Selam...Şunu belirteyim O/c yapacaksan hiçbir şekilde başlarda voltaj verme 0.1 veya 0.2 bile olsa artırım yapma.İlk işin tüm O/c'yi default duruma getir.Özellikle voltajı oynama bunu belirteyim sonra sadece bios'ta yer alıyorsa FSB'yi artttır.Voltaj arttırımı çok kötü sonçlara neden olabilirdi ki sende şimdilik bu sorun yok gibi.Nereden vardır bu kanıya derden eski voltaja ve hıza indirdiğin zaman sorun yaşamıyorsan bi sorun yoktur.CPU'na O/c için sadece FSB değerini Örn; 18x133=2400 Mhz bunu sen 18 çarpan değeri kırılamaz değiştirilemez ancak çarpılan yani (Multiplexer) FSB geri olan 133 Mhz'i 18x134,135...140,150,180 gibi gibi yükseltebilirsin.Eğer çok yüksek hızlara çıktın baktın O/c'nin stabilitesi bozyluyor besleme yetmezliğinden 0.1-0.2 Voltaj artımı yeterli olabiliyor gerekli koşullarda.Asıl olan sen daha O/c başında olman ki başlarda voltaj artırımı gerekmez...
1.Pek ihtimal vermiyorum O/c'den olacağına ama sen yinde 1.7'ye yani standart ayarlara çek pc'ni.Ayrıca tüm uygulamaları (dosya sıkıştırma,cd,yazma,oyun+kurma) gibi bunları standart durumda tekrar dene.Eğer sorun bir kısmı giderildiyese işletim sistemide bazen bu küçük hatalardan dolayı zarar görmekte-göçmekte.Tedavisi format temiz işletim sistemi ve son güncel sürücülerin kurulumu (anakartında dahil).
2.Artırımı önermiyorum daha çok zarar verebileceğini anlattım,1,75 birden 0.5 Volt yemesi bile sistemi sapıttırır.Yapmanı kesinlikle önermiyorum FSB artımı ile çok rahat 200-300 Mhz hız aşımı yapabilirsin sistemin izin verdiği ölçüde (anakart-ram-psu)...
3.Yok canım monitör ayrı CPU Hz'i ayrı.Hiçbir problme çıkmaz monitörden kanımca.!!!
4.Çok iyi zaten bu işe başlamadan önce tüm risklerini kabul edip başlıyorsun soğutma konusunda sıkıntın olmadığına sevindim.
5.Yine sanmıyorum bios ve işletim sistemi üzerinden yapma girişiminde bulunduysan tüm ayarları geri çek ve sistemin sağlıklı çalışmasını kontrol et.