PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
13 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Lİnux'u yükleyemiyorum

4 gün önce bir değişiklik olsun diye Linux yükleyeyim dedim . Elimde 2 tane linux cd'si var . Birisi Linux Mandrake dğeri ise Gelecek Linux 2.0 . İlk başta cd-rom'u koydum cd sürücüye .Bilgisayar cd'den açıldı . Sonra enter'a bastım . Teker teker tüm donanımları kontrol etmeye başladı . Bunları kontrol ettikten sonra partition'ları kontrol etmeye başladı . Elimde Partition Magic 8.0(full) var. Bu programla hdd'mi gerekli parçalara böldüm . ( Linux swap ve linux ext2 ) . Buna rağmen linux partition'u incelerken takılıyor .Bu da windows gibi hdd'yi hatalardan mı tarıyor dedim ve yaklaşık 3 saat bekledim (biraz abarttım ama ne yapayım ilk defa linux kuruyorum ) . Elimde chip'in linux ile ilgili kitapçığı vardı ve kurulumu anlatıyordu. Hepsini yaptım ama gene çalışmadı .
    Nasıl Linux'u kurabilirim yardım edebilrseniz sevinirim . Makinamın özellikleri :
    Celeron 500 Mhz
    96M Ram
    Geforce2 Mx 400
    Creative Live Value
    LG 52x Cd-rom
    Quantum Fireball 4Gb

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul

belkide sorun elindeki cdlerden kaynaklanıyordur.. cd çizikse böyle bi sorun yapabilir

Varsayılan Yok YOk

Dostum cd'lerde çizik yok . Zaten cd-rom en çizik cd'leri bile gık demeden okuyor . Bakımını ise 3 gün önce yaptım ( Lazerini filan temizledim yani )

Varsayılan Re: Lİnux'u yükleyemiyorum

Alıntı Orijinalini Gönderen: Blackclaw
    4 gün önce bir değişiklik olsun diye Linux yükleyeyim dedim . Elimde 2 tane linux cd'si var . Birisi Linux Mandrake dğeri ise Gelecek Linux 2.0 . İlk başta cd-rom'u koydum cd sürücüye .Bilgisayar cd'den açıldı . Sonra enter'a bastım . Teker teker tüm donanımları kontrol etmeye başladı . Bunları kontrol ettikten sonra partition'ları kontrol etmeye başladı . Elimde Partition Magic 8.0(full) var. Bu programla hdd'mi gerekli parçalara böldüm . ( Linux swap ve linux ext2 ) . Buna rağmen linux partition'u incelerken takılıyor .Bu da windows gibi hdd'yi hatalardan mı tarıyor dedim ve yaklaşık 3 saat bekledim (biraz abarttım ama ne yapayım ilk defa linux kuruyorum ) . Elimde chip'in linux ile ilgili kitapçığı vardı ve kurulumu anlatıyordu. Hepsini yaptım ama gene çalışmadı .
    Nasıl Linux'u kurabilirim yardım edebilrseniz sevinirim . Makinamın özellikleri :
    Celeron 500 Mhz
    96M Ram
    Geforce2 Mx 400
    Creative Live Value
    LG 52x Cd-rom
    Quantum Fireball 4Gb
    Keşke hiç partisyon yapmadan doğrudan kursaydın.
    Belki de ext2'yi beğenmedi.
    Knoppix kurulumu problem yaratabiliyor da, Gelecek 2.0 gayet rahat kuruluyor.
    Benim sistem de aynı seninkiler gibi (üstelik ekran o/b), ama 40 dakikada Gelecek'i herşeyiyle kurmuştu.
    Yalnız senin harddisk küçükmüş, eğer windowsun da duruyorsa, belki alan yetmemiştir.

Varsayılan selam

Dostum arkadasin dedigi dogru cd d cizik varsa rpm hata verdi mesaji verir ama senin sorunun o degil sana tavsiyem partitionlari sil ve eger windows la linüks ü bir arada kullanacaksan hdd yi ikiye böl birine linux digerine windows kur tabi önce windows u sonra linux kurbirak partitionlari linux kendi otomaik kursun neden dir bilmem partitionlari elleayarladigimiz zaman böyle hatalar veriyor .kolay gelsin

Benzer Başlıklar

1. xp 'yi yükleyemiyorum
    baran733 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 14.06.2006, 18:30
  2. pc ye hiç bir şey yükleyemiyorum
    bobmarley34 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 09.05.2006, 16:38
  3. win xp yi yükleyemiyorum
    evron tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 10.04.2005, 21:36
  4. Yazıcı Yükleyemiyorum!
    Bturkay tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 06.04.2005, 13:22
  5. LÜTFEN ACİL CEVAP...LİNUX'U KALDIRMAK İSTİYORUM..
    pilotpilot tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 15
    Son Mesaj: 17.06.2003, 14:56