PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Kendim suyla soğutma yapsam fiyatı ne kadar olur yaklaşık???

Arkadaşlar bildiğiniz üzere adam gibi suyla soğutma sistemleri 200-350$+KDV arasında... Sonuçta buna bu parayı vereceğime işlemcimi satıp bu paraya ekleyerek anakarta uygun -kaba tabirle- hayvan gibi bi işlemci alırım. Ben daha çok merak için böyle bir işe kalkışmaya karar verdim. Yaptığım şeyin de gayet iyi soğutma yapması lazım ki ileride de kullanabileyim... Şu an AMD 2500+(1,83ghz)~2,0ghz kullanıyorum. Sulu sistemi yapıp overlock yapmak istiyorum. Neyse çok uzatmayım. Neyin nasıl yapılacağını biliyorum ancak adam gibi soğutan bişi ne kadara patlar sizce?

Bu arada hayalimdeki soğutma şu şekilde (Eğer yapabilirsem böyle bişey yapmak istiyorum): Normalden farklı olarak basıncı ve akış oranı yüksek bir pompa olacak. (en önemli fark bu) Isı Yayıcı Radyatörü de fanla soğutmak yerine buzdolaplarındaki gibi bir sistemle soğutmak istiyorum. Kafama taktım ileride ne olursa olsun böyle birşey yapıcam.

Bu arada hayalimdeki soğutma şu şekilde (Eğer yapabilirsem böyle bişey yapmak istiyorum): Normalden farklı olarak basıncı ve akış oranı yüksek bir pompa olacak. (en önemli fark bu) Isı Yayıcı Radyatörü de fanla soğutmak yerine buzdolaplarındaki gibi bir sistemle soğutmak istiyorum. Kafama taktım ileride ne olursa olsun böyle birşey yapıcam.
    Bence sen kendine macera arıyorsun. Su soğutma sistemlerinin fiyatları yaygınlaştıkca ve teknolojisi ilerledikce makul fiyata inecektir zaten. Böyle bir şeye kalkışmana gerek yok. (en azından su soğutma sistemleri icat edilmeden önce düşünseydin patentini sen alırdın)

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

dostum bence su soğutması çok hassas bir iştir. kenin yapabileceğine emin misin. düşün sene en ufakcık bir hatanın yani 1 damlanın bile telefisi olmayacak.... tüm makineyi riske atmaya değer mii???

iyi günler...

Dostum o kadar zor birşey değil. Sistemi önceden dışarıda yapıp eklemlerine gazete kağıdı ile sarıp 1 gün çalışır olarak bekletirsin sızan yer varsa düzeltirsin. Sonra sadece cpu'ya takılan kısmı çıkarıp kasaya monte edersin. Bu arada böyle bir işe kalkışırsam uyduruk birşey yapmacağım. Yani uyduruktan kastım hortumları falan rasgele şeyler olmayacak.
    Bu arada aşağıdakilerin fiyatları yaklaşık ne kadardır arkadaşlar?
    pompa
    işlemci için su bloğu
    depo
    hortum
    ısı yayıcı radyatör (gerçi araba parçaları satılan yerlerden bunu ucuza kapatırım)

kendin yaparsında uğraşman + malzemeler filan yine normallere yaklaşır hem onların garantisi olur
    www.susogutma.com u bir incele oranın sahibi kendi yapıyordu hatırladığım kadarıyla irtibata geçip hem bilgi alırsın hemde ucuzuna gelirse ordan toplarsın

Benzer Başlıklar

1. amazon.com'dan alisveris yapsam sorun olur mu?
    marilynmanson tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 23.02.2007, 22:08
  2. p3 866 ya o/c yapsam nasıl olur
    mach1 tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 16.08.2006, 23:40
  3. PUSU fiyatı ne kadar?
    osmanguder tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 01.06.2005, 17:14
  4. Fiyatı ne olur