PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Tek parça Harddiske Linux nasıl kurulur?

Gelecek Linux 2.0 Bootable CD'den kurmaya çalıştım. Harddiskte başka boş yer bulamadığı için olacak, kurulum sırasında eski verilerin yokolacağını söylüyor.
    Diskteki boş alan büyük.
    Ama tek parça olarak formatlanmış. Yani sadece C var.
    Buradaki Windows'u uçurmadan Linux kurulabilir mi?

Selam. Malesef bu mümkün değil. Fat sistemi üzerine kurulabilen birkaç Linux var ama çok çok hantallar. Partition Magic programını kullanarak HDD nin bir kısmını bilgilerini kaybetmeden yeni bir partisyona çevirebilirsin. Kolay Gelsin!...

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Boğaziçi Üniversitesi

Gelecek Linux'u kullanmak istiyorsan C'nin büyüklüğünü azaltarak, açılan alana Linux'u kurmak zorundasın. Ancak hem C'ye dokunmak istemiyorum, hem de Linux kullanmak istiyorsan Knoppix Linux'u kullanabilirsin.
    Kolay gelsin.

Selamlar,
    Tek parca sabit disk uzerine kurulum yapmak istiyorsaniz 2 yol izleyebilirsiniz;
    - PartitionMagic (http://www.powerquest.com/partitionmagic)adli disk bicimlendirme aracini kullanabilir, tek parca halindeki diskinizi Linux Swap ve Linux Native olarak, ustelik Windows altinda bolumlendirebilirsiniz. Internet'ten ilk kez program indirenler icin uyariyorum; sitede bulunan program Evaluation Version'dur ve son asamada degisiklikleri yapmamaktadir. Bunu yapabilmek icin programi satin almaniz ya da "kendinizce" cozum uretmeniz gerekmektedir.

- Diger bir yontem; Mandrake Linux kurulumu sirasinda disk bicimlendirme aracini kullanmaktir. Bu da partitionmagic programi benzeri bir arayuze sahiptir, ve fakat Linux kurulumu esnasinda uygulanir.

Her iki cozumde de diskiniz uzerinde scandisk ve defrag yapmaniz, Linux kurmak istediginiz kadar, hatta daha fazla alani bos birakmaniz siddetle onerilir.

Sikayetlerinizi bize, memnuniyetlerinizi ese dosta bildirmenizi, cicek gondermek yerine TEGV'e bagis yapmanizi reca ederiz.

walla böyle durumlar için hep knoppix'i tavsiye ettim hala da ediyorum CD'yi takacaksın açacaksın karşında linux!!!! CD'yi çıkartıp reset .. işte Windows!!! ne dert ne tasa ne harddisk problemi

Benzer Başlıklar

1. filmleri parça parça indirirken ne yapmalı
    temel67 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 05.03.2006, 00:24
  2. xp nasıl kurulur
    SevgilimFB tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 02.04.2005, 11:49
  3. linux redhat 9.0 da harddiske nasıl erişebilirim?
    ozcakir tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 16.02.2004, 16:07
  4. Php nasıl kurulur?
    fonemi tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 04.04.2003, 12:36
  5. Linux suse nasil kurulur
    caho58 tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 02.04.2003, 18:27