+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
16.11.2003 01:34 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- bilmem,nereden?
.torrent uzantısı ne anlama geliyor?
Başlıktaki soruya ek olarak bir linux dağıtımının iso şeklini nerden temin edebilirim?Denediğim sitelerden .torrent uzantılı bir dosya geliyor o kadar.Bu dosya ne işe yarar?
-
16.11.2003 01:50 #2Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Rize, Turkey
Linux konusunda pek kayda değer bilgilerim yok ama linux kurmak istiyorsan internetle uğraşmamanı tavsiye ederim . Hazır bir cd paketi al çok daha kolay ve ucuza mal olacağına emin olabilirsin.
-
16.11.2003 09:43 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
Hmmm ewet ben bu konuya yazmak istedim.Eğer arkadaşın ADSL yada Kablonet i varsa neden internetten çekmesin.Ama eğer diul up ile bağlantı sağlıyorsa dediğine bende yanındayım.Linux paketleri yaklaşık 20-25 milyon civarı birşey.Tabi bu linux sürümüne ve version una göre değişiyor.Tahminen en az 12-13 tane linux var.Bunların içinde en çok tutulan ve benim tavsiye edeceğim red hat tır.Şimdi gelelim torrent e.Torrent bir programdır.Program,oyun,mp3,film vs. dosya türlerinin paylaşıldığı bir programdır.Örnek olarak Emule ve kazaa gibi.Torrenyt dosyasını çekmen için torrent programını çekip kurman gerekir.Ben bir ara göz atmıştım ama hiç hoşuma gitmemişti bu program.Şimdi gelelim linux u nerden bulabileceğine:Bütün üniversitelerimizin web sayfalarında sundukları linuxlar var bende buralardan yaklaşık 3-4 tane linux çektim.Sana bir tane örnek adres veriyim ftp://gazi.edu.tr eğer burada aradığın linux u bulamazsan diğer üniversitelerin ftp adreslerine bakmanı tavsiye ederim.Ayrıca internetten çektiğin linux un hiç bir yasal engellemesi yoktur.Yani çektiğin için yasal bir engel yok.iso dosyalarını çek ve nero ile cd ye yak.Sonra cd lerden kuruluma başla bu kadar basit.
-
16.11.2003 11:57 #4Yönetici
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- İstanbul
Linux ISO'ları için:
http://www.linuxiso.org/
BitTorrent için:
http://bitconjurer.org/BitTorrent/PCnet editörü / webmaster'ı
-
16.11.2003 14:21 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
editör en çok bilinen yurtdışı adreslerden birini vermiş, fakat yurtiçi yüksek download hızlı ftp siteleri varken çok gerekli olduğu kanısında değilim. bunun yerine
ftp.comu.edu.tr
ftp.linux.org.tr
ftp.gazi.edu.tr
ftp.metu.edu.tr
ftp.ankara.edu.tr daha akılcı olacaktır sanırım.Dr. Kaan Kalafatoglu
Benzer Başlıklar
-
Bip sesi ne anlama geliyor ?
ugurcetinel57 tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 31.01.2007, 14:46 -
802.11b ne anlama geliyor
deepnote tarafından Donanım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 29.08.2005, 16:01 -
www olmaması ne anlama geliyor
aCeMiZoL tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 21.02.2005, 08:24 -
Router ne anlama geliyor?
wolcanian tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 13.10.2004, 22:27

Alıntıyla Yanıtla

Site Tasarımı Ve Kodlamak
Bugün, 01:57 / Web ve Grafik Tasarımı