+ Başlığa Yanıt Yaz
48 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
09.02.2005 14:45 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- konya
Genel sistem performansınızı arttırın!!!
Genel sistem performansını arttırmak için c:/windows/regedid dosyasını açın ve şu talimatları yerine getirin.
1,Ntfs dosya sistemini hızlandırmak için; ''HKEY_LOCAL_MACHİNE/System/currentConrolSet/Control/FileSystem/'' daha sonr registry edidörünün boş bir yerine tıklyarak DWORD formatında yeni anahtar oluşturun bu anahtarın ismini ''NtfsDisableLastAccessUptade'' adını verin bu anahtara 2 kere tıklayarak çıkan 0 değerinin yerine 1 yazın.
2,Sistemin açılış hızını artırmak için:
''HKEY_LOCAL_MACHİNE/System/currentConrolSet/Control/Session manager/memoryManagment/PrefectParameters'' yolunu takip edin ve ''EnablePrefect'' anahtarını 5 yapın.
Sisteminizi BootVıs programıylada hızlandırabilirsiniz.
3,Sisteminizin kapanış hızını arttırın;
''HKEY_LOCAL_MACHİNE/System/currentConrolSet/Control''
''WaitToKillServiceTimeOut'' anahtarını biraz düşürerek sisteminizin kapanış hızını azalta bilirsiniz.
4,İşlemcinizinizin L2 ön bellek boyutunu doğru girin;
Data cacheniz 216 KB tın üzerindeyse sisteminiz ''HKEY_LOCAL_MACHİNE/System/currentConrolSet/Control/Session manager/memoryManagment/PrefectParameters'' yolunu takib ederek ''secondLevelDataCache'' anahtarına gerçek data cachenizi girin bu sisteminize %0,04 bir performans sağlayacaktır.Unutmayın sisteminiz 216 KB tın üzerindeyse bu işlemi yapın bilgisayarınızda sorun çıkarsa sorumluluk kabul etmeyeceğim.
5,Performansınızı arttırmak için bir başka yol;
Sistem hafızanız 512 KB tın üzerindeyse şu işlemi yapın.
''HKEY_LOCAL_MACHİNE/System/currentConrolSet/Control/Session manager/memoryManagment'' yolunu takib ederek ''DisablePagingExecutive'' anahtarının değerini ''0'' yerine ''1'' yapın.
6,Başlangıç menüsünün gecikmesini azaltmak için;
''HKEY_CURRENT_USER/Control Panel /deskop'' yolunu takib edin ve ''MenuShowDelay'' parametreini 400 den daha az bir sayıya çekin.
7,Boşa harcanan hafızadan kazan mak için;
''HKEY_LOCAL_MACHİNE/SOFTWARE/microsoft/Windows/CurrentVersion/explorer/'' yolunu takib ederek AlwaysUnloadDLL paremetresini ''0'' yerine ''1'' yapın.
NOT:BU İŞLEMLERİNİN YAPILMASI DURUMUNDA SİSTEMİNİZ DAHA FAZLA HIZLI VE KARALI HALE GELECEKTİR.%95 BİR BAŞARISI VARDIR YENİ KURULMUŞ BİLGİSAYARLARDA YAOILMASI ÖNERİLİR.HİÇ BİR SORUMLULUK KABUL ETMEM.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SAYGILARIMLA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
09.02.2005 14:54 #2
- Katılım Tarihi
- 2004
arkadaşım farkındamısın kimse karşılık olarak tşk. etme gereği duymuyor.aslında buna bende dahilim.çünkü bu tür başlıklardan onlarcasını kendi adıma gördüm,yüzlercesinin olabileceği ihtimalide forumda eski olan arkadaşlarımızın söylediklerine bakılırsa var.doğrusunu söylemek gerekirse içimden bu tür başlıklara YETEERRR diye bağırmak geliyor...
-
09.02.2005 14:59 #3Misafir
biliyormusun bunun için regedit dosyası yaptılar.
iki kere tıklıyorsun tüm bunlarla uğraşmana gerek kalmıyor...
-
09.02.2005 15:03 #4
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- konya
Siz bilirsiniz!!!
Wallahi ben bu söylediklerimi Bu işin uzmanlarından öğrendim.İsterseniz teşekkür etmeyin ben teşekkür edin diye zaten böyle bişey yapmam insanlar bunları öğrensin başkalarını hava atsın diyede yamadım yazış sebebim diğer saçmasapan bilgilerden apayrı yeni şeylerin olduğunu ve herşeyi bildiklerini zannetmesinler diye yazdım ama bunları öğrenirkende geçmiş bilğilerinizi unutmayın üzülürüm.Benim isteğim biraz okuyun ve uygulama yapın.Teşekkür etmesenizde olur...
-
09.02.2005 15:18 #5
- Katılım Tarihi
- 2004
arkadaşım ilk olarak senin yazdıklarında yeni olarak hiçbirşey göze çarpmıyor;dolayısıyla insanların yeni şeyler öğrenip uygulama şanslarıda ortadan kalkmış oluyor.ayrıca daha önce verilen bilgilerin arasında senin deyiminle"saçmasapan" hiçbirşeyin olduğuna inanmıyorum,sadece bu bilgilerin deyim yerindeyse "gına getirecek" derecede tekrarlandığının ve yeni birşey içermediğinden duyulan sıkıntının altı çizildi hep.Son olarak benim "TŞK" sözcüğünden kastım sadece azönce belirttiğim sıkıntıya işaret,vurgu olması açısından bir ünlem niteliği taşıyordu; yoksa yazdıkları boş anlamsız veya yine senin deyiminle"saçmasapan" şeyler içerdiğinden değil...
Benzer Başlıklar
-
performansınızı ölçün! süper pi
ERENDURANLI tarafından Overclock ve Modifikasyon forumundaYanıt: 31Son Mesaj: 23.05.2005, 20:08 -
Internet Hızınızı Arttırın.
chelique tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 15Son Mesaj: 15.02.2005, 18:26 -
Internet'deki trafiğinizi arttırın.
mkendir tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 10.11.2004, 19:11 -
Hitinizi Arttırın!!!
tEhLiKe007 tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 24.08.2004, 20:00 -
Win Xp Performansını arttırın
warrior tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 04.05.2004, 23:15

Alıntıyla Yanıtla

Site Tasarımı Ve Kodlamak
Bugün, 01:57 / Web ve Grafik Tasarımı