PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan Overclock yapmak için yardım istiyorum

CPU - Intel Pentium 4 630, 3000Mhz
    Anakart - Asus P5GPL
    Anakart Çipseti - Intel Grantsdale i915PL
    Ram - 2 x Kingston 512 MB (DDR SDRAM)
    GPU - Galaxy GeForce 6600LE 256 MB
    Sogutmalar -
    islemci üzerinde => Gigabyte 3D Rocket super cooler silent P4/K7/K8 Cooler media kit
    Ekran karti üzerinde => Cooler Master CoolViva VHC-L61
    Ram Üzerinde => iki Ram üstünde de bakir sogutucu

sistemim budur. performansını nasıl daha artırabileceğimle ilgili yardım ederseniz sevinirim

http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...ight=overclock al kardeşim tepe tepe kullan haa bu ara aramıza hoşgeldin...bulana kadar cıncığım çıktı... bu kıyamımı unutma.....?

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Daha önce açılan bir başlığa verdim cevap size yardımcı olabilir...
    Alıntı Orijinalini Gönderen: SkyWalker4u
    İntel işlemciler için işlemcinin FSB değerini yükseltmeniz yeterli.14x200Mhz=2800 eder,çarpım işleminde kullandığımız 200Mhz işlemcinin FSB değeri.Bu değeri bios'tan yükseltmeye başladığınız anda örneğin;14x229Mhz=3200Mhz eder,buda standart değeri 200@230Mhz verdik ve işlemcimiz bi anda 3200Mhz oldu.Belli bir O/c miktarına kadar işlemci voltaj istemez,bana veya başkasına sormana gerek yok voltaj arttırımı gerekli olacağı zamanları kendin bulacaksın.Şimdi işin birde öteki yüzü var,İşlemci ile beraber ram belleklerde paralel olarak O/c olmakta.CPU nekadar O/c yapılırsa ram'de çalışma frekansı artar.Bu durumda fazla yüklenilen bellek sistem kararsızlığına ve O/c stabiliteyi bozacak duruma gelmesine neden olur.Bu durumu gidermek için daha işin başında bios altından "SPD" değerini Auto olarak bırakın ki bios yaptığınız O/c miktarına bağlı otomatik ram bellek frekansını ve zamanlama ayarlarını yapsın.Yalnız standart soğutma ile yük altında bu sisteme O/c yaparsanız ki ben önermiyorum standart soğutucu ile yapmanızı sisteme zarar verme olasılığınız artar.Biliyorsunki O/c sonucu bozulan veya kısmen zarar gören donanımlar garanti dışı kalacağıdır.Zaman içinde O/c yamaya ve sistemi tanımaya başladıkça işlemcine ve sistemin geneline yapacağın O/c kapasitesini artırabilir işi kaptıkçada ince ayar çekerek performas yönünde n pc'ni hızlandırabirsin.Bellek böleni dedim eğer bölen ayarları ve zamanlaa ayarları bios altındadır ve FSB değerini arttıracağın tüm genel ayarlamalar hepsi bios altında bulunmaktadır.O/c demek fazla çalışan donanım buna paralel çıkan fazla ısı demek istediğim şu;Zaten havalar sıcak birde siz yüklenirseniz sistem aşırı ısınmadan kararsız çalışabilir veya sorun çıkartır.CPU,Ram,anakart ve kasa soğutmanız en iyi şekilde olmalı,gerekirse cpu soğutucusunu değiştirebilirsiniz veya fan takviyesi ile biraz daha düşük sıcaklıkta çalıştırabilirsiniz sisteminizi.

Benzer Başlıklar

1. Overclock yapmak istiyorum...
    Cyberpunk tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 18
    Son Mesaj: 19.07.2010, 21:25
  2. overclock yapmak istiyorum bilen?
    ercanjaguar tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 03.12.2005, 16:55
  3. P4 2.6 Kullanıyorum overclock yapmak istiyorum
    sercan1555 tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 1