+ Başlığa Yanıt Yaz
13 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Sıvı Nitrojen ile o/c
-
16.02.2005 16:33 #1
Sıvı Nitrojen ile o/c
Arkadaslar dun internette gezerken rasladim.Gercekten zor bir is;ama adamlar yapmis.Bende nasil yaptiklarini sizlere anlatiym dedim;fakat evde denemeyin mazallah eliniz falan donar.
Neyse oncelikle arkadasimiz marketten yada bilemiyorum baska nerede satilir sivi nitrojen ama almis iste bir litre kadar.Lakin bunu direk islemciye deydirince islemci donup catliyormus o nedenle bir yol aramis vede EDM (Electrical Discharge Machining)yani elektirik gecirmeyen vede -90 derecenin uzerindeki soguk isilara dayanan akiskan bir yag bulmuslar.Yagin markasi OPTI-COOL(Aramayin turkiyede yok sanirsam).Bu arada arkadasimiz 1cm kadar dolduruyor plastik kaba boylece donup catlamalari onlemis oluyor hemde ramler ve ekran kartinida sogutuyor ...

Gordugunuz gibi akiskan yagin icinde ekran kartinin fani donmeye calisiyor...

Arkadasimiz sivi nitrojeni kendi tasarladigi bakir borunun icerisine bosaltiyor ve isi buyuk bir hizla dusmeye basliyor...

Sogukluk nedeniyle bakir boruda buzlanma oluyor;ama anakartta yada islemcide boyle bir sorun yok...

Vede isi inanilmaz ama -135 C kadar dusuyor.Sonuc olarakta overclock degerini vermis...

Iste goruyorsunuz adamlar once fanla soguttular oda yetmedi su ile soguttular oda kesmeyince iste boyle cilginliklara kalkisiyorlar.Ama helal olsun makinayi bozmadan yapmis arkadasimiz.Aceba fanla sogutmanin devri kapanmalimi yoksa bu arkadasmi cok abartmis?Bilemiyorum ama ne zaman boyle bir proje gorsem evde denemek geliyor icimden.Fakat sivi nitrojeni nereden bulsam ki...
Arkadasimizin Sistem Ozellikleride soyleydi tabi unutmadan:
Athlon 64 FX-55
MSI K8N Neo2
G.Skill 2 x 256mB "LA"
OCZ Powerstream 520W PSU...
Kaynak http://www.madshrimps.be/
-
16.02.2005 16:45 #2
nasıl yani ya
sonra o kasanın (pardon kovanın
)
içine nasıl ulaşıyoruz???
-
16.02.2005 16:50 #3
Elektrik takilmis ekranin kablosuda ekran kartina takilmis sabitdisk de takili daha ne istiyorsun.Adam cd-rom takmamis o kadar...
-
16.02.2005 21:04 #4
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- balıkesir
valla ben bi sitede görmüştüm adamlar yine sıvı nitro ile p4 3.2 yi 5600 yapmışlardı hatta videosu bile vardı
-
16.02.2005 21:16 #5
- Katılım Tarihi
- 2004
yani varya ne diyim artık bu forumuda tamirci dükkanına çevirdiniz ya
) olm bombamı yapacan nitrojen hidrojen olayı felan
phauhauha
helal olsun yani
ewde deneme sakın bina hava uçar sanarlar başka ülkeden füze geldi
)
Benzer Başlıklar
-
işlemci ile fan arasındaki sıvı?
ulash tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 07.08.2006, 22:09 -
ekran kartın da sıvı ile soğutma
mach1 tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 21.05.2006, 13:23 -
sıvı soğutma sistemi
alpguclu tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 24.01.2006, 08:25 -
elimde sıvı nitrıjen var.sizce nasıl o/c yapsam
yasinn tarafından Overclock ve Modifikasyon forumundaYanıt: 14Son Mesaj: 20.07.2005, 22:40

Alıntıyla Yanıtla

Site Tasarımı Ve Kodlamak
Bugün, 01:57 / Web ve Grafik Tasarımı