PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Başlık: ethernet kartı

Varsayılan ethernet kartı

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 senedir yeni aldığım taşınabilir bilgisayarımın ethernet, modem ve ekran kartını tanıtmaya uğraşıyorum. diğerlerinden geçtim, ama ille de ethernet kartı. Asustek/Broadcom 440X 10/100 ethernet kartımı gelecek linux 2.0 da kullanamıyorum. etkinleştirilemiyor şeklinde mesaj çıkıyor. Ancak tek CD'lik linux dağıtımı olan knoppix de deneyince ethernet kartım aktifleşti. Bu durumda;
    knoppix dağıtımının ethernet sürücüsünün kaynak kodlarını derleyip kendi sistemimde kullansam olur mu? Bir de eğer olursa bunu nasıl yapacağım?

İlginizi bekliyorum. teşekkürler.

Derleme işiyle falan uğraşmaktansa, daha güncel bir sürüm yüklemeni öneririm. Madem gelecek 2.0 kullanıyon, şu aralar piyasada çok bulunan gelecek 3.0 kur. Yada aslında benim sana tavsiyem Suse 9.0 kurman, çünkü sahip olduğun tüm donanımlarını otomatik bir şekilde tanıyacaktır...
    Hoş ve Hoşçakalın...

Varsayılan derleme yada geçiş...

Derlemek için öncelikle kaynak kodlarına erişemek gerek. kaynak kodlarını rpm yada tar.gz veya herhangi bir şekilde elde ederseniz, uygun derleme araçları ile derlyip rpm dosyalarını yada doğrudan kaynak koddan derleyerek kurmak olanaklı olacaktır. Ancak derleme yapamıyorsanız, bu durumda sürücü veritabanı daha geniş bir dağıtıma geçmek uygun olacaktır. Bunun geçmeyi düşündüğünüz dağıtımın donanım veritabanını araştırarak yada aynı donanımda çalışan başka bir dağıtımı kullanan birisinden bilgi alarak gerçekleştirebilirsiniz.
    Ya kendimize bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız!

Benzer Başlıklar

1. Ethernet Kartı
    Bjk55 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 12.10.2006, 20:17
  2. usb mi ethernet kartı mı?
    princess tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 26.01.2006, 00:03
  3. ethernet kartı?
    eru_the_one tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3