PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
10 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    İnTel Core2 6400// 7600 Gt//250Gb SATA2 //Asus P5B DLX //1024MB Twinmos 667 Mhz/Go Global 19 Wd/....

YA Abicim Hazır Konusu Çıkmışken bende Şüpheleniyorum bazen Mavi ekran gördüğüm Oluyor
    Donanım: P4 3000 ,512 ram ,Adsl modem , İki Adet Fan Biri İşlemci Fanı, Tv KArtı ,İki Adet HArd disk 80,40 ,Cd-rw

Bu Donanıma sahibim Ve Power supply ise codegan 350watt Fiyatı İse 11 Dolar diye Hatırlıyorumm

Şimdi Bi göz Atalım Duruma Yorumlarınızı Bekliyorum

Bana Bide Güç Yönetimine bakabileceğim bir proğram ismi verebilirmisiniz Bunta Tam olarak YAzmıyor da anakartın cd sinede baktım yok orda GIGABYTE 8IG1000MK

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

11 dolarlık bir psu ile pek bir veri alamazsın,bazı voltaj değerlerinde biraz düşme olduğu gibi bazılarıda olduğundan yüksek çıkıyor.Genelde yinede bilgisayarında ki değerler normal görünüyor,ama mavi ekran vb. hatalara düşme sebebi işletim sisteminin bir takım noktalarının bozulmasından yada ram belleklerden kaynaklanabilir.Psu gerçek (rms),değerli ise normalde bu sana yeteri gelecektir,ama en yakın zamanda donanımlarının sağlığı için değiştirmen en sağlıklısı olacak özellikle işemci bilgisayarına bağladığın sürücüler epeyce güç harcayacağını unutmaman lazımdır.Bir ekran kart en düşük olarak fx 5200 olan bir ekran kart bile 40 W güç çekebilir duruma bağlı olarak.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul

350W güç kaynakları genelde yeterlidir sistemler için.. Ancak , sisteminizde ikiden fazla harddisk ya da optik sürücü var ise , üstüne üstlük usb portlarına ve PCI girişlerine fazlaca yükleniyorsanız , 450W bir güç kaynağına ihtiyacınız olacak demektir.

Kolay Gelsin.

Oradaki voltaj değerlerinin çok bir önemi yok çünkü esas konu güç kaynağının kaç volt elektrik verdiği değil maksimum kaç voltamper verdiğidir yani Watt..
    Sistem kaynaklarına yüklendiğin an çekilen güç artacaktır ve kalitesiz güç kaynağın ramlere ve işlemcine yeterli gelmediği an kilitlenme-mavi ekran-reset sorunlarıyla karşılaşabileceksin.
    Bazı arkadaşlar;
    "Ya benim güç kaynağımda o kadar kaliteli değil ama uzun zamandır kullanıyorum birşey olduğu yok" gibi şeyler söylüyor.
    Evet illaki hemen bir hatayla karşılaşmayabilirsiniz fakat voltaj dalgalanmaları/aşırı yüklenme gibi etkenler sonucunda güç kaynağınız yıprandığında ve içindeki parçalar sinsice "erimeye" başladığında Allah korusun bir anda anakart-işlemci-hdd-ekran kartı gibi donanımlarınızdan olabilirsiniz.Bunun sonucunda forumlarda "eyvah anakartım gitti" türünden başlıklar açarsınız benden hatırlatması
    Bu nedenle birçok donanım sitesinde özellikle altı çiziliyor kaliteli güç kaynağının gerekliliği...

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    İnTel Core2 6400// 7600 Gt//250Gb SATA2 //Asus P5B DLX //1024MB Twinmos 667 Mhz/Go Global 19 Wd/....

sağolun cevaplar için Bide bu Resimde görünen +5 beklemede nedir bana açıklayabilirmisiniz

Benzer Başlıklar

1. kaynak dosyası
    ateta tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 03.03.2007, 20:33
  2. Flash 8 tr kaynak
    hiphop8 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 03.02.2006, 12:47
  3. işlemci scklığını,fan durumunu,anakart voltajlarını gös prog
    edivardo19 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2