PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
20 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar

Varsayılan skor 1984mhz

bu overclock süper bi şeymiş ya 1.5 senedir uğraşıyordum makineyi hızlandırmaya. bi dünya sorunla boğuştum . fazladan performans bedavayeda sağlanabiliniyormuş daha önce duymuştum .pirinç ararken eldeki bulgurdan olmayalım misali çekiniyordum el atmaya şimdi makine ilk aldım günden bile iyi oldu . 1984 mhz ye kadar çıktım boşta 32-35 derece sistem kararlılık testinde %100 kullanımda 45-49 dereceyi görüyor bu arada hala cpu fanına bakım yapmadım birazda üşendim her seferinde ortalama 15 mhz olacak şekilde 17 seferde artırdım bi baktım 2000 mhz dayanmış sıcaklıkta şimdilik normal gibi
    yanlız kurt

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Hımm evet başarılı olmuşsun.Biraz daha yüklenmek sana kalmış eğer bu noktada yeteri kadar iyi performans alıyorsan bu şekilde kullanabilirsin.CPU çalışma sıcaklığıda normal değerler içinde birde yük altında olduğunu düşünürsek.

aynı işlemciye o/c yapmak isteyen başka bir arkadaşada yazmıştım bu forumda. aynı sözlerimi tekrerlamak istiyorum.
    bendede bu cpu vardı. 2,2ghz görüyordum ama makine daha yavaş çalışıyordu. bunun nedeni soğutma iyi olmadığından kaynaklana bilir belki. yinede bu işlemci adam olmaz. bunun sana katkısı devede kulak kalır bence. işlemcide 128kb ön bellek var..... isterse core 2 duo çekirdek olsun. bu ön bellek ile sadece office işlemleri yapılır. gerçi ben onu bile kasılarak yapıyordum. p3 işlemcili makineler bundan hızlıydı.
    niyetim seni üzmek değil. imkanın var ise sadece p4 işlemciye geçmen sana 4 kat hız kazandıracaktır. çevrende soruştur. 2. el p4 bulabilirsin sana fazla maliyet çıkarmaz.
    AMD ATHLON X2 7850 B.E. / GİGABYTE MA78GM-UD2H / KINGSTON 2X1GB 800MHZ / SAMSUNG 250GB IDE / LG 8X DVD RW

en son 2030 mhz çıktım baktım tam yükte 49-50 dereceyi görüyor
    fanları temizleyip devam edeyim dedim temizledikten sonra daha kötü oldu denebilir 3300 rpm denen fan bakımdan sonra 3500-3600 rpm de dönmeye başladı birde sanki daha çok ısınmaya başladı gibi sistem kararlılık testlerinde kasa kapagı kapalıyken 50-50 dereceyi görüp kendini resetliyor açaba bu nu neden yapıyor ekran kartı fanıda biraz anormal gürültüler çıkarıyor bunun sıcaklıgı nerden bakılır birde termal macunu çok gereklimi var ama azlmış olabilir yada termal pedlermi daha iyi olur
    yanlız kurt

dün yeni bir fan taktım flower marka mavi renktefena değil ama nedense bütün sistemi kullanan bi oyun oynarken pc resetleniyor amaba buna ekran kartının fanı neden olabilirmi
    yanlız kurt

Benzer Başlıklar

1. işlemciye overclock nasıl yapılır
    delgado63 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 16.08.2010, 11:01
  2. intel celeron 2.8ghz overclock
    maxstel tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 22.07.2007, 22:57
  3. P II Celeron işlemciye uygun anakart
    ulash tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 20.08.2006, 21:09
  4. INTEL CELERON 2.6 ile INTEL P4 2.0 478 PIN fark ne?
    erdems697 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 14.03.2006, 19:55
  5. celeron işlemciye overclock yaparsam?
    ACNB tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 12.05.2005, 17:51