Overclock Sonrası Görüntü Gelmiyor -
01.05.2007, 20:07
Arkadaşlar,
Ben dün 1.6 pentium 4 işlemcimi overclock ederek 2.250 Ghz yapmıştım ve monitör kapanmıştı ama bir şekilde sorunu açmayı başarmıştım ve fan hızı vb. normaldi
Bugün 3.04 Ghz yaptım (16*190) ve yine monitör çalışmamaya başladı. Düzelmiyor da ne yapmalıyım, veya nasıl geri alabilirim
En son LvsZoC tarafından düzenlenmiştir : 01.05.2007 20:13.
En kolay ve en iyi çözüm bilgisayarın kasasını açıp, içindeki pili tam tamına 5 dk çıkarıp ardından takmak olucak. Yalnız kasaya gelen güç kablosunu çekmeyi unutma
1 Tane pil var sadece anakartın üstüne, görürsün az bakındınmı. Çalışacağındanda eminim. Bios'u sıfırlayacak çünkü, saati falan baştan ayarlaman lazım ama mecbursun çünkü overclock yaparken yanlış ayar yapmışsın. Ram ve CPU 'yu tam birbirine konfigure edememişsin. 3.04'e çıkması için Anakartının 1033 Mhz civarında Ramları desteklemesi gerekir. Ve o ramlarınde takılı olması gerekir. Yoksa sende olduğu gibi açılmaz. Kasayı açık tut, ayarlarını en yükseğe getir. Sonra açılmazsa pili çıkar tak, taaa ki olabileceği en yüksek ayarda bilgisayar açılana kadar...
*Başlık değiştirilmiştir...
Monitörmü çalışmıyor yoksa ekran kartınmı sorun çıkarıyor.Normal de power tuşuna basıyorsun kısa bipp sesinden sonra herhangi bir aktiflik varmı? yoksa hiçbir şekilde pc açılmıyormu.Yada sadece monitöre görüntü gelmiyorsa ayrı bir pc bağlayıp monitörünü ve ekran kartını kontrol etmelisin.Anakartın üstünde ki bios besleme pilini çıkarabilirsin yada yine anakart üstünde yer alan bios resetleme (CMOS CLR) jumper kullanabilirsin.Hız aşımı yaparken sen sakın AGP/PCI aygıtlarında çalışma frekanslarını oynama veya hız aşımı ile bu değerlerin artmasını engellemek için bu ayarı biostan kapat yada AGP 66Mhz,PCI ise 33Mhz kalacak durumda ayarla.Bu değerler cpu hızı ile orantılı artarsa sistemin çalışması çok büyük tehlike altına girer.O yüzden bu değerlerin sabit kalması şart...
En son SkyWalker4u tarafından düzenlenmiştir : 01.05.2007 23:44.