+ Başlığa Yanıt Yaz
16 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
11.11.2007 18:25 #1
- Katılım Tarihi
- 2007
mrb arkadaşlar 3.2 işlemciye overclock yapmak istedim resimdeki gibi. ilk kez yapıyorum nasıl yapılacağını iyice araştırdım.fakat işlemci frekansını değiştircektim cpu host clock control disable kapalıydı onu açtım hiç bi ayar değişmedim.fakat pc açılmadı.ayarlar aynı manuel ayara aldım sadece.
çarpanları prescott 3.2 işlemci L2:2mb 200x16 enable yapmadan cpu host frekansı 100 memory frekans 400 enable yapıncada aynı kalıyo değişmiyorum yani F10 yapıyorum açılmıyor makina neyse sıfırlıyorum ctrl f1 yapıyorum sağ üstte bi ayar çıkıyo onu enable yapıp deniyorum(toplam performans gibi bişeydi adını unuttum) yine aynı bende frekansı yani 200 olanı 214 yaptım yine aynı. tam olarak ne yapmam gerekiyor yanlışmı yapıyorum lütfen yardım pls
resimleri koydum
bios ve cpu özelliklerini çektim
buda anakart
http://www.giga-byte.co.uk/Support/M...ProductID=1856
http://www.imgloadtr.com/uploads/687945c598.jpg
http://www.imgloadtr.com/uploads/24394ed4de.jpg
o dediğim ayar da ctrl f1 ile top performance çıkıyo işlemci sıcaklığı biosda 60 yazıyo çok ısı yok normalde fan bol olsa bari yardım plsEn son SkyWalker4u tarafından düzenlenmiştir: 11.11.2007 22:18
-
11.11.2007 22:23 #2Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Ayarlardan anladığım kadarıyla gigabyte anakart kullanıyorsun.Sanara önerim Top Performance açma o hep kapalı kalsın.CRTL+F1 yapıp host clock control ayarlarına girince orda CIA devrede ise kapatmalısın.Sonra Manuel frekans olarak (standart 16x200=3200Mhz) 200Mhz senin işlemcinin FSB değeri bu değeri yavaş yavaş yukarı çekeceksin.İlk adımda 210-220Mhz iyidir.Sonra bu artışa kontrollü devam edebilirsin.İşlemcinin FSB artışı karşında ram belleklerinde hızı artacaktır.Yani 400Mhz olan belleklerin hızı işlemciye paralel olarak artışa geçecektir.Bu durumda belli bir hıza gelen bellek kapasitesi yetmediği durumda sistemin stabilitesini bozacaktır.Bu yüzden ram bölen değerleri ve zamanlama ayarları gibi ince iş isteyen ayarlar devreye girecektir.Fazla ısınan işlemciye overclock yapmanın hiçbir faydası olmaz daha çok sistem performans kaybı yaşar.Bu yüzden soğutma ve güç çok önem kazanır hız aşımında.CPU Host Frekansına göre resimde verdiğine göre hesaplarsam senin işlemci 100x16=1600Mhz downclock oluyor
.Bu ayarı 200Mhz ve üstüne ayarlamalısın.Host Clock'u Enable yapıp buradan manual olarak 200Mhz+ FSB ayarları gir yoksa tabiki sistem kilitlenir veya restart atar.Bu durumlara dikkat et.İlk adımlarda voltaj vermene gerek yok zamanında o işlemciyi hiçbir ek ayar yapmadan 4Ghz çalıştırmıştım.3.4Ghz EE kullandığım için rahat o hızlara çıkartabiliyorum.
-
11.11.2007 22:30 #3
- Katılım Tarihi
- 2007
ilk resimde C.I.A disable yazıyo yani kapalı. o durumdayken frekansı yükseltmek istiyorum.yani frekans değişimi kapalıyken açıyorum frekanslar aynı duruyo o şekilde yeniden başlatınca açılmıyo pc .biosu sıfırlıyorum mecbur. 200 ken 210 yapıyorum yine aynı bi yerde hata yapıyorum ama anlamadım sadece frekansı yükseltiyorum ve hiç yükseltmedende açılmıyo.yani frekans değişimi disable kapalıyken enable yapıyorum f10 y diyorum gelmiyo ekran bios sıfırlıyorum anlatabildim inşallah biyerde eksiklik var ama anlamadım
-
11.11.2007 22:31 #4
- Katılım Tarihi
- 2007
yada CIA yı açmalımıyım ?
-
11.11.2007 22:43 #5Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
CIA açık olursa senin ayarladığın dört veya beş kademeden oluşan otomatik overclock ayarı devreye giriyor.Yani burdan ayarladığın bi ayar misal aklımda kalan ile Turbo da 200-250Mhz arası işlemciye yük bindiği anda anakart cpu'ya hız aşımı yapıyor.Bir süre yük altında kalmadığı zaman ise yine standart hızına geri dönmesini sağlayan güzel bir teknolojik destek anakart için.CIA zaten mecbur kapatmalısın yoksa cpu host clock kontrol aktif olmaz.CIA kapa sonra clock ayarına 200Mhz yazarak sistemi birkere manual başlat.Bakalım bu ayar aktif iken düzgün açılacakmı.Sonra hiçbir ayarı yine ellemden sadece cpu host frekans ayarını adım adım yükseltmeye bak.Olmadı ise memory frekans ayarını auto değilde orda yazan bölen değerine (4:5 veya 2.0) gibi ayarlar yer alır yani ram belleğin hızını düşür cpu yüklen bakalım bu sefer olacakmı.Son olarak anakartına ait çıkmış son güncel bios'u çekerek bios'u güncellemelisin.Toplamda 10Mhz FSB artışında kilitlenen makina çok ender görülür.Hele senin elinde olan overclock için uygun anakartın böyle sorun çıkarması ayrı tartışma konusu olur...
Benzer Başlıklar
-
sapphire 9550 overclock yapıyorum ısınmıyor
mach1 tarafından Overclock ve Modifikasyon forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 15.08.2007, 20:13 -
Banner Yapmam Lazım
_nkA tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 14.08.2006, 20:24 -
m4a ları mp3 yapmam lazım.
ENS tarafından Teknoloji forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 09.07.2006, 21:59 -
web sitesi yapmam için ne yapmam lazım yardım edin lütfen
peugeot103 tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 01.04.2006, 12:19

Alıntıyla Yanıtla

Site Tasarımı Ve Kodlamak
Bugün, 01:57 / Web ve Grafik Tasarımı