PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Overclock ve Modifikasyon
Bu Sayfayı Yenile Overclock sonrası ekran gidip-geliyor
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

enginem Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2005
Yer: İstanbul
Varsayılan Overclock sonrası ekran gidip-geliyor - 22.01.2006, 16:45

p4 1.7 williamate'imi ufak ufak derken 2.0'a kadar getirdim.Sonra mavi ekran yedim oyuna girer girmez.Ufak bir voltaj artırımı 1,75 den 1,8 volta.Sonra gene mavi ekran.Baktım olmuyor 1.85 ghz'ye geri çekildim .Vcore voltu hala 1.8 de.Şimdi dosya sıkıştırırken falan ekran birden kararıp geri geliyor ara sıra.
1.Overclock yüzünden mi oldu?Tamamen 1.7ye geri mi geleyim?
2.Vcore voltunu biraz daha artırsam 2.0 ghz'da sabit kalabilir miyim?
3.İki hafta önce crt 17' philips monitörümü 85 hertz taramaya çıkartmıştım.O yüzden olabilirmi(1024*768 de max 75 hertz diye biliyorum)
4.Soğutmam iyi,ısınma sorunu yok.
5.Kalıcı hasar verdin demeyin lütfen
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Varsayılan 22.01.2006, 17:25

Startaylan,Skywalker nerdesiniz?Bi cvp verin pls.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski
Moderatör

Katılım Tarihi: 2004
Yer: İZMİR
Varsayılan 22.01.2006, 17:35

Selam...Şunu belirteyim O/c yapacaksan hiçbir şekilde başlarda voltaj verme 0.1 veya 0.2 bile olsa artırım yapma.İlk işin tüm O/c'yi default duruma getir.Özellikle voltajı oynama bunu belirteyim sonra sadece bios'ta yer alıyorsa FSB'yi artttır.Voltaj arttırımı çok kötü sonçlara neden olabilirdi ki sende şimdilik bu sorun yok gibi.Nereden vardır bu kanıya derden eski voltaja ve hıza indirdiğin zaman sorun yaşamıyorsan bi sorun yoktur.CPU'na O/c için sadece FSB değerini Örn; 18x133=2400 Mhz bunu sen 18 çarpan değeri kırılamaz değiştirilemez ancak çarpılan yani (Multiplexer) FSB geri olan 133 Mhz'i 18x134,135...140,150,180 gibi gibi yükseltebilirsin.Eğer çok yüksek hızlara çıktın baktın O/c'nin stabilitesi bozyluyor besleme yetmezliğinden 0.1-0.2 Voltaj artımı yeterli olabiliyor gerekli koşullarda.Asıl olan sen daha O/c başında olman ki başlarda voltaj artırımı gerekmez...
1.Pek ihtimal vermiyorum O/c'den olacağına ama sen yinde 1.7'ye yani standart ayarlara çek pc'ni.Ayrıca tüm uygulamaları (dosya sıkıştırma,cd,yazma,oyun+kurma) gibi bunları standart durumda tekrar dene.Eğer sorun bir kısmı giderildiyese işletim sistemide bazen bu küçük hatalardan dolayı zarar görmekte-göçmekte.Tedavisi format temiz işletim sistemi ve son güncel sürücülerin kurulumu (anakartında dahil).
2.Artırımı önermiyorum daha çok zarar verebileceğini anlattım,1,75 birden 0.5 Volt yemesi bile sistemi sapıttırır.Yapmanı kesinlikle önermiyorum FSB artımı ile çok rahat 200-300 Mhz hız aşımı yapabilirsin sistemin izin verdiği ölçüde (anakart-ram-psu)...
3.Yok canım monitör ayrı CPU Hz'i ayrı.Hiçbir problme çıkmaz monitörden kanımca.!!!
4.Çok iyi zaten bu işe başlamadan önce tüm risklerini kabul edip başlıyorsun soğutma konusunda sıkıntın olmadığına sevindim.
5.Yine sanmıyorum bios ve işletim sistemi üzerinden yapma girişiminde bulunduysan tüm ayarları geri çek ve sistemin sağlıklı çalışmasını kontrol et.
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Varsayılan 22.01.2006, 17:48

intelde çarpan kilitli değil mi zaten.Benimkide 17x de.Sadece fsb den artırıyorum tabiki.
17x118 de voltaj artırımı gerekmez mi?Daha yüksek hızlarda mı voltaj vereyim?
Stabiliteyi bi sağlayabilsem 17x118 yeter bana zaten 2.0ghz.Ama yüzde 25'e yakın o/c oluyor.Gerekmez mi volt?
Pc labs forumlarında okumuştum,ordan karar verdim ufak bir volt artırımına.Boot ediyor ama sonradan kilitleniyor ise volt yetersiz kalıyordur gibi falan birşeyler yazıyordu.Ekranın gidip gelmesi olayı hakkında bi fikrin var mı?
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski
Moderatör

Katılım Tarihi: 2004
Yer: İZMİR
Varsayılan 22.01.2006, 18:03

Bende diyorum işte çarpan değeri kilitli bunuda FSB değeri ile yapabilirsin demiştim ama sende buradan yapmışsınzaten.Her donanım ve sistem bileşenleri bir değildir.Bunu için sen her yapın dedikleri şeyleri yapmamaya özen göstermelisin.Senin sistem ile o sitedeki tek benzer şey belki işlemcin olabilir ama diğer bileşenler farklılık ve kalitesi bu değeri belirler.Her koşulda voltaj artırımı gerekmez.Sen birde voltajı arttırmadan sadece FSB değerini oyna.Ekranın gidip gelmesi sisteminin düzgün işleyememesindendir.İşletim sistemi ve sürücülerin zarar görebilir.Ekran kartın gereğinden yüksek bir frekansta tazeleme oranına ayarlamış durumda olabilirsin.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
ağ bağlantısı gidip geliyor harbice Donanım 4 19.04.2008 01:11
Ağ'da Kesinti? Gidip Gidip geliyor (printer,internet) emreka Yazılım 7 24.08.2007 21:38
Ses Sürücüsü Gidip Geliyor? soykan_karatas Donanım 0 18.07.2006 18:50
o/c de Sorun ses gidip Geliyor DieSeL_ Overclock ve Modifikasyon 15 27.09.2005 00:56

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.

En Son Mesajlar

101 gösterim, 8 yanıt

93 gösterim, 12 yanıt

0 gösterim, 2 yanıt

0 gösterim, 1 yanıt

33 gösterim, 4 yanıt

27 gösterim, 3 yanıt

25 gösterim, 2 yanıt

47 gösterim, 2 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

25117 gösterim, 23 yanıt

33 gösterim, 2 yanıt