PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Overclock ve Modifikasyon
Bu Sayfayı Yenile Bu Sisteme Overclock Nasıl Yapabilirim?
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

BlackLion Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2008
Varsayılan Bu Sisteme Overclock Nasıl Yapabilirim? - 29.03.2008, 13:36

merhaba,

Sistemimden pek memnun değilim performans artışı sağlamak istiyorum sistem biraz eski

Sistemim:

işlemci: intel P4 2.0 ghz
anakart: asus P4S533
ram:2x 256 mb
ekran kartı:128 mb geforce fx5200

Bu sisteme nasıl overcloack yapabilirim overclock konusunda acemiyim geçende rivatuner programından ekran kartının çekirdek ve bellek hızını arttırdım oynadığım oyunlarda örneğin nba live 08 maç açıldığında 4-5 sn lik donma oluyor bir daha donmuyor ama bu her maç açışımda tekrarlanıyor dün ekran kartının işlemcinin fanını kasanın fanınıda temizledim ama yine düzelmedi birde işlemcinin ekran kartının sıcaklığına nerden bakıyoruz?
biliyorum pek bir performans artışı olmaz bu sistemde ama yine de olduğu kadar yapmak istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Katılım Tarihi: 2007
Varsayılan 29.03.2008, 15:01

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: BlackLion Mesajı Görüntüle
merhaba,

Sistemimden pek memnun değilim performans artışı sağlamak istiyorum sistem biraz eski

Sistemim:

işlemci: intel P4 2.0 ghz
anakart: asus P4S533
ram:2x 256 mb
ekran kartı:128 mb geforce fx5200

Bu sisteme nasıl overcloack yapabilirim overclock konusunda acemiyim geçende rivatuner programından ekran kartının çekirdek ve bellek hızını arttırdım oynadığım oyunlarda örneğin nba live 08 maç açıldığında 4-5 sn lik donma oluyor bir daha donmuyor ama bu her maç açışımda tekrarlanıyor dün ekran kartının işlemcinin fanını kasanın fanınıda temizledim ama yine düzelmedi birde işlemcinin ekran kartının sıcaklığına nerden bakıyoruz?
biliyorum pek bir performans artışı olmaz bu sistemde ama yine de olduğu kadar yapmak istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Socket-478 işlemcileri eskiler bilir. Elinizdeki anakart da zaten 7-8 yıllıktır. Ancak soğutabilirseniz iyi overclock olabilir. 1.8A P4 2GHz için önce doğru hatırlıyorsam BIOS'da bir yerden (QFan devre dışı yapılıyor sanırım) fan hızını %100'e getir, BIOS'da 2,6 GHz için hazır seçenek olması gerekiyor oradan ayarla (otomatik OC). Sıcaklık 45-50 hatta 55 dereceyi bulabilir işlemci fanı kirliyse. Onu da temizlemen gerekecektir ki 40-45'e düşsün.

HW Monitor yükleyin pek çok sıcaklığı görebilirsiniz ancak anakart müsade ettiği ölçüde. İşletim sistemi ile uyum araştırması da yapın ne kullanacaksanız.

En son ahmetozkangil tarafından düzenlenmiştir : 29.03.2008 15:17.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Varsayılan 29.03.2008, 15:50

dediğiniz programı indirdim

şuan hiç birşey yapmadım durum bu

birde fanın hızını nerden arttırabilirim biosa göz attım 2666 mhz seçeneği var ama QFan nerde onu bulamadım biosdaki seçenekleri yazıyorum

ADVANCED:

Cpu Speed: 2000 MHz(+2666 MHz)
Cpu Frequency Multiple [20x] (değiştirilemiyor)
Cpu External Frequency(MHz) [100/33]
Memory Frequency [Auto]
Cpu Level 2 Cache[Enabled]
PS/2 Mouse Function Control [Auto]
OS/2 Onboard Memory> 64M [Disabled]

Chip Configuration
I/O Device Configuration
PCI Configuration

POWER:

Power Management[User Defined]
Video Off Option [Suspend->Off]
Video Off Method [DPMS Off]
HDD Power Down[Disabled]
ACPI Suspend to RAM[Enabled]
Suspend Mode[Disabled]
PWR Button<4 secs

Power Up Control
Hardware Monitor
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Katılım Tarihi: 2007
Varsayılan 29.03.2008, 20:41

QFan'ı aramayalım şimdilik, sizin fan ne durumda? İşlemcinin kendi fanıysa sıcaklık artabilir. Bir deneyin dediğim opsiyonu, en kolay yol otomatik seçenek: 2666, aşırı ısı artışı olursa zaten reset atar. ya kendi eski haline gelir yada siz BIOS'dan düzeltirsiniz eski haline.

Biliyorsunuz böyle durumlarda sorumluluk kullanıcıya aittir. Sonuçta anakartınız hem yaş olarak hem de model olarak eski... Ben sadece en kolay yolu gösterdim.

DDR zamanlamalara da bakmak lazım. O ayarı yapıp DDR seviyelerine bakın, değişen değerleri not edin, burada bize bildirin. BIOS'da sıcaklık değerlerinin olduğu yer var mı, bulabilirseniz bakın, sonra ayarları kaydetmeden çıkın. Böylece izleyeceğiniz yolu öğrenmiş olursunuz. Daha sonra kendinizden emin olduğunuzda yine aynı ayarı yaparak kaydedip çıkarsınız, büyük ihtimal de sorun yaşamazsınız. Akabinde oturum açıldığında hemen sıcaklıklara bakıp yeniden BIOS'a girerek eski haline çevirin ısıda yükselme varsa. Isı problemi yaşamazsanız 1-2 saat inceleyin değişiklikleri... Kolay gelsin.

Ek olarak, işlemci fanını temizleyin dikkatlice, yerinden sökmeden ve oynatmadan! Isı biraz düşecektir.

En son ahmetozkangil tarafından düzenlenmiştir : 29.03.2008 20:47.
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Varsayılan 29.03.2008, 23:04

2667 ye getirdim MHz'i windows açılmadı otomatik reset attı pc.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
bu sisteme overclock yapılırmı tako00 Overclock ve Modifikasyon 3 09.03.2008 12:37
axle gforce 7200 gs'e overclock nasıl yapabilirim ORHANN57FB Overclock ve Modifikasyon 1 11.09.2007 15:38
P4 3.2 Nasıl Overclock Yapabilirim... mmustafa Overclock ve Modifikasyon 13 06.07.2007 16:59
Ati x9550 256mb Ekran Kartımı Overclock Yapmak İstiyorm Nasıl Yapabilirim? predator1982 Overclock ve Modifikasyon 5 21.05.2007 17:07
İşlemcimi nasıl overclock yapabilirim.. AwakenFromDarkness Overclock ve Modifikasyon 7 17.08.2004 02:20

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.

En Son Mesajlar

7 gösterim, 0 yanıt

13 gösterim, 3 yanıt

55 gösterim, 3 yanıt

29 gösterim, 1 yanıt

28 gösterim, 1 yanıt

15 gösterim, 0 yanıt

12 gösterim, 0 yanıt

22 gösterim, 0 yanıt

755 gösterim, 6 yanıt

29 gösterim, 0 yanıt

45 gösterim, 1 yanıt