+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar
-
23.01.2005 06:09 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
linux kurmak istiyorum bana yardım eder misiniz
bilgisayarıma linux gelecek 2.0'ı yüklemek istiyorum. Ama şöyle bir sorunum var. Kılavuzda yazılanları aynen yapıyorum bağlama noktası boyut dosya sistemi türü bunları yazdıktan sonra Önyükleme bölümü mimarinizin gerektirdiği koşulları sağlayamıyor. Bir açılış disketinin oluşturulması kaçınılmaz görünüyor diye bir pencere çıkıyor altında da iki seçenek var bölümü düzenle yine de ekle diye bölümü düzenleye basıyorum tekrar aynı yere dönüyorum ilerleyemiyorum yine de ekle düğmesine basıp ilerlesem acaba bir sorun çıkar mı çünkü daha önce de linuxu yüklemeye kalkıştım bu şekilde yüklemiştim disket de oluşturmuştum ama bir türlü linuxu açamamıştım. Böyle bir yazı neden çıkıyor acaba ben diskimi doğru bir şekilde bölemediğim için mi diskim şu anda dört bölüm. 120 gb. C ve D de windows kurulu. E yedekler için F ye de linux kurmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor benim şimdi. Bana yardım edebilir misiniz. Çok karışık ve uzun yazdım galiba. Doğru dürüst anlatabildim mi bilmiyorum.
-
23.01.2005 08:38 #2
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İstanbul
Gelecek Linux swap bölümü ister, RAM'inizin iki katı swap bölümü ayırmanız gerekmekte, yani disk düzeniniz şu şekilde olmalı ;
C ve D Win, Linuxta hda1 ve hda5olarak gözükecektir,
E , Linuxta hda6 olarak gözükecektir,
F, Linuxta hda7 olarak gözükecektir ve bir miktar swap ayrılması gerekir , Linuxta hda8 olarak gözükecektir.
F diskinizi (hda7) yi Linux'a göre biçimlendirdiğinizde artık Win içinden özel programlar ile ulaşmak haricinde ilgili diske ulaşamayacaksınız ve F diye bir diskiniz olmayacak,
Kurulum aşamasında hda7 yi "/" kök dizini olarak bağlamanız, swap kısmınıda /swap olarak belirtmeniz gerekmektedir.
Bu arada diskinizin SATA olmadığını düşünerek cevap verdim. Eğer SATA ise Gelecek 2.0 zaten uygun bir dağıtım değildir. Bunun yanında eğer ilk defa Linux kurmak ve kullanmak düşüncesinde iseniz kurulum kolaylığı açısından Mandrake'nin 10.1 OE versiyonunu kullanmanızı önerebilirim. Tanışmak açısından uygun bir dağıtım olabilir.
Kolay Gelsin
Benzer Başlıklar
-
k700i bilenler yardım eder misiniz?
gulfish tarafından Mobil Aygıtlar forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 13.09.2010, 10:09 -
mirc hakkında yardım istioyorum lütfen yardım eder misiniz
selcukluevi_rcptn tarafından Yazılım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 09.11.2008, 16:25 -
Ram alacağım yardım eder misiniz?
kevazec tarafından Donanım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 19.10.2007, 18:49 -
Bana bir dijital fotoğraf makinesi tavsiye eder misiniz plz?
Cholonya tarafından Donanım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 10.02.2003, 08:46

Alıntıyla Yanıtla

Site Tasarımı Ve Kodlamak
Bugün, 01:57 / Web ve Grafik Tasarımı