+ Başlığa Yanıt Yaz
20 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Biraz linux biraz partition
-
25.05.2003 16:42 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Izmir
Biraz linux biraz partition
1- Bilgisayarımda iki bölüm bulunuyordu; c:/ ve d:/ ayrıca her biri 20 gb idi ....Düne kadar bu iki arkadaşla güne oynaya yaşıyorduk. Ancak dün bilgisayarımdaki windows xp yi kaldırıp linux kurma merakım tuttu! (Tutmaz olaydı) Neyse taktım win98 başlangıç disketini daha sonra cd desteği olmadan başlattım... "format c:" yazdım...İşlem tamamlandı daha sonra koydum linux başlangıç disketini kendim kurdum bir güzel linux'u ancak kppp olayını bilmediğimden ne internete bağlanabildim ne araştırma yapabildim. Sonunda sıkıldım gene çıktım ve "format c:" yazdım ve win98 i tekrar kurdum ancak açtığımda bilgisayarı win98 olarak açtığımda baktım c: 30 gb olmuş d: ise cd sürücüsü! ( not: dün baya karıştırdım yani herşeyi yapmş olabilirim :roll: ) Benim bu 10 gb nereye uçtu? (içinde tüm yedeklerim vardı :cry: ) ve nasıl geri getirebilirim ?
2- Bu iş olursa tekrar linux e geçmeyi planlıyorum , bana hangi paketleri önerebilirsiniz? Biraz önce gittim ve Mandrake Linux 9.1 aldım.Bana linux hakkında yardım edebilecek arkadaşların mesajlarını bekliyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
not: partition magic çalışmıyor...; 8O
PowerQuest PartitionMagic has detected an error 113 on the partition starting at sector 11261565 on disk 1.
The end of the indicated extended partition overlaps a logical partition.
This can be fixed by extended partition.
Would you like PowerQuest Partition Magic to fix this error?
Evet Hayır
diyor.. evet diyorum:
The partition table was succesfully fixed!
Tamam
diyor.. Seviniyorum ancak tamama tıkladığımda gene ilk hatayı veriyor
Hayır diyorum :
Init failed: Error 117.
Partition's drive letter cannot be identified
Tamam
Tamam diyorum program kapanıyor! Yani daha program bile açılmıyor. 'Enter'ın üstüne ağırlık koyup mutfağa gittim geldim hala aynı hatalar çıkıp duruyordu :P Bu konudan anlayan arkadaşların yardımını bekliyorum.
-
25.05.2003 16:55 #2
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Ankara
Selam. Fdisk yardımıyla bölüm bilgilerine bakıp neler olduğunu yazabilirsen daha iyi yardımcı oluruz. Kolay Gelsin!...
-
25.05.2003 17:12 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Izmir
------------------------------------------------------------------------------------
Bölüm - Durum - Tür - Birim Adı - Mbayt Sistem - Kullanım
1 Non-DOS 5499 14%
2 EXT DOS 32663 86%
C: 3 A PRI DOS 30130 Fat32 79%
------------------------------------------------------------------------------------
Toplam disk alan : 38162 MBayt
Mantıksal Sürücü = Hiçbir mantıksal sürücü tanımlanmadı
Umarım bahsettiğin bunlardır.
-
25.05.2003 17:41 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Izmir
bu sorun bugün hallolursa baya mutlu olacağım :!:
-
25.05.2003 18:02 #5
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Ankara
1. bölüm dos bölümü değil dolayısıyla 10 gblık kısım muhtemelen bu. Linux kurarken bir yanlışlık yapmış olabilirsin. Bu bölümü yeniden oluşturman gerek fakat bilgilerini nasıl kurtaracağın hakkında hiç bir bilgim yok. Diğer arkadaşlar bu konuda yardımcı olacaktır. Kolay Gelsin!...
Benzer Başlıklar
-
Biraz gülelim
JaMaL tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 10.11.2006, 22:11 -
Biraz benden biraz senden
Tunca tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 08.03.2006, 17:44 -
Biraz edebiyat biraz hayat...
by2000 tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 24.07.2005, 01:22

Alıntıyla Yanıtla

Ekran kartı tavsiye (acill)
Bugün, 23:04 / Ürün İnceleme ve Tavsiye