PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Başlık: OC Kazası

Post OC Kazası

Herkese selam,

Powercolor markalı ATI 9550 256MB ATI ekran kartımı OC yapıyordum, tam hatırlamıyorum ama yaklaşık 320 MHZ GPU core speed ve 450 DDR Memory speed olarak OC yapmıştım. (Bios ayarlarında bu 249/391'dir). Fakat, bilgisayarıma yeni aldığım ses kartını takmak isterken ekran kartımdaki fanın pislikten yada PCI yuvasına takılan yeni kartın çektiği güç yüzünden dönemeyecek hale geldiğini gördüm. Ekranda donmalar başlamıştı aslında ondan sonra baktım ekran kartına. Güç ayarlarını yaptım ve yeni bir fan taktım. Windows'u tekrar açtığımda ekranda düşey çizgiler görmeye başladım. Sanırım artifact deniyor bunlara. Neticesinde de ekteki görüntü ile karşılaştım. Ekranda video izlerken bile çizgiler beliriyor. Anladığım kadarıyla ekran kartını bozdum. Bu ekran kartı ile ilgili sizlerden öğrenmek istediğim aslında bir teyit ve bu ekran kartı ile artık yapılabileceklerden ibaret.

Bir de, bu ekran kartının bende sağlam çipli ama soket bacakları kırık (AGP yuvasından zorlanarak çıkartılmıştı o yüzden bacakları kırıldı) farklı üreticiden çıkma olan bir eşi var o da aynı ATI 9550 256MB. Onun sağlam çipli ekran kartını sağlam bacaklı ekran kartına, çipi sökerek mesela, monte etmek mümkünmüdür? Bunun yapılabileceği yerler varmıdır ? Pahalı olur da değmez mi böyle bir işlem?

Şimdiden teşekkürler.

barni_heyamola
    Misafir

ah be abicim çok iyi bir bilgi sayibi olmadan neden o/c yapıyorsunuz merak ediyorum bu konu önemli bir konu bilinç o/c baş ağrıtır abicim geçmiş olsun yeni ekrankartlarına bakmaya başla bence

Geçmiş olsun öncelikle, bu yüzden gerekli olmadıkça pek hızaşırtımı önermiyoruz. Diğer yapacağınız müdahale için de görüşüm olumsuz, bir kere model farklı, aynı olsa bile riskli, benim şahsi önerim anakartınıza da zarar vermeden yeni ve güncel bir ekran kartı edinmeniz, yapacağınız masrafa değsin..

Kolay gelsin..

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

İsterse iki aynı marka model kart olsun birinde olan gpu çıkarıp diğerine takmak sıradan bi iş değil.Takılsa bile ne derece düzgün çalışır o bilinmez bu konuyu bi kenara bırakalım ekran kartı üstünden gpu sökülüp diğerine takılması yine bir ekran kartı fiyatına yapılır bu yüzden ekran kartında ciddi hasar olduğunu düşünüyorsan ilkönce başka sisteme takıp dene ardından varacağın sonuca göre yeni kart alıp almamak sana kalmış.Benim şahsi düşüncem bu değişimin zor veya imkansız olduğu bu yol yerine yeni kart satın alman yönüde.

Benzer Başlıklar

1. Emergency-3 uçak kazası olan bölüm için yardım
    egerdag tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 11.09.2008, 23:53