PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
    Misafir

Varsayılan 800x600'e degistirmek ! Modem kurmak ! Ses Duyabilmek !

Herkese sevgiler Linux için yeni olmakla birlikte aslında Unix için pek yeni sayılmayan bir kullanıcıyım.
    Yaklaşık 6-7 sene önce Unix işletim sisteminde C dilinde program yazdım. Fakat bu zamandan sonra Unix ile çalışmadım ve nerdeyse tamamen unutmuşum.
    Linux setini bir arkadaşım aldığını duydum ve buyuk bir heyecanla ondan rica ederek evime kurdum.

Sadede gelirsek ben modemimi tanıtamıyorum,ekranımın 800x600 'e nerden donusturebilirim bulamadım ve ses kartımı gormesine ragmen ses çıkmıyor. Kurulum esnasında bir problem cikmadi !!!

Yeni bir hardware tanıtmanın ne kadar zor oldugunu coktan unutmustum dogrusu. Tesekkurler Linux.

ISDN ayarlarına girdim. Denemedik secenek kalmamasına ragmen test asamasında modemimim bir turlu begendiremedim.

Bilgisayarım : Intel 80815 Board ve Intel 1 Ghrt hızımda bir celorron.
    Modemim 56K Inca V90 diye bir marka ISDN ayarlarında neleri secmem gerekiyor nasıl bu ayarlarımı yapıp modemimden ve internetten yararlanabilirim.

Unix'i biraz bilen ben bile bukadar zorlandıktan ve beceremedikten sonra bu isletim sistemini hic bilmeyenler nasil kurabilir ve bu isletim sistemi nasil yayginlasabilir konularinda dusunduklarinizi yazarsaniz sevinirim !

Saygilar
    Hakan

kurduğun dağıtım hangisi.
    suse olduğunu tahmin ediyorum çözünürlük için sax2 yi kullanabilirsin.
    modemin winmodem gerçi artık linux bazı winmodemelri destekliyor ama seninki ne durumda bilmiyorum.
    ses kartı ile ilgili bişey diyemeyeceğim

Ekran çözünürlügü icin konsolda root olarak
    # Xconfigurator yazarak ayaralayabilrsin
    Ses olayında ses kartını tanıp tanıtamadıgını tam olarak bilmiyorum ama eger tanıttıysan bi karıştırıcı (kmix,qmix,amixer ..) ile sesleri acmayı bi dene
    eger tanıtamadıysan
    www.alsa-project.org veya www.opensound.com(paralı) adreslerinden driverlar indirip kurabilrisin
    Elindeli Inca modem büyük ihtimalle HSF bi modem ama tam olarak bilemiycem
    TaM olarak ögrenip ( kasayı acıp chip e bakarak ögrenebilirsin -aytıntılı bilgi www.linux-sevenler.de - ) www.mbsi.ca adresinde driver indirip kurabilirsin
    ----
    Bana göre önemli olan pes etmemek ögrenmeye çalışmak ben de sadece nassı bişe şu linux die kurmuştum bunu 4-5 ay önce şimdi en azından kurulumlarını ayarlarını kendim yapabiliyorum.

Benzer Başlıklar

1. Mp3 adını degistirmek?
    king_ring tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 06.09.2006, 10:42
  2. USB Modem ile Websitesi kurmak istiyorum nasıl olucak Yardım
    VolkanKural tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 28.08.2005, 21:33
  3. xp dilini degistirmek
    emredalka tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1