neyi atlıyorum acaba?
Benzer Başlıklar
-
format atmak sabit diske zarar verirmi?
storm87 tarafından Donanım forumundaYanıt: 21Son Mesaj: 04.09.2004, 14:45 -
internetteki videoları sabit diske kaydetme olayı...
runawaylady tarafından Yazılım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 08.07.2004, 10:38 -
internetteki canlı videoları sabit diske kaydetme
runawaylady tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 20.06.2004, 13:33 -
herhangibir web siteyi sabit diske kayıt
nowar tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 13Son Mesaj: 05.11.2003, 22:31 -
Windows kurulu bölüme ulaşım
alperenc tarafından Linux forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 29.10.2002, 10:38

Alıntıyla Yanıtla

Ekran kartı tavsiye (acill)
Bugün, 23:04 / Ürün İnceleme ve Tavsiye