PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
15 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan O/C ile FSB Artışı?

Arkadaşlar daha dün BIOS ayarlarını kurcalarken Fsb hızı olarak default ayarlıydı ve 100 olarak değeri vardı. Bende (max:132 ye kadar) değeri 105 yaptım ve öyle kullanıyım dedim. Daha sonra bilgisayar özelliklerinde önceden 2.0 ama etkin olarak 1.9 GHZ olarak gözüken değer şimdi 2.1 olmuştu. Böylece BIOS tan %5 o/c yapmış oldum. Ama dikkatimi çeken bir şey var. DDR RAM im PC 2700 iken etkin saati 333 ten 350 ye çıktı ve PC 2800 olarak everest rogramında gözüktü. Testlerde de performans sağladım . Sıcaklıkta da 1 derece filan artma var. Sizce böyle kullanmamın bir zararı olurmu?

---------------------------------------------------------------------------------

Konu dışı ama bi daha başlık açmayayım dedim.

Belgelerim klasöründe içi boş olan bir klasör var ama bir türlü silinmiyor ve bildik "diskten okunamıyor" hatası veriyor. System cleaner'ı denedim ama olmadı. Hangi program ile silebilirim.

Not: Virüsle filan alakası yok, word ile uğraşırken oldu.

Uzun bir yazı oldu, kusura bakmayın...

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    ..Kuzey Köprüsünden Güney Köprüsüne..

birincisi az da olsa o/c yapmış sayılırsın....o/c en iyi BİOS ile ayarlanılır... eger sisteminde 256 ram varsa ve markasız +psu kaliteli değil ise tehlikeli olabilir...ayrıca fanın da iyi olması gerekli....senin yaptıgın o/c fsb hızını arttırdı ve bir miktarda olsa hız sagladı...ayrıca arttırdıgın fsb den dolayı ram lerinde bir miktar hızlandı..ancak ramlerin 2700 oldugundan çok iyi o/c performansı bekleme
    Virüsle filan alakası yok, word ile uğraşırken oldu.
    ikinci konu ise .... pc yi yeniden başlat ve öyle sil....bazen programları kapatsan bile dosyayı kullanıyor olarak aldıgılıyor... ve silemiyorsun

Alıntı Orijinalini Gönderen: concorde_rs
    ikinci konu ise .... pc yi yeniden başlat ve öyle sil....bazen programları kapatsan bile dosyayı kullanıyor olarak aldıgılıyor... ve silemiyorsun
    Onu çok denedim ama olmadı.

İkincisi ise yaza PC3200 512 RAM alıcam. Anakartta destekliyor. Yani daha fazla arttırabilirim inşallah :wink:

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    ..Kuzey Köprüsünden Güney Köprüsüne..

İkincisi ise yaza PC3200 512 RAM alıcam. Anakartta destekliyor. Yani daha fazla arttırabilirim inşallah
    bence elindekini satıp üzerine biraz ekleme yapıp .. dual kit alman..böylece anakartında destekliyorsa daha yüksek fsb lere çıkabilirsin.... söyle 512*2 kit alırsan 2.4 -2.5 lere çıkarsın heralde

İyi güzelde anakart DUAL değil ki. Ne yapalım elimdeki ile beni delirtecek duruma getirene kadar idare edicem.

Ayrıca diğer sorunu nasıl halledicem. "İçi boş bir klasör orda dursa ne olur diyebilirsiniz", ama bilgisayarımda işe yaramayan hiç bir şeyi bulundurmak istemiyorum. Anlarsınız :lol:

Benzer Başlıklar

1. RAM artışı ısı problemi ortaya çıkarır mı?
    Merc tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 28.08.2006, 16:08
  2. hız artışı yokuşu
    titanyumlife tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 28.07.2006, 03:25
  3. RAM Zamanlamarıyla Performans Artışı
    ahmetfx tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 16.11.2005, 12:55
  4. Kablo İnternette Hız Artışı