PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan xp üzerine linux kurmak

merhaba ben bilgisayarıma linux kurmak istiyorum.ama linux hakkında fazla bir bilgim yok.benim dizüstü bilgisayar var.bana arkadaş "microsoft windowsundan başka kurulmasın diye bir kilit olduğundan bahsetti(özellikle notebooklarda)".benim arçelik notebook bilgisayar var.acaba kurabilirmiyim.
    chipset:sis
    ethernet:realtek
    ekran kartı:sis m650
    ses kartı:realtek ac97

Öncelikle arkadaşım windows işletim sistemini iyi kullanman lazım.Çün ki Linux windowstan daha kullanımı zor bir işletim sistemi.Senin anlayacağın tecrübesiz kullanıcılar linux u pek kullanamaz....

Öncelikle Linux hiçte zor bir işletim sistemi değildir. Sadece; İnsanlar windows ta hazıra alıştıkları için Linux biraz zor gelir insana. Windows insanların önüne Yemeği hazır bi şekilde sunar, Linux ise Yemeğin malzemelerini verir ve yemeği kendinin yapmasını ister. Sen Linux hakkında konuşulanlara aldırma arkadaşım, biraz bilgisayar bilgin varsa linux u çok rahat kullanabilirsin. Gelelim Notebook işine; Bende de IBM Thinkpad notebook var ve Linux u çok rahat ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Dikkat etmek gereken tek şey, Önce XP yi kur sonrada diğer hdd partisyonuna Linux kur. İşte yapacaklarının hepsi bu...
    Hoş ve Hoşçakalın...

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    İstanbul / Antalya

Teknik servise kurdurursan daha iyi (Tabii kurabilirlerse). Eğer bir sorun çıkarsa sonradan "buna linux kurmuşsun , garantisi gitmiş" gibisinden saçma cevaplarla karşılaşabilirsin.

Benzer Başlıklar

1. 98 üzerine xp kurmak
    KARINCA_52 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 07.02.2007, 21:53
  2. Bir website kurmak isterseniz hangi konu üzerine yaparsınız?
    memof1team tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 10.11.2006, 21:25
  3. minimum bilgisayar üzerine optimum linux
    1394 tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 19.08.2005, 18:10
  4. Linux üzerine E-dergi
    onur32 tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 24.07.2005, 18:41
  5. XP nin ÜZerine 98 KURMAK