+ Başlığa Yanıt Yaz
20 sonuçtan 11 - 15 arası sonuçlar
-
01.01.2008 16:05 #11
- Katılım Tarihi
- 2003
bence sana sistem dur işareti yapıyor.bide sadece o ayarlar yetmez elektrik ayarlarınada girmen gerekir ki bence girme anakart,ekran kartını çöpe atma riskin var.eskiden benim de celeron işlemcim vardı.2.0 senin için yeterli diye düşünüyorum.benim bildiğim 70 derecede kitler bu namussuz intel kendini.benim ki öyle yapıyordu çünkü.inteller overclockta başarılıdır.
-
01.01.2008 18:45 #12
- Katılım Tarihi
- 2008
arkadaşlar bende intel celeron 2.40 var..buna overclok yapılırmı yapılıursa nasıl yapılır.?
-
01.01.2008 22:24 #13
- Katılım Tarihi
- 2003
ben %40 a kadar gibi inteller overclocku kaldırıyor diye biliyorum.
-
04.01.2008 20:37 #14Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Yapılır ama nasıl yapacağını bilmiyorsan birkaç cümle ile anlatayım.OverClock yapabilmenin yaş sınırı +18 şaka şaka
Şimdi hız aşımı yapabilmenin en basit ve temel yolu olan bios (önerilen) ve 3. parti yazılım kullanarak windows (işletim sistemi altından) yapılabilinir.Bios bilgisayarın yani anakartın tüm sistemin kalbi olarak adlandırıyorum.Bios altından yapılan overclock kalıcıdır yapılan hatanın da telafisi bazen sorunlu olabilir.Hemen gözün korkmasın.Bahsetmek istediğim esas konu anakartın hız aşımına uygun üretilmiş soğutmasından tut bios yazılımına kadar overclock potansiyeli var olarak üretilmiş olması lazım.Kimi anakartlar bakıldığında güzel özellikler vardır ama overclock yapmaya elverişsiz bir modeldir.Buı yüzden lafın kısası anakartının overclock konusunda destediği olması lazım özellikle bios!.Baktın bios'ta sistemin ve cpu ayarları ile oynayacağın bölüm yok hevesin hemen kaçmasın bu sefer 2. yolu deniyoruz oda ne? 3. parti yazılım kullanıyoruz.İnternette bulabileceğin ücretli ve ücretsiz birçok yazılım var ama öyle her yazılıma balıklama atlamak olmaz.Benim en çok bu forumlarda önerdiğim bir program olan ClockGen (Ücretsiz) internetten indirip programa birkaç ayar yaptıktan sonra (PLL bilgileri girilmesi lazım sitesinde mevcut bu bilgiler) tek yapman gereken programın basit menüsünden PLL control'e girip CPU FSB ayarını yavaş yavaş arttırarak cpu hız kazandırabilirsin...
-
04.01.2008 22:28 #15
- Katılım Tarihi
- 2006
intelin bu konuda üstün olduğu tartışılmaz bir gerçek. %40-50 hatta %100 o/c mümkün olabiliyor. ama bunun nedeni ne olabilir? intel daha iyi bir teknoloji kullandığı içinmi? tabiiki değil. tamamen ürün gamı konusunda sıkıntı çekmemek için aynı teknolojiye sahip ürünlerini çarpan ve önbellek değişimi ile satışa sunmasından kaynaklanıyor. bu nedemek? aynı modeli farklı hızlarda satmak. yada üretimde hatalı çıkan ürünleri değerlendirmek. bunun gibi nedenler etken.
burada önemli olan doğru malzemeyi seçebilmek. mesela bir cpu serisinde en yüksek frekanslı model zaten teknolojisinin sınırlarında çalıştığı için fazla bir şansı yok. ama bu serinin en düşük frekanslı modeli en şanslı model olacaktır. yine şans %100 değil. birazda alıcının şansına ihtiyacı var.
örnek olarak bendeki p4 kendi serisinin en düşük hızına sahip. ama bu seride satılan en hızlı modelden bile daha hızlı çalışabiliyor. tabiiki sağlam bir anakart yardımı ile. bendeki işlemcinin bu güne kadar 2 anakart yaktığını söylersem ne demek istediğimi anlarsınız.
AMD ATHLON X2 7850 B.E. / GİGABYTE MA78GM-UD2H / KINGSTON 2X1GB 800MHZ / SAMSUNG 250GB IDE / LG 8X DVD RW
Benzer Başlıklar
-
işlemciye overclock nasıl yapılır
delgado63 tarafından Donanım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 16.08.2010, 11:01 -
intel celeron 2.8ghz overclock
maxstel tarafından Overclock ve Modifikasyon forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 22.07.2007, 22:57 -
P II Celeron işlemciye uygun anakart
ulash tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 20.08.2006, 21:09 -
INTEL CELERON 2.6 ile INTEL P4 2.0 478 PIN fark ne?
erdems697 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 14.03.2006, 19:55 -
celeron işlemciye overclock yaparsam?
ACNB tarafından Overclock ve Modifikasyon forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 12.05.2005, 17:51

Alıntıyla Yanıtla

PackardBell Isınma Sorunu
Bugün, 02:38 / Donanım