+ Başlığa Yanıt Yaz
21 sonuçtan 11 - 15 arası sonuçlar
Başlık: NVidia GeForce FX5500 OverClock?
-
15.01.2008 21:09 #11
pro street'i yeni deneme sansım oldu denedim neredeyse saniyede bir takılıyo
Amd Phenom 10 ghz'yi geçerse ne olur?
Yanıt : BOMMMMMMMMMMM:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
18.11.2008 14:09 #12
- Katılım Tarihi
- 2008
- Yer
- İstanbul/Beşiktaş
Şöyle ki : Celeron 2700 Mhz Processor
1 gb ddr ram
Asus P4P800 Mainboard
80 gb harddisk
Nvidia FX 5500 260 mb ekran kartına sahibim,ekran kartımın core clock hızı şu an itibariyle :330 mhz memory clock hızı ise 425 mhz (overclock sonrası hız)kartımın overclock sınırı normal şartlar altında mı düşük mü yoksa yüksek midir ???
-
01.02.2009 01:01 #13
- Katılım Tarihi
- 2007
arkadaşım bayabi geç oldu ama.. neyse belki başka kullanıcıların işine yarıyabilir..
ELİMDE 1adet agp 8x leadtek winfast a340'mı ne işte fx5500 128Mb ddr ekran kartı var...
bu ekran kartının overlock yapmadan önceki hızı :
Çekirdek Saat Frekansı : 270MHz
Bellek Saat Frekansı 405MHz idi...
Ekran kartıma overclock yaptım ve başarılı oldum...
overclocklu hızı :
Çekirdek Saat Frekansı : 300MHz
Bellek Saat Frekansı : 470'mhz'ye zorladım hatta 475'e rahat çıkardım
Ama oyun oynarken görüntü kayabiliyordu.. bunun nedeni ise aşırı ısınma idi 470'de ısınmıyordu ama nedense 475'mhzde biraz ısınıyordu
ekran kartımın hiç iyi bir soğutma sistemi yoktu ön tarafta küçük bir fan..
vardı
arkadaşımda pcı express 7300Le vardı bu ekran kartı bozuktu bunda bakırmı bilmiyorum ama pasif soğutucu vardı ve arkadaşımdan bu metaryal parçayı istedim oda sağolsun hemen verdi. ama sorun ekran kartıma takmaktı...
ekran kartımda pasif soğutucu takmak için yer yoktu önde küçük bir fan vardı arkası ise boştu... malesef
herneyse anakartdan ekran kartını çıkardım sonra bi kurnazlık geldi aklıma
gidip ekran kartımı yapıştırmak için ultra ince silikon aldım ve ekran kartımın arkasında belirlediğim alanlara silikon sürdüm ve pasif soğutucuyu iyicene yapıştırdım ve tamamdır ekran kartı hem önden hemde arkadan ısıyı emebiliyordu... ama şimdi ise ekran kartının önünde bulunan ses kartı ve lan kartıydı.. 3 adet pcı slot bulunuyordu ve takılı olarak 2 adet kart vardı bu ses kartı direkmen ekran kartının dibine geliyordu ve fan üflediği sıcaklığı ses kartına yansıtarak hem ısıyı dengeleyemiyordu hemde ses kartını ısıtıyordu neyse sonra ses kartını bi slot geri çektim ve orta taraf boş kaldı ekran kartıyla bi mesafe kaldı ve kasanın arkasından baktığımda metal çubukla kapalı oldugu için dışarı hava çıkmıyordu...
hemen ses kartının eski slotunun demir panelini açtım ve havanın oradan akıcı birşekilde çıkmasını sağladım...
ekran kartıma biraz daha overclock yapabilirdim artık..
herneyse..
şimdi ise çekirdek saat frekans hızını 300MHz'den 315MHz'ye kadar çıkardım
Bellek saat frekans hızını ise 470 Mhzden 480Mhzye çıkarttım ve gayet iyi fps sağladım
oyunlar artık çok akıcıydı ama bu bana yetmedi
ve aradan 1 ay geçti ben birazdaha zorlamak istiyordum
ve ekran kartının önünde bulunan küçük dandik fanı çıkardım ve internet üzerinden sipariş verdiğim turbo işlemci fanını ekran kartıma taktım ve ekran kartım acayip derecede soğumaya başlamıştı... ekran kartımda tek fan slotu olduğundan dolayı eskimiş ve yıpranmış olan dandik ekran kartı fanımı çöpe attım
artık ekran kartım buz gibiydi birazdaha zorlamaktan ne çıkarki ?
dedim.
ve çekirdek hızını 315 mhzden 327'mhzye geçirdim 327'den 335mhzye denedimki olmuyordu artık çıkmıyordu en fazla bukadar çıkarabildim daha yukarı çıktığı zaman ekran gidiyordu sinyal gelmiyordu kasa res atıyordu her neyse kasa resledi sonra 327Mhzde bıraktım...
Sıra geldi bellek saat frekans hızına istediğim kadar yükseltebilirdim artık
480Mhz'den 520Mhz'de biraz denedim ve gayet iyiydi sadece 3Derece civarında bir ısı artışı meydana geldi ve 535Mhzye çıkardığımda gittikte ısınıyordu ama fazla ısınmadıki 545Mhzde tıkandı ve ekran kartımda sadece 480'den 545Mhz'ye kadar sadece ve sadece 8,5 sekiz buçuk derece ısı artışı kaydettim ve oyunları gayet akıcı ve performanslı oynuyordum... yakında ekran kartımı optimize halde satıcam bilgisayarı yenilicem ve geforce 1 gb 256Bit 9600Gt alıp aynı şekilde arka tarafa pasif soğutucu ekliyip bayabi soğutucam ve kendiliğinden buz gibi olan ekran kartını dondurucu soğukluğa getirip overclock için dizayn edicem.. ve süper bir performans deneyimi elde etmeye gayret edicem... unutmayınki geforce markası overclock için herzaman 1 numaradır... tercihim geforce...
-
13.02.2009 20:45 #14
- Katılım Tarihi
- 2007
-
17.03.2010 23:36 #15
- Katılım Tarihi
- 2010
mrb arkadaslar. bende de Fx5500 var overclock yapmak istiyorum fakat ısınmasın istiyorum
yani yeni bir fan veya pasif soğutucuyla falan uğraşmak istemiyorum üstündeki ''standart fanla'' ne kadar o.c. yapılabilir?bu fanı daha hızlı çalıstırmak mümkün müdür? öyle crsis falan derdim yok 2007 öncesi oyunları oynuyorum. eğer karta bir zarar vermeden ufak da olsa bir hız artısı sağlayabilirsem iyi olur.bu arada o.c. konusunda acemiyim. kafamı karıstırmayacak basit olan programları önerirseniz çok memnun olurum. vereceğiniz cvplar için şimdiden teşekkür ederim.
Benzer Başlıklar
-
Geforce FX5500
erdalesen tarafından Donanım forumundaYanıt: 20Son Mesaj: 04.04.2008, 00:40 -
geforce fx5500 256 mb ati rodeon x550 256 mb
erdalesen tarafından Donanım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 08.02.2007, 02:44 -
GeForce fx5500
Baskanmurat tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 21.05.2006, 14:30 -
asus geforce fx5500 256 mb 8x
gokalq tarafından Donanım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 21.10.2005, 22:39 -
FLY 256MB DDR Geforce FX5500
_CoMpAq_ tarafından Donanım forumundaYanıt: 24Son Mesaj: 27.01.2005, 13:55