PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan o/c uzmanları 1dk bakarmısınız :)

S.a

Ben overclock yapmak istiyorum ve fazla bir bilgim yok sizlere yapmak istediğim şey ramlerimi 667 Mhz yapmak istiyorum ama korkuyorum birşey olur diye

Sistem :

Anakart : ASUS P5B Deluxe Wi-Fi
    İşlemci : İntel Dual Core 3.40 Ghz
    Ram : 512*2=1GB UNB Extreme Bellek
    VGA : 512 MB HM X550 Sapphire Ati

Sizce ramlerimi biosdan direk 667 Mhz Yapsam ramlerime birşey olurmu ?

Lütfen Bana Biri Bunu Anlatabilirmi ?

Voltajlarla oynamam gerekirmi Sağolun

Cevaplarınızı Bekliyorum
    Hacker Olmak Ayrıcalıktır ....

deneyip göreceksin asenkron olarak 4:5 çalıştırırsın 667 de çalışırmı çalışmazmı o zamna anlayabilirsin uzaktan anlamak imkansız yapılan yorumda palavradan öte olmaz
    Bilgi Paylaştıkça Büyür.

Saygılar

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Direkt ram bellekleri kapsayacak bir O/c yapamazsın.Ancak CPU ve ram bölenlerini 1:1 artışı ile CPU yaptığın O/c ile paralel giden ram belleğinde çalışma frekansı yükselecek hem cpu hemde ram belleklerin O/c olacak.İstersen fazla yüksek hızlara çıkmadan da etkili ram bellek hızlandırmak için ram bölenlerini değiştirerek yaptığın O/c göre hem cpu hemde ram bellek çalışma frekansı yükselecektir.Ayrıca kullanmakta olduğun 667Mhz bellekleri bir noktaya kadar zorlayabilirsin bu son noktaya geldiğinde zamanlama ve voltaj ayarlamaları ile bir miktar daha hızlandırabilirsin.Şunu da belirteyim ram bellek zamanlama değerleri çok önemlidir ne kadar düşük zamanlama değerinde çalışırsa bellekleri o kadar iyidir.Şahsen zamanlama değerlerinde asla feragat etmem.Ram bellek görünürde daha hızlanacaktır zamanlama yükseltimesiyle ama esas olan ram belleğin zamanlama değeri yüksek olduğu için beklenen performasın altında yada denk bir durumda olacaktır.O yüzden her zaman hız değilde ram belleklerde düşük zamanlama ilk öncelikli olması gerekli sonra bu değerler ile stabilitesini bozmadan yapılacabilinecek en yüksek O/c altında sorunsuz çalışması lazım ki ram bellek hız aşırtımı gerçekleşsin.O/c için yapılan ve düşük zamanlama değerli olan bellekler sıradan OEM veya Value belleklerden çok farklıdır ve fiyatları çok daha pahalıdır normal belleklere göre...

Benzer Başlıklar

1. Bİlgisayar uzmanları!Alacağım makina
    bonjurkes tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 19
    Son Mesaj: 20.06.2007, 23:13
  2. MSN Messenger Uzmanları:Adresleri silemiyorum
    Kalp tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 16.02.2006, 23:05
  3. Java uzmanları buraya bi baksınlar lütfen
    CaRiSMaTiC tarafından Programlama Dilleri forumunda
    Yanıt: 3