PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
13 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Lightbulb Hdd 53c den 35c ye düştü.....

Merhaba arkadaşlar....

Pc nin kendine neden olmadık zamanlarda reset attığını anlamak için ve çözüm bulmak için uğraştığım bu zamandaki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum...Pc me everest programını kurdum ve hdd nin sıcaklığının cpu dan fazla olduğu farkettim...Eğer iyi bir hdd niz varsa 50 derece sınırdır...
    Gerçi kullandığım hdd 53c göstermişti.İşlemcimin eski fanınını biraz daha değiştirerek hdd em için el yapımı bir sogutma sistemi oluşturdum ve çok sessiz olmakla birlikte inanılmaz farketti 53c yi gördüğüm sıcaklık 35c yi aşmadı..Hdd de bir sorun olduğu kanaatindeyim çünkü özel soğutma sistemi olmadan kasa içi sıcaklığı 35-40c dir hdd...bu tip sorunları olanlara fikir verebilir resime bakınız...

bravo.. doğrusu bu tür şeylerle bir ben uğraşmıyorum demektir..
    Loading...
    █████████████] 99%

[X]
    Cancel

Alıntı Orijinalini Gönderen: netboy Mesajı Görüntüle
    bravo.. doğrusu bu tür şeylerle bir ben uğraşmıyorum demektir..
    çok saol netboy :mrgreen:

Bende eski intel orjınal işlemci fanını ters çevirip soğutucu bloğun üstüne tutturdum. Yeni aldığım seagate hdd 40 C civarı seyrediyordu. Yaklaşık olarak 15-17 C arası ısıyı düşürmeyi başardım. Ancak ben hddnin üstüne monte etmedim. Hddyi kasanın alt yuvalarından birine taktım. Soğutucu bloklu fanıda tam altına gelecek şekilde kasaya yerleştirdim. Söylediğim gibi sonuç harikaydı. Aslında hddler fazla ısınmazlar ve sahip oldukları sıcaklıklar kendi çalışma sıcaklıklarıdır çoğunlukla ama daha az ısınmaları ömürlerine biraz olsun katkı sağlayacaktır. Özel yapım hdd soğutucularını bayağı inceledim hatta bir proje dahi geliştirdim ama sonra hevesim kırıldı unutuldu gitti.

barni_heyamola
    Misafir

ne diyelim güzel çözümler

Benzer Başlıklar

1. 8gb 1 gb düştü
    gala_xy tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 16.08.2007, 10:14
  2. CD min kapsitesi düştü
    akar tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 08.02.2006, 15:05