PCnet Online
Geri Dön   PCnet Online > Yardım ve Destek > Mobil Aygıtlar
Bu Sayfayı Yenile tüm MOTOROLA ların ve c550 usb driver program dahasıaçıklama
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

felx Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2005
Yer: Birol Tekirdağ-İstanbul
Varsayılan tüm MOTOROLA ların ve c550 usb driver program dahasıaçıklama - 02.11.2006, 22:46

Tüm motorola modellerini destekleyen program rokr e2 c650 RAZR v3 serisi a1200 e1000 MPx220 l7 E398 v3xx vxxx SLVR C380 PEBL KRZR tüm motorola modelleri destekler
TÜM MOTOROLA MODELLERİNİ DESTEKLEYEN MOBİLEPHONETOOLS 5.xx versiyonu HEMEN TIKLA İNDİRpaylaşım sitesidir bu...
not forum zamanla düzenlenecek ve güncellenecektir

Not:Artık bu başlıkta güncel olarak yazıyorum.Lütfen artık yeni yani bu başlığı takip edin, mesajlarınızı bu başlığa yazın...Eski başlık burasıydı tıklayın.. Eski başlığa mesaj yazmayınız.. Bakmıyorum oraya..

BU BAŞLIĞIN İÇİNDEKİLER..
1.sayfadakiler
-C550 özellikleri, BS(PC) BAĞLANTISI
-C550 ye mp3(amr) atma...
-C550 ile çekilen fotoları FOTOĞRAFÇI da çıkartmak için fotoları BS(PC)a aktarma..
-C550 de ses kaydı nasıl yapılır..
-C550 i modem gibi kullanıp BS dan İNTERNETE girme..
-C550 FOTO ÇEKİM ÖRNEKLERİ 1
-C550 FOTO ÇEKİM ÖRNEKLERİ 2
2.sayfadakiler
-C550 ye yeniden SİSTEM KURMA (menü açılmıyor, ses yok, dosyalar zarar gördü gibi şeylerde sistem kurarak ilk haline gelir..)

4-5 sayfalar çok yakında eklenecek.
ROKR E2 için bu forumdanda faydalanabilirsiniz orada da yazıyorum ve birsürü bilgi kaynağı uzman arkadaşlar var....
http://forum.donanimhaber.com/m_1180...m.htm#13037973

-ROKR E2 sistem atma (fw)
-ROKR E2 oyun program kurulumu
-ROKR E2 köküne erişim
-ROKR E2 foto örnekleri
-ROKR E2 zmplayer kurulumu(DiVX ve tüm video,ses formatlarını oynatır)
-ROKR E2 cTunes kurulumu(bu mp3,foto,video çalan program ile ipod menüsüne sahip oluyorsun)
-ROKR E2 tema ve deri yükleme(themes and skins)
-C650, c380, c385 ,c390 a mp3, video , foto ,resim atma, Mobile Phone Tools ile atılıyor (HEMEN yukarıdaki linkten bu programı indirebilirsiniz)

Motorola orjinal aksesuarlara buradan bakabilirsiniz

Forum zamanla sürekli güncelleniyor ..
1-2 hafta içinde tam düzenli halde olacaktır..

HEMEN İNDİRİN TIKLAYIN..
-C550 ve c serisi vede V300, V500, V600, c650, c550, c450 c330, c350, v150, c350L modellerini destekleyen P2Ktools 3 -2-1 versiyonları+p2kman programı İNDİR TIKLA..
-C550 en son sistem dosyası+program İNDİR TIKLA

-Tüm Motorola modellerini destekleyen mobilephonetools programı kendini son versiyona güncelleyebilmektedir.. İNDİR TIKLA

-ÜCRETSİZ java j2me midlet mobile java oyun program tüm modeller için..

-
3000 den fazla polifonik midi mid müzik var, ve amr ler var.. TIkla indirin.

4.5~yıl nokia 3210 , 2.5 yıl motorola C550, şimdi ise motorola ROKR E2 kullanıyorum..
İlk telefonum 3210 u almadan önce ara sıra babamın A1018 ini isterdim arkadaşlarıma hava atardım.
ericsson A1018

Motorola C550

Motorola ROKR E2

Yeniden yükle hazırım... bu imza olayı kullanıcı isimlerinin altındaki bölgede olsada forumda büyük yer kaplayıp kirlilik oluşturmasa ne güzel olurdu...

Tüm MOTOROLA modelleri için MobilePhoneTools 5.xx indir tıkla__ C550 hakkında herşey__Moto Rokr E2 = LiNUX,325mhz~işlemci,DiVX,XViD,mp3__DEXTER tv dizisi__Tarkan __Murat Kekilli

En son felx tarafından düzenlenmiştir: 01.11.2007 16:29
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

komiks Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2006
Yer: ankara
Varsayılan 03.11.2006, 03:09

paylaşımın için teşekkürler gerçekten arkadaşların çok işine yarayacak.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Katılım Tarihi: 2006
Yer: SiNoP
Varsayılan 07.11.2006, 11:35

Herkeze teşekkürler işime yaradı
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Varsayılan 09.12.2006, 05:03

C550

C550 in ÖZELLİKLERİ

C550nin ne üstün yanı, c550 deki “polifonik” çalma kalitesi hiçbir telde yoktur, deneyin görün…C550 ilk çıktığı zaman özelliklerine göre çok ufak ve hafif teldi hala çok ufak ve hafif 2. almak isteyenler olabilir..
98 x 43 x 19 mm, 77 cc 89 g
2.8 mb hafızası vardır 1mb ise program ve oyunlar için olan ayrı hafızası vardır...
Ekran 96*65 piksel, 5 satır 4096 renktir..
VGA 640x480 piksel kamerası var… Foto çekimi çok güzeldir zamanında bir sürü c550 ile çektiğim fotoları fotoğrafçıda çıkarttırmıştım..
Java destekliyor (j2me, midlet)
*.jpg *.gif *.png *.amr(gerçek ses) *.midi *.mid gibi formatları açabiliyor
MMS GPRS
Ve standart USB girişi ile BS bağlantı kablosunu heryerde bulabilirsiniz….
Mp3 lerinizi amr ye çevirip baştan sona 7-8 şarkı alabiliyor C550in hafızası..

1-C550 PC BAĞLANTISI

ilk önce kablonuz varmı yoksa bakın, motorolaların usb si standarttır yani başka markalarda kullanıyor örneğin fotoğraf makinaları filan yani arkadaşlarına filan bakın, hatta bu kabloyu tek olarak satan yer dahi bulabilirsiniz ..

miniUSB kablosu, BS a diğer USB girişi tele ise miniUSB girişi takılır. Resme tıklayıp büyütebilirsiniz.

P2ktools nedir?
: Bu program ile C550 ve C550den eski C serilerine istediğiniz dosyayı atabilir , mp3(amr),foto(jpg,png), gif(hareketli) ....gibi yada C550 den istediğiniz dosyaları BilgiSayar(BS)ınıza atarbilirsiniz...Örneğin çektiğiniz fotoları BS a atıp fotoğrafçıda çıkarttırabilirsiniz.. Artı bu program ile C550 ve C serilerinde bir çok değişiklik yapabilirsiniz..P2Ktools3 ve p2ktool2 bu programın son versiyonlarıdır.. Genelde bu iki versiyonu kullanacağız..
P2KTOOLS3-2 usb drivers modem drivers HEMEN İNDİR TIKLA(p2ktools,p2kman) bunu indirin. Bu indirdiğiniz dosyayı klasöre açın(yani zipten çıkartın)..Telefonu takın BS a.. Birde bir sürü driver isteyecek onları klasöre açtığınız p2ktool3 yada p2ktools2 klasörlerinin içindeki "drv" klasörünü, ne zaman sürücü isterse gösterip tanıtabilirsiniz..
ilk başta birkaç tane tanıtıyorsun sonra p2ktool2 yad p2ktool3 programı nı çalıştırınca connect(tıkla) yap bağlanınca connect yanındaki simgeyi tıkla sol tarafındaki p2k yap sonra connect i tıkla program hata verecektir yeniden senden enaz 15 tane filan driver isteyecek hepsi dediğim gibi yine driver klasöründen yapacaksın ... sonra tüm sürücüleri tanıtmayı bitirince programı kapat ilk önce telefonu tak sonra programı aç ve aynı şeyleri yap..
Ne zaman sürücü isterse her zaman drv klasörünü gösterin...
NOT:Her zaman telefonunuzu aynı USB den takarsanız sizden tekrar sürücü istemez..
Programda connect e tıkladığınızda, programın en altında connected(bağlandı) yazarsa telefonunuz ile bağlantı kurulmuş demektir... sürekli, not connected yazıyorsa bağlantı yapılamamıştır..Sürücüleri kurduğunuzdan eminseniz, o zaman programda options/confiuration a tıklayın aşağıdaki 2. resimdeki ayarlar gelecektir...Sadece portu değiştirerek tekrar tekrar connect e tıklatıp bağlantı sağlanana kadar bekleyerek deneyin, orada COM1 COM2 yada COM3 COM5 - COM6 yazabilir ne kadar varsa hepsini teker teker deneyin bir tanesinde açacaktır..
1.

2.

Programda görüldüğü gibi bazı simgelerin görevlerini yazayım..

switch to: "P2K mode" ve "AT" mode arasında mod geçişleri sağlamak içindir..

Connect:
Herhangi bir mod seçtikten sonra bağlantı sağlamak içindir..Bağlantı sağlanmazsa hiç bir şey yapamayız, sağlandığını anlamak için altta "connected" yazısını görmemiz gerek ve kırmızı olan simge yeşil hale gelir...

AT mode: Bu mod da telfonun içindeki, telefon defterine, mesajlara, ajandaya kaydedilmiş hatırlatmaları BS da yani program ile görebilirsiniz..Artı imei ,fw gibi bilgilerde verir...

P2K mode: Bu mod işte en çok kullacanağımız mod dur.. Telefona dosya atma ,telefondan BS a dosya aktarma,java atma(c serisine BS dan java atılamıyor bu java atma v serisi için geçerli),kısaca telefonunuza ne yüklerseniz foto, gif, amr ,midi, gibi hepsini "P2K mod" unda yapıyoruz..

P2K mode; içindeki simgelerin görevleri..

Refresh: Telefonla bağlantı sağlanınca "refresh" e tıklarsanız telefonun içindeki dosyalar explorer gibi klasör klasör gözükmüş olur..İstediğini klasöre tıklayarak dosyaları görebilirsin..

Download:Telefondan BS a herhangi bir dosya aktarmak için kullanılır...

Upload:Bs dan telefona herhangi bir dosya aktarmak için kullanılır..Hangi klasöre bakıyorsanız aktarılan dosya o klasöre gider..Attığınız yere dikkat edin..
Delete: Telefondan istediğiniz dosyaları silmek içindir.. Sistem dosyalarına dikkat edin silmeyin..Silerseniz sistem yüklemeyi hemen okumya başlayın tekrar c550 ye sistem kurun.

Change Attr: Aşağıdaki özellikleri dosyaya aktarırken özellik seçilir ve "change attr" e tıklanarak dosyaya o özellik kazandırılmış olunur..Dosyaya fare ile tıklayınca kazanılan özelliklerin gözükmesi için "refresh"(yenileme) e tıklanmalıdır..

Read-only:sadece okunabilir değişiklik yapılımaz özelliğini dosyaya aktarmak içindir...

Hidden: Dosyayı gizli yapmak içindir.Telefondan gözükmez..

System: Dosyayı sistem dosyası yapmak içindir.. System dosyası olan dosyaları telefondan silemezsiniz..

C550 ye MP3(amr) ve polifonik müzik atma..

Artı daha önce dediğim gibi mp3 leri amrye çeviriyorum 6-7-8 mp3 hafızasına sığıyor kulaklıkla yada sesi dışarı verip dinliyorum... hangi programla amrye çeviriyorum diyorsan işte bununla Nokia nın programını kullanıyorum ne kadar kötü birisiyim, muuuuhahahahhaha...
http://nds2.nokia.com/files/support/...rel_22_tur.msi
programda simgelerden multimedia yı tıklıyorsun dosyadan bir mp3 seçiyorsun sonra farklı kaydet deyip amr formatını seç tamam de, bu kadar çeviri başlıyor...
programda sorun varsa yazarsın başka adresler veririm nokia nın suite programı bu... arkadaşlarında da vardır belki..her nokia kullananlarda vardır ama bu verdiğim adresteki 22mb ufak bunu kullanın...

NOT: C550 mp3 atmak için kesinlikle P2KTOOL2 yi kullanmanız gerek.. p2ktools2 de p2k modunda bağlanınca refresh var onu tıklayın sonra explorerden tüm tel hafızazı gözükür, ses klasörünü seçin ve amr ye çevirdiğiniz mp3 leri "UPLOAD" a ile seçerek teker teker c550 ye atınız..Tüm istediğiniz amr ve polifonik müzikleri atınca "refresh" e tıklayın ve oradan ses klasörünü seçin ve tüm dosyaalrı ctrl+a ile seç ve aşağıda "mute all" var ve "vibe all" simgeleri var onları tıklayın, sırasıyla tabi. Daha bitmedi son olarak yukarıda restart var onu tıklayın telefonun kapanıp açıklacaktır bu şekilde attığın amr ler C550de gözükecektir, ve adlarını değiştirirken tıkanma yapmayacaktır bu mute all,vibe all ı yapmazsanız tıkanma yapar tel... Her yeni mid. (polifonik) yada amr dosyası atarsan bunları yap yoksa çalışmaz ..
ve bunları yapınca zil seslerini ayarla çünkü hepsi titreşime geçmiş olacak yani telefonun çalmaz sen bir zil sesi seçmelisin en son tüm işlemlerini haledince..
Ve arkadaşlar zil sesi gibi ses atarken sadece POLİFONİK seçiniz *.amr seçerseniz çok kısık çalar duyamayacağınız kadar kısık çıkıyor buna dikkat edin polifonik seçin..

C550 FOTO ÇEKİMİ VE NASIL fotoğrafçıda çıkartabiliriz?
c550 640*480 çözünürlükte foto çekiyor gayette iyi..C550 ile çektiğiniz fotoları yukarıdaki p2ktools3 programı ile BS(PC) a aktarabilirsiniz.Sonrada bir Cd yazdırın ve fotoğrafçıya gidin..NOT: Her zaman çözünürlük 640*480 yani en yüksekte olsun...
Ben foto çekip fotoğrafçıda çıkartıyordum.. bazıları tamamen çok net çıkıyordu bana inanmıyorlardı c550 ile çektiğime arkadaşlar.. sizde yüksek çözünürlükte çektiyseniz (640*480) onları program ile BS ına at sonra diskete yada daha güvenli olarak cdye at sonra fotoğrafçıya götür.. ve kesinlikle 10cm*15cm boyutlarında çıkarttır daha büyük istiyorsan bir büyük boyutta çıkarttırabilirsin.. ama sakın daha ufak boyutta çıkarttırma ... foto çekerden de ipucu vereyim, sakın zoom yapmayın ve sağ sol tuşlarını deneyin kontrast ayarları bu .....hafif karanlık yerlerde sağ tuşuna bir kaç kez bas ekranın aydınlandığını göreceksin .. foto çekerken bunlara dikkat et... ayrıca siyah-beyaz fotolar çok süper çıkıyor sanki yıllar öncesine ait gibi ... ayarları kontrol ettiysen siyah beyaz, mavi, antik, kızıl, yeşil, bir de renk seçenekleri var..

Yeniden yükle hazırım... bu imza olayı kullanıcı isimlerinin altındaki bölgede olsada forumda büyük yer kaplayıp kirlilik oluşturmasa ne güzel olurdu...

Tüm MOTOROLA modelleri için MobilePhoneTools 5.xx indir tıkla__ C550 hakkında herşey__Moto Rokr E2 = LiNUX,325mhz~işlemci,DiVX,XViD,mp3__DEXTER tv dizisi__Tarkan __Murat Kekilli

En son felx tarafından düzenlenmiştir: 10.09.2007 01:53
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Varsayılan 19.03.2007, 00:05

C550 İLE SES KAYDI NASIL YAPILIR? (20 snlik ses kaydı mümkün, 20er sn hafıza dolana kadar bir sürü ses kaydı ekleyebilirsiniz )
Bu telefonla ses kaydı bile yapıyorum nasıl mı "ben bunları tamamen kendim buldum. ilk önce belirteyim, c550 "MMS(multimedimesaj)" destekler.... şimdi bu menüye girin, mesaj/yeni mesaj/yeni multimedia mesaj karşınıza çıkan "koy" diye menü var ona girin, "resim" yazıyor onu seçin şimdi buradan çok ufak boyutlu herhangi bir resim seç tamam.. şimdi yön tuşlarının artasında menü tuşuna bas aşağıya ilerle "ses kaydı" ekle yazıyor bunu seç şimdi 20 snlik ses kaydı yapacaksın .. yüksek çıkmasını istiyorsan tv den diyelim hoparlörün yanına getir seside tvnin çok aç... kayıt bitince "bitir" yazan yeri seçin bekle "nereye" diye menü çıkınca 789 yaz yada herhangi tutmayan bir no belirtin... tamam de "bitir" yazan yeri seç yine.. "mesaj gönder" çıkacak bunu seçin gönder yani.... sonra çıkın buradan "gidenler"e gidiniz acele (çünkü mms ayarların yapılı ise 1-2 kontörünüz gidebilir)..
NOT: kontör gitmemesi için mms ayarlarını filan devre dışı bırakın bunu yaparken... böyle sanırım hatırladığım kadarıyla gitmemesi gerek...
"gidenler"de mesajın adı "hiç" diye gözükür "oku" yazan yeri seçin sonra sonra hemen "menü" tuşuna basın(yön tuşlarının ortasına) "sakla" yazan menüyü seçin "dosya" yazıyor onu seçin, iki dosya çıkacak siz sonu *.amr olanı seçeceksiniz, "sakla" çıkacak onu seçin, sonra "sadece depola" yazan yeri seçin isim belirtme ekranı çıkacak direk tamam ı tıklayabilirsiniz.. "saklandı" yazınca sonra çık tamamen "medya merkezi" menüsünden "ses"lere git kayıt yaptığın ses burada ses menüsünde olacak.. zil sesi bile seçebilirsin ama zil sesi seçince ses kısık geliyor çünkü normalde c550 uyumlu değil sınırları zorlamış oluyoruz... ama mp3 çevirip atmak çok güzel ya, dinle istediğin müziği dış hoparlörden yada kulaklıktan ...

ayrıca tüm markalar dahil c550 en iyi polifonik çalan telefondur.. (motorola diğer modellerinde mp3 e yöneldiği için galiba polifonik kalitesi s-ericsson nokia yada diğerleri gibi aynı düzeyde ama c550 bunlardan ayrıdır çok kaliteli poli çalar)... aynı midi diğer telefonlara yükle ve farkını gör... Örnek son telefonum rokr E2 nin polifonik çalması c550 ye yanaşmıyor bile, c550 polifonik te süper ses veriyor artı yüksek çıkmasıda cabası..

C550 yi BSa takıp modem gibi kullanıp BİLGİSAYARINIZDAN İNTERNETE GİREBİLİRSİNİZ..
İlk ben bunu şu amaçla denemiştim, netten açıklanan sınavlarıma bakmam gerekiyordu, evde internetim yoktu bende c550 mi bilgisayarıma takıp modem gibi kullanıp internete girebiliyordum, ve tabi notlarıma bakıyordum , yalnız fazla gezmeyin çok kontör gidiyordu.. Notuma bakmamla 3-5 kontörüm gidiyordu..
İşte dediğim gibi modem olarakta kullanılabiliniyor c550 , yani hiç adsl modeme filan gerek olmadan sadece yine usb kablonla c550 i BS ına takıyorsun .. sürücüleri(driverler) yukarıdaki(p2ktools + c550 usb ve modem drivers anlattığım bölüm) gibi tanıtıp.....sonra tabii burada orjinal motorola programı gerek motorola mobile tools İNDİR tıkla MOBILE PHONETOOLS programı açınca bağlantı kurulunca connect simgesini tıkla bulursun zaten 6-7 tane simge var(en yukarıdaki) seç onu herşeyi tamam de (NOT:telefonda GPRS ayarlarının yapılı olması gerek) hemen altta windows çubuğunda 112kb/s hızla bağlandı yazacak gayet hızlı yani... ben bunu acil durumlarda kullanıyordum örneğin sınav sonuçları için... çünkü çok kontörün gidiyor sadece sınav sonuçlarına bakıyorum 5-6 kontör gidiyor .. o yüzden çok az kontörünüz olunca deneyin yoksa nette dolaşırsınız, gider kontörler...

Bikeresinde bir kontörüm vardı, dedim yinede gireyim nete sınav notuma bakacaktım, notuma baktım hala bağlantı kesilmedi bir kontörde hemen kesilmesi gerekiyordu, tam 1.5 saat nette dolaştım indirme bile yapmıştım, şaşırmıştım neden hala bağlantıda diye, kontör yüklediğim zaman kontörlerden keserler diye düşünmüştüm de, çıkarıp tekrar takayıp dedim o ne artık girmiyor, belkide o zaman hiç kontör kalmadığını tekrar girmemiştir.. Turkcell anlayacağınız böyle bir hata sı vardı hala olurmu yada oluyor mu bilemeyeceğim. .. Daha sonra kontör aldığımda elbetteki kontörlerden düşme olmadı, olsa valla geri isterdim hemen arardım turkcelli..

burada en son çok özellikli, ufak cep modelleri var inceleyebilirsiniz
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=416809#41 6809

En son felx tarafından düzenlenmiştir: 11.05.2007 18:38
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
motorola sm 56 dial-up modem driver. pegasusline Donanım 11 20.08.2009 23:32
MOTOROLA C550 usb driver ve programı burada dahası yemreyan Mobil Aygıtlar 37 03.05.2007 18:41
Açtığım prog.ların sekmelerini bir tuşla yokeden program??? AyKuTix Yazılım 3 14.02.2005 17:35
Motorola c550 dosya uzantıları Muratde Teknoloji 0 13.07.2004 03:58
Motorola c330 Gprs Driver !!! marmalade İnternet, Ağ ve Güvenlik 3 24.09.2003 19:27

vBulletin® Sürüm 3.8.2 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

En Son Mesajlar

41 gösterim, 4 yanıt

0 gösterim, 2 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

28 gösterim, 6 yanıt

105 gösterim, 2 yanıt

66 gösterim, 15 yanıt

19 gösterim, 2 yanıt

33 gösterim, 2 yanıt

16 gösterim, 2 yanıt

11577 gösterim, 176 yanıt

215808 gösterim, 2022 yanıt