PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: o/c tavsiye

Varsayılan o/c tavsiye

arkadaşlar benim arkadaş o/c yapmak istiyor. sistemi:

celeron 1.7
    anakart: Gigabyte GA-8S648(-L)
    DDR 400 Ram
    128 MB fx 5200 ekran kartı

üstündeki fanlar standart

sistemi kasmıyacak ve zarar vermiyecek şekilde bios dan değerleri kaç yapayım?

arkadaşlar cevap verecek yokk mu?

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

FSB'yi 2'şer 2şer arttırın. sistemin ne kadar dayanacağı denemedikçe anlaşılamaz. bir standart yoktur açıkcası, bol şanslar..

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Eğer sistemin el verirse 1.7@2.0Ghz yapabilirsin.Toplamda 300Mhz'lik artış yeterli gelir başlngıç olarak.Ama direkt bu artışı yapma arkadaşın söylediği gibi yavaş yavaş FSB değeri arttır ve işlemcinin ve sistemin genelinin kararlı çalışıp çalışmadığına görede yön verebilirsin O/c.Tavsiyem herhangi bir voltaj artımı veya herhangi bir ayar değişimi yapmayın başta.İlk olarak işlemcinizin sınırlarını bulmak sonra performasa yönelik ayarlamalara girmen iyi olur.Performastan kastım işlemcinın hızının bir miktar daha artması ve bellek ve zamanlama ayarlarını ince ayar çekerek daha hızlı sisteme sahip olabilirsin.Birde her yapılan O/c senin makinanı hızlandıracak diye bir kural yok,bazen sistem hız aşımını kaldıramayıp normal çalışma hızından daha düşük performasta çalışabiliyor bu O/c öteki yüzlerinden.Cel 1.7 yinede fazla zorlamayın toplamda 300Mhz'lik artış başlangıç için max. değer olmalı baktın sistem stabil çalışmakta buna ısıda dahil bu değeri daha da yukarı çekebilirsin.

1.7 çok rahat 2,8 olur ama biraz tecrübe şart ben p4 1,8 i 3,2 olarak açmıştım ama stabil değil 2,6 olarak çok iyi çalışıyordu 50 derecede

Benzer Başlıklar

1. pc tavsiye
    yakartal tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 02.04.2006, 13:16
  2. lcd tavsiye
    aytaccici tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 16.03.2006, 13:30
  3. Fan Ve PSU Tavsiye?
    Jermaine tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3