+ Başlığa Yanıt Yaz
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
20.07.2005 12:14 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- ..Kuzey Köprüsünden Güney Köprüsüne..
su boruları ile sistemi sogutmaya çalışma(fikir alma)
arkadaşlar bir konuda yardım ve fikirlerini isteyeceğim..
malum sıcaklar ile pc lerde max sıcaklık değerlerine ulaşıyorlar...
bende kasama ekstradan fanlar takmak istiyorum....
işlemci ve psu nun dışında 6 tane fan almayı düşünüyorum....
ve kasamın çeşitli yerlerini kesip bu fanları takmak istiyorum...özellikle işlemcim celeron 1.7 olmasına ragmen macun olmamasından kaynaklanarak 60 derecenin üzerini görmeye başladım...
ilk amacım kasamın üst kısmına delik açıp su boruları(bu 8 -9 cm çaplı olan sert plastik) ile (ciddiyim)
tam cpu nun üzeine hava üfleyecek konuma getirmek istiyorum...bu boru kesik yerden başlayıp anakarta kadar birleyeşecek...ancak anakarta bakan kısımn en alt bölgesine 5-6 tane büyük delik açmayı düşünüyorum..
böylece yukarıdan alınan sein hava deliklerden atılacak...
anmcak sorun şu...bu dışarıdan alınan havada dogal olarak tozlarda var..acaba bu tozlar kasamı nasıl etkiler...sistemi kurduktan sonra sistem benim tarafımdan kullanılmayacağı için sistemin sorunsuz çalışması lazım..
acaba bu boruların uçlarına kadın çorabı gersem bir nevi önlermiyim...işin estetik kısmıda var gerçi.....yada bu su boruları yerine daha iyi fikri olan var mı??
hayır söylerken bile komik geliyor da :lol: :lol:
-
20.07.2005 12:46 #2
- Katılım Tarihi
- 2002
Kasa soğutma
Arkadaşım sen bu konuyu kafana çok dert etmişsin. Niçin herkes gibi yapmayı denemiyorusn. İki tane kasa fanı ile normal şekilde yazı geçirebilirsin. Hiç olmazsa bile kasa kapağını açık bırak. Sonra allah korusun. Su filan sıçrar sisteme makinenden temelli olursun. Yinede sen bilirsin. Kolay gelsin. İyi eğlenceler. :arrow:
-
20.07.2005 13:36 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İzmir
selam concorde arkadaşım eğer kasana su soğutma sistemi takmak istiyorsan plastik değil metal boru kullanmanı öneririm böylelikle ısı geçişi daha kolay olacaktır ayrıca isteğe bağlı olarak bu boruları bir ısı eşanjörünün içinden geçirirsen ve fanın üflediği havanın akımının eşanjörün içinden geçmesini sağlarsan bu soğutma sisteminden yüksek verim alırsın kolay gelsin
-
20.07.2005 14:14 #4
- Katılım Tarihi
- 2004
valla boru olayı birde 6 tane ekstra fan biraz abartı. yinede yetmiyorsa 2 tane ekstradan yeterli bence kolay gelsin.
-
20.07.2005 14:43 #5
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- Eastandbull
sorunu kendin bulmuşsun macun sürsene hem 6 fan nasıl ses yapar üstelik borularla dinamiği bozulacak dahada ses yapar gereksiz bence tek fan bile yeter olmazsa havalar serinleyene kadar oc yapma veya hız voltaj azalt hiç o c yoksa zaten sorun olmaz
Benzer Başlıklar
-
Icinde su boruları olan su dolaşan pc kasası nerden bulurum?
poweronpenguen tarafından Donanım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 25.01.2006, 15:52 -
Bir p2p programının çalışma prensipleri ve çalışma modeli
Alf52 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 09.10.2005, 19:16 -
uyarı alma sistemi ?
concorde_rs tarafından PCnet forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 06.09.2005, 15:35 -
html de her çözünürlükte çalışma ve her browser da çalışma.
gokturk tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 07.03.2005, 13:59 -
Backup Alma Sistemi.
Can84 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 17.02.2005, 15:31

Alıntıyla Yanıtla

Site Tasarımı Ve Kodlamak
Bugün, 01:57 / Web ve Grafik Tasarımı