Arkadaşlar uzun süre telefon araştıran biri olarak ince eleyen sık dokuyan bir yapım olduğunu söyleyebilirim.Telefon söz konusuysa çok araştırırım.Ağırlığından boyutlarına kadar sağlamlığından ses ve görüntü kalitesine kadar.Ne yazık ki ben istediğim gibi bi telefona kavuşamadım.Şöyle 16Milyon renk ince tasarım, Bluetooth,radyo,240x230 falan geniş ekran, 1150mAH Pil,2MP Kaliteli foto, Kaliteli ses, sorunsuz bir tel bulamadım gitti.Artık bunu firmanın çakallığına veriyorum.Yani rekabet olsun ürün satılsın mantığı.İnsanımızı tüketici çılgınlığına sürüklemek ne derece doğru orası tartışıladursun ben her sene telefonumu değiştirmek zorunda kalmaktan bıktım artık.Elimde kalsa ucuza gitçek ve yeni bir tel almak için üstüne fazla miktar para koymam gerekecek.
KISACA 6233 mü 6300 mü tartışmasına son noktayı koymak istiyorum.Aslında bunun yanına bir de 6288 seçeneği de eklesek mükemmel olur skorlar ..
6233 kamera kalitesi iyi yani çektiğiniz fotolar nispeten 6300 den daha kaliteli çıkmaktadır.PC ye attığınızda bu belirgin ortaya çıkar.Ses olayına gelince 6233 çok ses çıkarıyor bu telefonu arızaya falan yol açmaz arkadaşlar üzülmesin..Ses seviyesi max 5 ise siz 4 te tutun devamlı hiçbi sorun olmaz.6233 ün tek bir dezavantajı boyutları denmekte her yerde.Bence bir mahsuru yok.Ben E50 de kullandım Ericsson 688 de kullandım ..Böyle bir telefona değer.
Gelelim kırılma noktasına!!!!!!!
6300 ü seçmemin tek nedeni çok az dayanan pilidir.800mAH gibi komik bir rakam yazıyor.Böyle bir telefona en az 970mAH lik pil takılmalı.Düşünün 16Milyon renkten geniş ekrandan radyodan kameradan bahsediyoruz.Ancak zorlarsanız pili 2 gün dayandırabilirsiniz. 3.cü güne pek bırakan görmedim.onlar da zaten ara sıra konuşmak için mesaj çekmek için kullananlardır.Benim için pil çok önemli.Zırt pırt pil dolduramam.Şimdi bazı arkadaşlardan 6300 için 1100 lük pil siparişi verdiklerini duydum.İşte en başta dediğim gibi insanımızı tüketici çılgınlığına sürüklemenin yolları bunlar.Ne yapacak o arkadaşım 50YTL verip Pil alacak ki ben burda Nokianın kullanım kitapçığında bangır bangır dediği lütfen orijinal nokia ürünlerini kullanın ibaresine göre 50YTL dedim.Tabi siz gidip fason bir telciden 10 15YTL ye fason yan sanayi bir pil de alabilirsiniz ancak her an elinizde seyyar atom bombası taşıdığınızı unutmayın.
Sonuç olarak ben 6233 alırdım ve elimdeki sırf ince olduğu pili çok gittiği ve symbian olduğu için aldığım e50 mi satıp 6233 alacağım.